Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Και δεύτερη κατάθεση για τη γυναίκα του «Ντουέντε»

Και δεύτερη κατάθεση από επιβάτη του σκάφους που εμβολίστηκε από το ταχύπλοο στην οποία κάνει λόγο για την ύπαρξη νεαρής, γύρω στα 35, στο «Ντουέντε»

Η μαρτυρία-βόμβα ακόμη ενός επιβάτη του τουριστικού σκάφους «Αντωνία», την οποία φέρνει στο φως η «Espresso», «δένει» το σενάριο της παρουσίας μιας άγνωστης νεαρής γυναίκας στο ταχύπλοο του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το κουβάρι της υπόθεσης και αποδυναμώνοντας τον ισχυρισμό του 77χρονου κατηγορουμένου ότι στο ταχύπλοο-ρουκέτα επέβαιναν μόνο ο ίδιος, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και μια 65χρονη!

Από τις
Μ. Μεϊμάρη,
Σ. Σπίγγου

Στην κατάθεσή του ο Α.Α., που επέβαινε στη λάντζα, δίνει περισσότερα στοιχεία για τη μυστηριώδη επιβάτιδα-φάντασμα, που φέρεται ότι φυγαδεύτηκε από το ταχύπλοο «Ντουέντε», τονίζοντας πως είναι δεν είναι 35 ετών και μελαχρινή! Η νέα μαρτυρία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς ενισχύει τα σενάρια συγκάλυψης που υπάρχουν γύρω από την υπόθεση.

«Εγώ με την οικογένειά μου καθόμουν πίσω και δεξιά στη λάντζα και αμέσως μετά από εμάς το φιλικό ζευγάρι που μας ακολουθούσε. Από το σημείο που καθόμουν είχα πολύ καλή οπτική επαφή του ορίζοντα και κάποια στιγμή είδα ένα σκάφος να εμφανίζεται μπροστά και δεξιά από εμάς. Το σκάφος αυτό ανέπτυξε ταχύτητα συνεχόμενα και πλάναρε επιταχύνοντας διαρκώς. Σχεδόν όλοι οι επιβάτες το διέκριναν αυτό και άρχισαν να φωνάζουν: “Πού πάει αυτός, ρε, θα μας σκοτώσει!”» λέει συγκεκριμένα.

Επεσε με φόρα πάνω τους

Οπως αναφέρεται στη συνέχεια της κατάθεσης, ο καπετάνιος του τουριστικού σκάφους πάτησε δυο τρεις φορές την κόρνα προκειμένου να ειδοποιήσει το ταχύπλοο.

Ωστόσο εκείνο δεν έκανε τον παραμικρό ελιγμό κι έπεσε με φόρα πάνω τους: «Η λάντζα βυθίστηκε αμέσως και, παρά τις καλές καιρικές συνθήκες, όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν στην υπερκατασκευή που υπήρχε πάνω από τον χώρο παραμονής των επιβατών μάς έπεσαν στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν την ανάδυσή μας στην επιφάνεια. Μόλις αναδύθηκα στην επιφάνεια και κρατώντας την κόρη μου αγκαλιά, είδα τους πρώτους ανθρώπους στο νερό και συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου και ο γιος μου είχαν βγει στην επιφάνεια».

Συγκλονιστικό είναι το απόσπασμα στο οποίο ο Α.Α. σημειώνει πως, ενώ αυτός και η οικογένειά του πάλευαν να σωθούν, διέκρινε τον χειριστή του ταχύπλοου να τους κοιτάζει χωρίς να κάνει τίποτα!

Αμέσως μετά αναφέρεται στη μυστηριώδη μελαχρινή: «Ακουσα τον δεκάχρονο γιο μου να του φωνάζει “Ρίξε μας, ρε, ένα σωσίβιο! Τι μας κοιτάς;”. Αμέσως το σκάφος μάς εγκατέλειψε συνεχίζοντας την πορεία του. Επιβαίνοντες ήταν ο κατηγορούμενος και μία κοπέλα, η οποία είχε μαύρα μαλλιά, όχι μεγαλύτερη από 35 χρόνων. Από το σημείο όπου βρισκόμουν δεν διέκρινα ποιος ήταν ο χειριστής του σκάφους εκείνη τη στιγμή»!

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης διευκρινίζει πως διέκρινε έναν ηλικιωμένο άντρα με άσπρα μαλλιά και ηλικίας περίπου 80 ετών, ενώ επιμένει πως στο σκάφος ήταν και η νεαρή μελαχρινή γυναίκα. Οπως καταλήγει ο Α.Α., αφού βεβαιώθηκε ότι η οικογένειά του ήταν ασφαλής, βοήθησε τον φίλο του να ανέβει στην κοντινότερη βάρκα, καθώς ήταν γυρισμένος μπρούμυτα, με το κεφάλι μέσα στη θάλασσα και δεν είχε τις αισθήσεις του.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

Εκκληση προς τον οδηγό του ταξί να πει όσα ξέρει

Μέσω της συνηγόρου τους Τατιάνας Τσιρακοπούλου (φωτό), τα αδέλφια του άτυχου 58χρονου καπετάνιου της λάντζας Στέλιου Τρίμη, απευθύνουν έκκληση tgw35gwergewrg 2στον οδηγό του ταξί, ο οποίος φέρεται ότι μετέφερε το ηλικιωμένο ζευγάρι που επέβαινε στο ταχύπλοο, να εμφανιστεί στην ανακρίτρια για να καταθέσει. Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

«Πληροφορηθήκαμε ότι στις 16.08.2016 και λίγο μετά το τραγικό ναυάγιο στο στενό Πέρδικας – Μονής, όπου πνίγηκαν τέσσερις άνθρωποι, ένας εκ των οποίων ήταν ο αδελφός μας, καπετάνιος της λάντζας “Αντωνία”, το ηλικιωμένο ζευγάρι που φερόταν ότι επέβαινε στο μοιραίο ταχύπλοο αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Πέρδικας και από εκεί κατευθύνθηκε με ταξί, αντί για το Λιμεναρχείο, όπως θα ήταν αναμενόμενο, στο σπίτι του φερόμενου χειριστή του ταχύπλοου, όπου και φέρεται ότι παρέμεινε για αρκετή ώρα.

Κάνουμε έκκληση στον οδηγό του ταξί (εάν βεβαίως υπάρχει), έναν από τους περίπου 30 που έχει η Αίγινα συνολικά, να εμφανιστεί στην Ε’ τακτική ανακρίτρια Πειραιά και να καταθέσει, συμβάλλοντας έτσι στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Κάνουμε έκκληση στον πρόεδρο των αυτοκινητιστών Αίγινας να μας συνδράμει στην έρευνά μας αυτή, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...