Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

Πίσω στον δρόμο 700 αστυνομικοί!

Εκατοντάδες ένστολοι που ως τώρα απασχολούνται στη φύλαξη υψηλών προσώπων θα αποδεσμευτούν και θα βρεθούν για περιπολία σε περιοχές της Αττικής

Εκατοντάδες ένστολοι που ως τώρα απασχολούνται στη φύλαξη υψηλών προσώπων θα αποδεσμευτούν και θα βρεθούν για περιπολία σε περιοχές της Αττικής

«Φύλλο πορείας» για υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στον… δρόμο φαίνεται ότι θα πάρουν εκατοντάδες αστυνομικοί και δεκάδες οχήματα που ως τώρα απασχολούνται στη φύλαξη υψηλών προσώπων, όπως εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Παρόμοιες εξαγγελίες αποτελούσαν διαχρονικά πάγιες υποσχέσεις όλων των αρμόδιων υπουργών, αν και αυτή τη φορά ο κ. Τόσκας υπόσχεται ότι η σταδιακή υλοποίηση των σχετικών αποδεσμεύσεων θα αρχίσει άμεσα.

«Μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκτίμησης των αντικειμενικών αναγκών στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων θα αρχίσει άμεσα η σταδιακή υλοποίηση των σχετικών αποδεσμεύσεων. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται η εξοικονόμηση, στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων, περίπου 700 αστυνομικών και περίπου 80 μηχανοκίνητων μέσων, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιηθεί μελέτη σχετικά με τον εξορθολογισμό των αστυνομικών δυνάμεων, η οποία έδειξε ότι περίπου 4.000 αστυνομικοί και 400 οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) έχουν διατεθεί από την Κρατική Ασφάλεια και τη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, όταν μόλις 1.500 αστυνομικοί είναι έξω στους δρόμους για την αστυνόμευση του Λεκανοπεδίου Αττικής! Μάλιστα, από τα στοιχεία της μελέτης φαίνεται ότι διατίθενται περισσότεροι από 1.800 αστυνομικοί για 700 επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους, στους οποίους έχουν παραχωρηθεί ως συνοδευτικά σχεδόν 200 αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας!

Ποιους προστατεύουν

Περίπου το ένα τρίτο της δύναμης που υπηρετεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία απασχολείται στο «τρίγωνο» (Προεδρικό Μέγαρο, Μέγαρο Μαξίμου και Βουλή των Ελλήνων), ενώ μέρος της φυλάσσει δικαστικούς. Η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων αποτελείται από την Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας, την Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Κυβέρνησης, την Υπηρεσία Ασφαλείας Βουλής των Ελλήνων, την Υπηρεσία Ασφαλείας Μελών Κυβέρνησης και Πολιτικών Προσώπων και την Υπηρεσία Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων και Ευπαθών Στόχων.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...