Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Το μοντέλο που γλίτωσε από ναυάγιο και σεισμό

Από δύο από τις χειρότερες τραγωδίες που «χτύπησαν» την Ιταλία τα τελευταία χρόνια γλίτωσε μοντέλο που διακρίθηκε σε τοπικό διαγωνισμό ομορφιάς.

g45tgw4tgwe 1Από δύο από τις χειρότερες τραγωδίες που «χτύπησαν» την Ιταλία τα τελευταία χρόνια γλίτωσε μοντέλο που διακρίθηκε σε τοπικό διαγωνισμό ομορφιάς.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

H 20χρονη Νικόλ ντι Μάριο το 2012 βγήκε ζωντανή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το ναυάγιο του «Κόστα Κονκόρντια», ενώ την περασμένη Τετάρτη σώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το Αματρίτσε. Μία ημέρα αργότερα κέρδισε τον τίτλο της Μις Κομψότητας στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Ούμπρια.

Η Ντι Μάριο είχε πάει μαζί με τους γονείς της στο πατρικό της στο χωριό Μπορμπόνα, το οποίο βρίσκεται μια ανάσα από το Αματρίτσε, για την κηδεία της γιαγιά της. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος, όλοι τους πετάχτηκαν από τα κρεβάτια. «Κοιμόμασταν, όταν ένιωσα ξαφνικά τη γη να τρέμει. Φοβήθηκα πολύ» δήλωσε στην εφημερίδα «Corriere di Rieti», προσθέτοντας ότι βγήκαν από το σπίτι και πέρασαν τη νύχτα αρχικά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του χωριού και στη συνέχεια στα χωράφια. Την επομένη δεν μπόρεσαν να κηδέψουν τη γιαγιά της στην εκκλησία, διότι είχε υποστεί ζημιές, αλλά η κηδεία έγινε, όπως και πολλές άλλες, στην πλατεία του χωριού.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, η Ντι Μάριο βρισκόταν πάνω στο κρουαζιερόπλοιο «Κόστα Κονκόρντια» μαζί με τη μητέρα της Πάολα και την αδερφή της Ντενίζ. Οταν το πλοίο άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη, παγιδεύτηκε στην καμπίνα της. «Ηταν μια εμπειρία δραματική, τρομακτική» λέει g45tgw4tgwe 5χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι όταν κατάφερε να απεγκλωβιστεί διαπίστωσε ότι δεν ήξερε πού ήταν οι δικοί της και χρειάστηκε να περιμένει στην ουρά για να πάρει σωσίβιο. «Κατάφερα να μπω στην τελευταία σωστική λέμβο, την 25η» θυμάται.

Διασώστης: «Τζούλια, συγγνώμη!»

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε το ιδιόχειρο σημείωμα (φωτό) διασώστη από τη Λ’ Ακουιλα στο φέρετρο της ηρωικής μικρής Τζούλια, που κάλυψε με το σώμα της την τετράχρονη αδερφή της Τζόρτζια, σώζοντάς την από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου.

Ο Ιταλός, που υπογράφει μόνο με το όνομα Αντρέα, της ζητά συγγνώμη που έφτασε αργά, λέγοντάς της ότι έχει γίνει άγγελος που θα τον κοιτάζει από τον ουρανό.

«Γεια σου, μικρή. Εδωσα μόνο ένα χέρι βοηθείας για να σε βγάλουμε από τη φυλακή των χαλασμάτων. Συγγνώμη που φτάσαμε αργά, δυστυχώς είχες ήδη σταματήσει να αναπνέεις, αλλά θέλω να ξέρεις από εκεί πάνω πως κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να σε βγάλουμε από εκεί» γράφει στο σημείωμά του και συνεχίζει λέγοντας: «Οταν επιστρέψω στο σπίτι μου στη Λ’ Ακουιλα θα ξέρω ότι υπάρχει ένας άγγελος που με κοιτάζει από τον ουρανό και τη νύχτα θα είσαι ένα φωτεινό αστέρι. Γεια σου, Τζούλια, αν και δεν με γνώρισες ποτέ, σε g45tgw4tgwe 2αγαπάω. Αντρέα».

Φως σε πιθανές κακοτεχνίες

Τα σημάδια στα ερείπια, που δείχνουν την πιθανή ύπαρξη κακοτεχνιών στα σπίτια τα οποία κατέρρευσαν από τον σεισμό στην κεντρική Ιταλία, αναδεικνύει μηχανικός που ζει κοντά στην Μπολόνια. Ο 32χρονος Γκεράρντο Γκότι ανεβάζει σχετικές φωτογραφίες στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook επισημαίνοντας τα προβλήματα στην κατασκευή που εντοπίζει.

Ο λόγος που αποφάσισε να δράσει, όπως λέει, είναι για να βοηθήσει, διότι βρίσκεται μακριά από τον τόπο της τραγωδίας και δεν έχει άλλον τρόπο. Εχει εμπειρία από την αναζήτηση κακοτεχνιών στα ερείπια από τον σεισμό της Λ’ Ακουιλα, αλλά και του 2012 στην Εμίλια Ρομάνια, όπου παρευρέθηκε.

Τι ανακάλυψε; Μεταξύ άλλων, ότι οι κατασκευαστές των σπιτιών χρησιμοποιούσαν ακατάλληλα δομικά υλικά, όπως χώμα από την περιοχή, αντί για χαλίκι, και ότι δεν είχαν τοποθετηθεί ούτε όσες σιδεριές έπρεπε ούτε όπως έπρεπε μέσα στο τσιμέντο, με αποτέλεσμα αυτό να διαλυθεί από τον σεισμό. Τέλος, ανακάλυψε ότι σε κάποιες περιπτώσεις είχε πέσει πλάκα από τσιμέντο πάνω σε τοίχο από πέτρες, κάτι που χαρακτήρισε «εγκληματικό».

g45tgw4tgwe 3Κόκερ «φυλάει» το φέρετρο του (νεκρού) ιδιοκτήτη του!

Συνήθως το νυχτέρι του νεκρού το κάνουν οι στενοί συγγενείς. Ενα κόκερ σπάνιελ, όμως, φαινόταν αποφασισμένο να μείνει όσα μερόνυχτα χρειαζόταν δίπλα στο φέρετρο του αφεντικού του, αρκεί να το ένιωθε κοντά του.

Αυτή είναι μία από τις πιο συγκινητικές εικόνες από αυτές που αποτυπώνουν το εθνικό πένθος στην Ιταλία, όπου μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο τραγικός απολογισμός των νεκρών έφτανε τους 290. Ο σκύλος φωτογραφήθηκε σε ένα γυμναστήριο του Ασκολι Πιτσένο που είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο, δίπλα στο φέρετρο του αφεντικού του που, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ήταν ξυλουργός.

Οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου όμως συμμετέχουν στην Ιταλία, εκτός από τον θρήνο, και στη διάσωση. Ηδη τα ιταλικά μέσα κάνουν λόγο για «σκυλιά-ήρωες», μεταξύ των οποίων και ο Λίο, χάρη στον οποίο κατάφερε να εντοπιστεί έπειτα από 17 ώρες κάτω από τα συντρίμμια η 4χρονη Τζόρτζια.=

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389



{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...