Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Γάμος στους πρόποδες του Ολύμπου

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος παντρεύεται (το Σάββατο) την ανιψιά του Ιβάν Σαββίδη στον Παλαιό Παντελεήμονα

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος παντρεύεται (το Σάββατο) την ανιψιά του Ιβάν Σαββίδη στον Παλαιό Παντελεήμονα

Χρονιά γάμων είναι το 2016 για την οικογένεια του Ιβάν Σαββίδη. Μετά τις πρόσφατες χαρές του υιού Σαββίδη, έρχεται τώρα η σειρά της ανιψιάς Σόνιας. Το Σάββατο, λοιπόν, παντρεύεται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος τη Σόνια Σαββίδη στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, στους πρόποδες του Ολύμπου.

agios panteleimonas assets large t 183762 53455824 0

Το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει απολύτως παραδοσιακό γάμο, στην πλατεία ενός από τα πιο όμορφα χωριά στη χώρα. Ακόμη και το νυφικό της Σόνιας θα είναι αμιγώς σε αρχαιοελληνικό στιλ, ενώ λιτός θα είναι και ο γαμπρός. Στο κεντρικό ταβερνάκι θα υποδεχτούν τους περίπου διακόσιους καλεσμένους (σχεδόν καθόλου πολιτικούς) και το μενού θα περιλαμβάνει όλα τα ωραία εδέσματα του τόπου. Οι σούβλες με τα αρνάκια ήδη ετοιμάζονται. Η ώρα η καλή, Ανδρέα – Σόνια!

Για πέντε μέρες στη Λέσβο ο Καρανίκας

karanikas

Διακοπές στη Λέσβο έκανε ο Νίκος Καρανίκας, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες της στήλης μας, διήρκεσαν μόλις πέντε μέρες, γιατί τα ανοιχτά κυβερνητικά θέματα δεν άφησαν σε ησυχία τον Νίκο, του οποίου το κινητό ήταν και παρέμεινε… σκουλαρίκι στο αυτί από τα συνεχή τηλεφωνήματα. Ετσι κι εκείνος, που είδε κι απόειδε, επέστρεψε στο γραφείο του τον Δεκαπενταύγουστο. Στο νησί της Λέσβου, που τον μάγεψε, φιλοξενήθηκε στο σπίτι ενός φίλου του. Ομως παρά τις ομορφιές και τα ουζάκια, εκείνος εξακολουθεί να προτιμά τις θάλασσες της Χαλκιδικής για τα μπάνια του. Λογικό, αφού είναι η πατρίδα του. Φυσικά τα νερά στα οποία θα κολυμπήσουν από δω και πέρα η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν είναι τα ήπια της Χαλικιδικής, αλλά τα φουρτουνιασμένα των ανοιχτών πελάγων.

Τα βάρη του υπουργείου και η ζαμάν φου ζωή

tsiprasssss

Πρωτοκλασάτο κυβερνητικό στέλεχος οικονομικού υπουργείου ζητεί επιμόνως εδώ και καιρό να φύγει από την «καυτή» καρέκλα του, γιατί θέλει επιστροφή στη… ζαμάν φου ζωή του! Βλέπετε, τα ουζάκια περιμένουν. Οπως πληροφορείται η στήλη μας, δεν θα αργήσει να γίνει το χατίρι του, αφού ήδη ο Αλέξης Τσίπρας ξανακοιτάει τον κατάλογο των μη συνεργάσιμων υπουργών! Στο περιθώριο της συνάντησης των σοσιαλιστών στο Chateau de La Celle Saint-Cloud, στο Παρίσι, τον απασχόλησε και αυτό. Δηλαδή, ότι πρέπει να αντικατασταθούν τα… βαρίδια αμέσως, ώστε να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό τμήμα της συμφωνίας που έφερε το Μνημόνιο ΙΙΙ.

Στους χθεσινούς, άδειους διαδρόμους της Βουλής ένα ερώτημα πλανιόταν: Τι θα γίνει από εδώ και μπρος; Τα κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό επιμένουν να αισιοδοξούν ότι εντός του 2017, αλλά κυρίως το 2018-2019, με την υλοποίηση του αναπτυξιακού νόμου και τα επιπλέον 32 δισ. που έρχονται, η χώρα θα πάρει τα πάνω της. Παρ’ όλα αυτά τρέμουν και τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Στην κατοικία της Ευρώπης

tsaboysogloy kotzias 2580417

«Εδώ είναι η Ευρώπη» είναι το μήνυμα που φαίνεται ότι έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μαζί με τη ρακή και το αντικριστό αρνάκι που τον κέρασε. Στο Δικταίο Αντρο όπου πήγαν οι δύο άντρες, εκεί όπου γεννήθηκε ο Δίας δηλαδή και εκεί όπου οδήγησε την Ευρώπη μετά την απαγωγή της από τη Λιβύη, ήταν όντως η προσωρινή κατοικία της Ευρώπης.

Το σπήλαιο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του βουνού Δίκτη στην Κρήτη, πάνω από το χωριό Ψυχρό, στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης, σε υψόμετρο 1.020 μ. Εκεί η Ρέα, κρυμμένη από τη μανία του Κρόνου, γέννησε τον Δία.
Στο ίδιο αυτό σημείο ο Τσαβούσογλου πέταξε τη γραβάτα, έπιασε την γκλίτσα που του χάρισαν και έφαγε ντάκο, στάκα και κολοκυθοανθούς. Ολα αυτά έλαβαν χώρα στην πλατεία του χωριού Ψυχρό, νονός του ονόματος της οποίας είναι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών. Λέγεται φυσικά πλατεία Ευρώπης.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...