Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025

Πρώην αστυνομικός και σταρ του ΤikΤok: Σεξομανής & κοκάκιας

Εθισμένος στην κοκαΐνη αλλά και στο σεξ φέρεται ότι...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 13 Αυγούστου

ΚΡΙΟΣ: Προσπαθήστε να είστε συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις σας...

Στην Επίδαυρο προσωπικότητες της τέχνης και της κοσμικής ζωής

Με θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχτηκαν οι 15.000 θεατές...

Τρυφερό «κλικ» από το μαιευτήριο για την Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση

Την απόλυτη οικογενειακή ευτυχία βιώνει τον τελευταίο καιρό η...

Εισαγγελέας για το σκάνδαλο της ΕΛ.ΣΤΑΤ.!

Η παραγγελία από τον Αρειο Πάγο για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «δημοκρατία»

Μια μεγάλη εισαγγελική έρευνα σχετικά με τις παρασκηνιακές διαδικασίες για τη σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 αρχίζει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας υπό την εποπτεία του προϊσταμένου της Ηλία Ζαγοραίου.

Την παραγγελία για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ζητώντας να διερευνηθούν εις βάθος για το σκανδαλώδες ζήτημα τα δύο αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «δημοκρατία» που υπογράφει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης (στις 29 Αυγούστου με τίτλο «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά» και στις 31 Αυγούστου με τίτλο «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά – Η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες»).

Η εντολή της κυρίας Δημητρίου προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών είναι να ερευνηθεί το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων της «δημοκρατίας» και να διαπιστωθεί εάν προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς, όπως εξηγούν δικαστικοί κύκλοι, για πρώτη φορά από το 2011 και μετά, όταν είδαν το φως οι καταγγελίες για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, μπαίνουν στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης και τα στελέχη της Eurostat και η ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών εκ μέρους τους.

Οι καταγγελίες

Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα «δημοκρατία», υπάρχουν απόρρητα mails της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και της Eurostat, με τα οποία συνεργάτες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, του Γερμανού Βάλτερ Ραντερμάχερ, έδιναν απευθείας εντολές στον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου και άλλα μέλη της «ανεξάρτητης» Αρχής για τις μεθόδους που θα χρησιμοποιήσει για να αλλοιωθεί το έλλειμμα.

Μάλιστα, τα επίμαχα mails φέρεται ότι έγιναν δύο φορές στόχος… αγνώστων προ διετίας, οι οποίοι επιχείρησαν να τα αποσπάσουν και να τα εξαφανίσουν, με διαρρήξεις που έγιναν τόσο στο πατρικό σπίτι του τέως διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νίκου Στρόμπλου στην Αίγινα όσο και στο αυτοκίνητο της ανακρίτριας που χειριζόταν την υπόθεση των ποινικών ευθυνών του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου.

Στο πλαίσιο της νέας εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση, η οποία ανοίγει αυλαία από σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ζητηθούν όλα τα επίμαχα έγγραφα, τα οποία περιλαμβάνονται και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. καθώς και οι έως σήμερα κρίσεις της Δικαιοσύνης για το ζήτημα, όπως η πρόσφατη απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με την οποία αναιρέθηκε η απαλλαγή του κ. Γεωργίου ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009.

Εν μέρει δεκτή

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε εν μέρει δεκτή την αναίρεση που άσκησε τον Σεπτέμβριο του 2015 η νυν εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου (τότε είχε τον βαθμό της αντιεισαγγελέως) και αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (υπ’ αριθμ. 1149/2015), με το οποίο απαλλάχθηκε από το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου και άλλοι δύο προϊστάμενοι υπηρεσιών, ο Κωνσταντίνος Μολφέτας και η Αθανασία Ξενάκη. Μετά από αυτό το ζήτημα παραπέμφθηκε για νέα κρίση ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, το οποίο θα αποφασίσει εκ νέου για την παραπομπή ή όχι των συγκεκριμένων κατηγορουμένων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώταρου στο Nammos της Μυκόνου χωρίς ρετούς

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου μπορεί να έχει κάνει τη Μύκονο...

Τραγικό τέλος για τον γιο του καπετάν Ανδρέα Ζέππου

Χτυπημένος από τον καρκίνο, με δύο μαρτυρικούς μήνες να...

Το Airbnb του «Ντάνου» στη Σκιάθο και το ξενοδοχείο στο Θησείο του Κατσούλη

Είναι οι πιο γνωστοί και δημοφιλείς νικητές του «Survivor»,...

Σοφία Σεϊρλή: Η τραγική ειρωνεία για τη «Μάρω» των «Άγριων Μελισσών»

Σοκ και θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο για τον απροσδόκητο...

Ποιους «τσακώσαμε» στη Μύκονο

Διακοπές στο νησί των ανέμων κάνει η Μαρία Μπεκατώρου,...

Το τελευταίο αντίο στη Λένα Σαμαρά

Το τελευταίο αντίο στη Λένα Σαμαρά, λένε αυτή την...

Νεφέλη Λιβιεράτου in love στη Λέρο

Εναν μεγάλο έρωτα βιώνει η Νεφέλη Λιβιεράτου, κόρη του...

Σωτηρία Δεμίρογλου: Η νικήτρια του τελευταίου «Power of Love» κατακεραυνώνει το κανάλι του Φαλήρου

Κατακεραυνώνει τον Σκάι η νικήτρια του τελευταίου κύκλου του...