Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Η Ταμίλα Κουλίεβα αποκαλύπτει την συνεργασία της με τον Λεξ

Η Ταμίλα Κουλίεβα, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

Η Μις Υφήλιος 1964 Κορίνα Τσοπέη στην Ελλάδα για τον Τρύφωνα Σαμαρά

Εφτασε στην Αθήνα η Μις Υφήλιος 1964 Κορίνα Τσοπέη...

Η Αθηνά Οικονομάκου ανάμεσα σε Κιάρα και Πενέλοπε Κρουζ

Οταν η Αθηνά Οικονομάκου συνάντησε από κοντά την Πενέλοπε...

Ελληνίδες μοντέλα «τσοκ γκιουζέλ»

Μπορεί ο Ερντογάν να βάλλει κατά της χώρας μας,...

Απίστευτο: Ιδρυσαν στο Λας Βέγκας εκκλησία για να δοξάζουν το μπέικον

Σε σάντουιτς, τοστ, με αβγά, «ξαπλωμένο» πάνω σε πατάτες, μαζί με λιωμένο τυρί, ακόμα και ως γεύση σε παγωτό. Αυτές και πολλές άλλες είναι οι χρήσεις του μπέικον σε όλο τον δυτικό κόσμο. Στις ΗΠΑ όμως εδώ και λίγα χρόνια έχουν «κάνει θεό» το αγαπημένο αλλαντικό, ιδρύοντας την ενωμένη εκκλησία του μπέικον. H United Church of Bacon ιδρύθηκε το 2010 από τον Τζον Γουάιτσαϊντ, έχει έδρα το «αμαρτωλό» Λας Βέγκας και στόχο τη διαμαρτυρία για τις διακρίσεις, όπως λένε οι πιστοί, εις βάρος των άθεων.

Αυτή η εκκλησία-παρωδία συγκεντρώνει περίπου 4.000 οπαδούς οι οποίοι φορούν καπέλο του μπέιζμπολ με την επιγραφή «Δοξάστε το μπέικον». Οι κυριότερες από τις εννέα εντολές αυτής της «θρησκείας» προς τους οπαδούς της είναι να αποδέχονται τους άθεους, να διασκεδάζουν, να είναι ενάρετοι, γενναιόδωροι και να υμνούν το μπέικον. Από την ίδρυσή της έως σήμερα στη UCB έχουν τελεστεί πάνω από 600 δωρεάν τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών.

Εκπτωση φόρου

Στις ΗΠΑ, χώρα με τεράστια θρησκευτική πολυμορφία, καθένας μπορεί να ιδρύσει μία εκκλησία και να προσελκύσει οπαδούς ακόμα και από μία άλλη εκκλησία, με την πολιτική των δωρεάν παροχών και με το ανάλογο μάρκετινγκ. Φυσικά καλύπτονται και από τον νόμο, καθώς αποκομίζουν σχετικά οφέλη, όπως έκπτωση φόρου και δικαίωμα να λαμβάνεις εισφορές.

Ευπρόσδεκτοι στην ενωμένη εκκλησία του μπέικον είναι πάντως και οι χορτοφάγοι. Η εκκλησία καλεί τους οπαδούς της να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο, καθώς δεν υπόσχεται κανέναν παράδεισο μετά θάνατον. Η ζωή είναι σύντομη, θέλουμε να διασκεδάσουμε χωρίς τύψεις και ενοχές όσο περισσότερο είμαστε ζωντανοί. Αυτό άλλωστε μας διαφοροποιεί από τις άλλες συμβατικές εκκλησίες, δηλώνει ο «προφήτης» της UCB Χίδερ Χέντερσον.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η εντυπωσιακή πεθερά της Όλγας Κεφαλογιάννη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι παντρεμένη με τον συνθέτη Μίνωα...

Παντρεύτηκε ζευγάρι ηθοποιών πετυχημένης σειράς του OPEN

Είναι μαζί εδώ και καιρό και μάλιστα συμπρωταγωνίστησαν σε...

Θείος Γιώργου Αγγελόπουλου: «Η αδελφή μου κρατήθηκε στη ζωή για να τον δει παντρεμένο»

Ο θείος του Γιώργου Αγγελόπουλου ζει δύσκολες στιγμές καθώς...

Οποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας τόλμησε μια επιχειρηματική κίνηση τα έκανε μαντάρα

Η βρετανική βασιλική οικογένεια μπορεί να αποκαλεί ανεπίσημα τον...

Παντρεύτηκε η Κόρα Καρβούνη – Δείτε φωτογραφία από το γάμο της

Η Κόρα Καρβούνη που λατρεύτηκε μέσα από το ρόλο...