Ο ΕΝΦΙΑ «πάγωσε» το Χαμόγελο του Παιδιού!

Ακόμη και ιδρύματα που παράγουν φιλανθρωπικό έργο δεν γλιτώνουν από τα «δόντια» του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος απειλεί τα ελληνικά νοικοκυριά!

Ακόμη και ιδρύματα που παράγουν φιλανθρωπικό έργο δεν γλιτώνουν από τα «δόντια» του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος απειλεί τα ελληνικά νοικοκυριά! Το… μπιλιετάκι που έφτασε στο Χαμόγελο του Παιδιού προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Κώστα Γιαννόπουλου αλλά και των παιδιών που κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους χάρη στη βοήθεια του εθελοντικού οργανισμού.

«Δυστυχώς, για μια ακόμα χρονιά οι πολιτικές υποσχέσεις περί διευθέτησης του ζητήματος της φορολογίας του Χαμόγελου πήγαν περίπατο, αφού φέτος καλούμαστε να πληρώσουμε περισσότερα από 57.000 ευρώ, τα οποία αφορούν κυρίως τις δομές φιλοξενίας παιδιών» δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, που θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του δείξει από πρώτο χέρι τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή.

Πέρυσι τα 65.777,85 ευρώ που χρεώθηκε το Χαμόγελο για τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ καλύφθηκαν από χορηγία των ΕΛ.ΠΕ. «Το να βασιζόμαστε όμως στις προσφορές ιδιωτών που αναγνωρίζουν το έργο του οργανισμού δεν είναι λύση. Αυτό θα έπρεπε να το κάνει το κράτος» συμπληρώνει ο κ. Γιαννόπουλος.

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν δύο -ενήλικα πια- παιδιά του οργανισμού, ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος, με την οποία επισημαίνουν ότι το Χαμόγελο δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, αλλά πρέπει να καταβάλει 57.313,31 ευρώ: «Παρά τις τεράστιες προσπάθειες να εισακουστούν από την κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματά μας, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε, τελικά τίποτα δεν υλοποιήθηκε και σήμερα λάβαμε επίσημα το εκκαθαριστικό» αναφέρουν.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ