Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ξεχάστε το πρωτάθλημα

«Αν δεν συμμορφωθεί η ΕΠΟ και δεν εφαρμόσει το ισπανικό μοντέλο» λέει ο Κοντονής

«Αν δεν συμμορφωθεί η ΕΠΟ και δεν εφαρμόσει το ισπανικό μοντέλο» λέει ο Κοντονής

Του
Γιώργου Σηφάκη

Αλαλούμ! Απίστευτα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: από τη μη διεξαγωγή της συνάντησης των ΠΑΕ με τη FIFA μετά το «άδειασμα» Γκιρτζίκη και το «θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, άσχετα με το τι κάνει η ΕΠΟ» του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, στην άρνηση της ΕΠΟ να συμμορφωθεί και στο «δεν ξεκινά κανένα πρωτάθλημα» του Σταύρου Κοντονή!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Χθες το πρωί ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση των ΠΑΕ με τη FIFA στα γραφεία της ΕΠΟ. Ξαφνικά, μισή ώρα πριν από τη συνάντηση, ο Γιώργος Γκιρτζίκης την ανέβαλε, επικαλούμενος το αυριανό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας και τον φόβο έντασης. Εξαλλη η αντιπροσωπία της παγκόσμιας ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη αποχώρησε από την ΕΠΟ, κατηγορώντας την ότι σαμποτάρισε τη συνάντηση γιατί δεν ήθελε να εφαρμοστούν το ισπανικό μοντέλο, αλλά και όσα είχαν συμφωνηθεί μία ημέρα πριν. 

Η αντιπροσωπία FIFA – UEFA κατευθύνθηκε μάλιστα από την ΕΠΟ στο υφυπουργείο Αθλητισμού, όπου και συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις.

Η συνάντηση

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον κ. Κοντονή, δήλωσε: «Περιμένουμε την ΕΠΟ να πράξει όσα έχουν συμφωνηθεί το μεσημέρι και το πρωτάθλημα ελπίζουμε να ξεκινήσει κανονικά». Τόσο ο Σταύρος Κοντονής όσο και ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, όμως, υπολόγιζαν χωρίς τον… ξενοδόχο – στη συγκεκριμένη περίπτωση τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης όχι μόνο δεν παραιτήθηκε από τη θέση του, αλλά δήλωσε: «Θα παραιτηθώ αφού εξαντλήσω κάθε ένδικο μέσο». Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους (αλλά όχι από μέλη) ο Βαγγέλης Τοπολιάτης (αναπληρωτής πρόεδρος) και ο Βαγγέλης Μαζαράκης (β’ αντιπρόεδρος) και τους αντικατέστησαν οι κ. Τζανόπουλος και ο Γαβριηλίδης, οι οποίοι πρόσκεινται στη συμπολίτευση.

Η μόνη παραχώρηση της ΕΠΟ ήταν να επαναφέρει το ένα κομμάτι της συμφωνίας με τη FIFA και, στο πλαίσιο αλλαγών που έκανε στις πειθαρχικές επιτροπές, επανέφερε και την προηγούμενη σύνθεση της επιτροπής δεοντολογίας (πάντως, δεν το αναφέρει καθαρά στην ανακοίνωσή της), την οποία αυθαίρετα είχε αλλάξει την 1η Αυγούστου. Υστερα από αυτές τις εξελίξεις, ο Σταύρος Κοντονής ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο δεν ξεκινά το πρωτάθλημα, αλλά άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για νέα αναβολή! 

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Οι έκπτωτοι συνεχίζουν να προκαλούν τη νομιμότητα και τη συνταγματική τάξη. Με δολιχοδρομίες και εκ νέου παρανομίες, όχι μόνο δεν μπορεί να αρθεί η απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά επιβάλλεται η περαιτέρω χρονική επέκτασή της!» Το ζητούμενο πλέον είναι η στάση των FIFA – UEFA και φυσικά των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ, που υποστήριζαν ότι δεν ξεκινά το πρωτάθλημα αν δεν αλλάξουν οι πίνακες διαιτησίας και δεν εφαρμοσθεί η ισονομία.

Σούπερ Λίγκα: Φαβορί πάλι ο Γιώργος Στράτος

1358025

Ο Γιώργος Στράτος είναι το μεγάλο φαβορί για την προεδρεία της Σούπερ Λίγκας στις εκλογές που θα διεξαχθούν σήμερα, όπου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος. Η ατζέντα θα περιλαμβάνει, πέρα από την εκλογή προέδρου, και τις σχέσεις με τη Forthnet και τον καθορισμό του προγράμματος του πρωταθλήματος μετά την αναβολή.

Είναι άγνωστο αν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος και ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Θεόδωρος Γιαννίκος. Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν σήμερα το μεσημέρι στις 14.30 και μετά την εκλογή προέδρου θα τεθεί επί τάπητος και το καυτό θέμα με τη διαιτησία και την ΕΠΟ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...