Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Θρίαμβος πάλι του Γ. Στράτου

Επανεξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας – Δεν τον ψήφισαν Ολυμπιακός- Λάρισα

Επανεξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας – Δεν τον ψήφισαν Ολυμπιακός- Λάρισα 

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Την επανεκλογή του στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας εξασφάλισε πανηγυρικά ο Γιώργος Στράτος με ψήφους 12-2. Δεν τον ψήφισαν μόνο οι Ολυμπιακός, Λάρισα και Λεβαδειακός, ενώ στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν ο Ηρακλής και η ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός στήριξε την υποψηφιότητα Γιαννίκου την τελευταία εβδομάδα, αλλά λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της συνεδρίασης συνειδητοποίησε πως τα… κουκιά δεν βγαίνουν, ενημερώνοντας ουσιαστικά όσους τον στήριζαν ότι αποσύρεται. Η συμμαχία ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ έχει πάρει πλέον την πλειοψηφία με το μέρος της, ανατρέποντας τους συσχετισμούς της τελευταίας πενταετίας που ήθελαν τον Ολυμπιακό πάντα νικητή στη Λίγκα.

Πλήγμα

Πρόκειται σαφώς για ένα σημαντικό πλήγμα για την πολιτική που χάραξε ο Ολυμπιακός στην υπόθεση του προέδρου της Λίγκας, καθώς «άδειασε» τον Στράτο, τον εξώθησε σε παραίτηση και εν τέλει αυτός επανεξελέγη, λαμβάνοντας και πάλι την ψήφο εμπιστοσύνης των ΠΑΕ. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια που ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας δεν προέρχεται ή δεν υποστηρίζεται από τον Ολυμπιακό.
Ο Γιώργος Στράτος δεν θέλησε να πει παρά μόνο τα τυπικά: «Θέλω να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε για άλλη μια φορά. Αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να κάνω καμία άλλη δήλωση».

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες αποφάσισαν να στείλουν επιστολή με την οποία θα ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Μέσω αυτής, οι ομάδες της Λίγκας θέλουν να τεθούν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επιπλέον, η Λίγκα θα ζητήσει συνάντηση με την ΕΠΟ, με κύριο θέμα συζήτησης τη διαιτησία και το πώς θα εφαρμοστεί το ισπανικό μοντέλο. Εξάλλου, η ΠΑΕ Ξάνθη θα στείλει και η ίδια επιστολή στην ΕΠΟ προκειμένου να δοθούν τα ηνία λειτουργίας της Λίγκας σε πολυεθνική εταιρία.

«Πέφτει 9 Σεπτεμβρίου»

Για τις «τελευταίες πράξεις ενός δυσάρεστου σίριαλ για το ποδόσφαιρο» έκανε λόγο ο γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Είναι οι τελευταίες πράξεις ενός δυσάρεστου σίριαλ για το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ήδη βουλεύματα για τους έξι συμβούλους της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση της κάρτας υγείας. Αν δεν αποχωρήσουν έως τις 9 Σεπτεμβρίου, τότε η κυβέρνηση θα καθαιρέσει όλο το Δ.Σ. της ομοσπονδίας και το Πρωτοδικείο θα ορίσει προσωρινή διοίκηση».

Δημ. Μελισσανίδης: Δεν θα κατέβουμε!

2191031

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν εκείνος που μπήκε μπροστά και διεμήνυσε στον Σταύρο Κοντονή προχθές ότι οι ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ παραμένουν πιστές στη δημόσια τοποθέτησή τους και δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο «σημαδεμένο πρωτάθλημα», αν δεν αλλάξουν οι πίνακες διαιτησίας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ έγινε έξαλλος μόλις έμαθε για την προσβλητική συμπεριφορά του προέδρου της ΕΠΟ προς τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τους άλλους απεσταλμένους των FIFA και ΟΥΕΦΑ. Ειδικά από τη στιγμή που ο κ. Γκιρτζίκης έσπευσε να προχωρήσει στη ματαίωση όταν άκουσε τις ανακοινώσεις του κ. Κουτσοκούμνη και ταυτόχρονα επειδή υπήρχε η ενημέρωση -με έγγραφο- της ΠΑΕ ΑΕΚ στην ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία ο κ. Μελισσανίδης θα έδινε το «παρών» στη συνάντηση των εκπροσώπων των ΠΑΕ με τους απεσταλμένους FIFA και ΟΥΕΦΑ. Κατόπιν τούτου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης επικοινώνησε με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ και στη συνέχεια με τον υφυπουργό, στον οποίο έθεσε υπ’ όψιν τη στάση των τριών μεγάλων ομάδων.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...