Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

H FIFA έσβησε την ΕΠΟ του Γκιρτζίκη

Κουρελόχαρτο το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ομοσπονδίας!

Κουρελόχαρτο το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ομοσπονδίας!

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Φύλλο και φτερό έκανε η FIFA την αμαρτωλή ΕΠΟ και με μια πρωτοφανή στα χρονικά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου απόφαση «άδειασε» με εκκωφαντικό τρόπο ποδοσφαιρική ομοσπονδία-μέλος της, γκρεμίζοντας σαν χάρτινο πύργο το περίφημο αυτοδιοίκητο (στην υπόθεση της κάρτας υγείας) και τάχθηκε ολοκληρωτικά υπέρ του νομοθετικού πλαισίου του υπουργείου Πολιτισμού. Η FIFA αποφάσισε, λοιπόν, την άμεση ανάκληση της απόφασης της ΕΠΟ για αλλαγή στους τακτικούς δικαστές (κυρίως της Επιτροπής Δεοντολογίας) και, εφόσον αυτό συμβεί, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής δεσμεύτηκε να επιτρέψει την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10-11 Σεπτεμβρίου.

Η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε επίσης αλλαγές στη διαιτησία, κόντρα στις… ορέξεις της ΕΠΟ, τις οποίες θα ανακοινώσει σήμερα μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων της με όλες τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, επικεφαλής της αντιπροσωπίας της FIFA και της UEFA, μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή δήλωσε: «Εχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί για έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου. Η ΕΠΟ θα πρέπει αύριο (σ.σ.: σήμερα) να πάρει απόφαση για τους δικαστές και, εφόσον γίνει αυτό πριν από το πέρας της εβδομάδας, ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής του πρωταθλήματος».

Οσο για το αν εκπέσουν του αξιώματός τους τα στελέχη της ΕΠΟ που διώκονται για κακούργημα για την υπόθεση της κάρτας υγείας, ο Κύπριος εκπρόσωπος της FIFA είπε: «Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πάντως, οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Κοντονής τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη σημερινή συζήτηση που είχαμε με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους εφαρμόζονται και θα εφαρμόζονται απαρεγκλίτως. Το καθεστώς της κανονικότητας επανέρχεται με τρόπο πανηγυρικό. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι και για τα τρία ζητήματα (βούλευμα για κάρτα υγείας, διαιτησία, επιτροπή δεοντολογίας – δικαστές), για τα οποία κατηγορούσαν ο Σταύρος Κοντονής και οι ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ) την ΕΠΟ, ο εκπρόσωπος της FIFA τούς δικαίωσε απόλυτα. Παράλληλα, οδήγησε σε απίστευτη ήττα τον Γκιρτζίκη και την παρέα που τον υποστήριζε.

Ο έκπτωτος πρόεδρος έφαγε πόρτα από τον υφυπουργό!

1239649

Απίστευτες σκηνές με τον έκπτωτο πρόεδρο της ΕΠΟ Γ. Γκιρτζίκη διαδραματίστηκαν χθες λίγο πριν από τη συνάντηση Κουτσοκούμνη – Κοντονή. Η αντιπροσωπία FIFA και UEFA άρχισε νωρίς χθες το πρωί τις επαφές στην Αθήνα. Ο επιτετραμμένος της FIFA για το ελληνικό πρόβλημα Κωστάκης Κουτσοκούμνης συνοδευόταν από ακόμη τρία άτομα που εκπροσωπούν τη FIFA και την UEFA και είχαν μια πρώτη συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και τους στενούς συνεργάτες του.

Η άρνηση

Στις 12.00 ο κ. Κουτσοκούμνης έφτασε στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Στη συνάντηση αυτή η πλευρά της ΕΠΟ θέλησε να παραβρεθεί, αλλά έφαγε… πόρτα από τον υφυπουργό, που αρνήθηκε κατηγορηματικά να δεχτεί τον Γκιρτζίκη και την παρέα του. Εκεί ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ζήτησε από τον Σταύρο Κοντονή να καθυστερήσει η καθαίρεση της ΕΠΟ! Και αυτό, διότι σε περίπτωση που η UEFA ορίσει διοικούσα επιτροπή, αυτή δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που θα διενεργηθούν σε περίπου 15 μέρες.

1284716

Παρενέβη ο Παναγιώτης Περάκης και εξήγησε ότι τα μέλη του Δ.Σ. είναι ήδη έκπτωτα, καθώς εκπίπτουν αυτοδικαίως, από τη στιγμή που το βούλευμα είναι αμετάκλητο! Δηλαδή δεν μπορούν να μετέχουν καν στις συνεδριάσεις της ομοσπονδίας και η διαπιστωτική πράξη είτε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ είτε από τη ΓΓΑ αποτελεί απλώς τυπική διαπίστωση.

Υπό επιτήρηση η διαιτησία!

Η χθεσινή ημέρα είναι ιστορική για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού μετά την παρέμβαση της FIFA αλλάζει οριστικά σελίδα. Οπως ενημέρωσαν οι FIFA – Κουτσοκούμνης τον Γκιρτζίκη, η παγκόσμια ομοσπονδία παίρνει υπό την αιγίδα της τη διαιτησία και επιβάλλει διεθνή επιτροπεία στην ΚΕΔ! Στην ΚΕΔ θα συμμετέχουν μόνο διεθνείς πρώην διαιτητές, ενώ τελειώνει ο εκλεκτός της ΕΠΟ Δημήτρης Γκρούτσης. Την επιτήρηση της ΚΕΔ θα αναλάβουν και ξένοι και Ελληνες παράγοντες. Αυτό σημαίνει ότι στη FIFA αναγνωρίζουν (πανηγυρικά) τον διεφθαρμένο τρόπο με τον οποίο φτιάχτηκαν οι πίνακες διαιτητών και τις αλχημείες για να δημιουργηθεί μια ΚΕΔ με εκλεκτούς του προέδρου της ΕΠΟ.

Επεσε η πρώτη παραίτηση

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΣ Κοζάνης ανακοίνωσε ο Χρήστος Σάββας.
Ο άνθρωπος από την κατάθεση του οποίου άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», έγινε ο πρώτος που υποβάλλει την παραίτησή του λόγω του βουλεύματος για την κάρτα υγείας! Με τον τρόπο αυτόν άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, με πρώτους φυσικά αυτούς της ΕΠΟ. «Σέβομαι τον θεσμό της Δικαιοσύνης και, παρότι θεωρώ εαυτόν αθώο, δεν μπορώ, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και για λόγους αρχής, αξιοπρέπειας και ηθικής τάξης, να συνεχίσω να κατέχω το αξίωμα του προέδρου» τόνισε ο κ. Σάββας.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...