Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Στο σφυρί βραχιόλι της Ωνάση!

Το χρυσό κόσμημα της κόρης του Αριστοτέλη, με υπογραφή Van Cleef & Arpels, θα δημοπρατηθεί με τιμή εκκίνησης τα 16.000 ευρώ

Ενα χρυσό βραχιόλι-έργο τέχνης, με διαμάντια και μπριγιάν, από τη σπάνια συλλογή της Χριστίνας Ωνάση, βγαίνει σε δημοπρασία από τον γνωστό αντικέρ Διομήδη Διαλυνά. Το εξαιρετικής ομορφιάς χειροποίητο κόσμημα, που φέρει την υπογραφή του παγκοσμίως γνωστού οίκου κοσμημάτων Van Cleef & Arpels, με έδρα το Παρίσι, θα παρουσιαστεί το πρωινό της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου (9.30-14.00) στην εκπομπή που παρουσιάζει ο γνωστός γκαλερίστας στο Blue Sky.

ΑΠΟ ΤΗ 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Ο Διομήδης Διαλυνάς, μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso», εξήγησε πώς βρέθηκε στα χέρια του το μοναδικό και ανεκτίμητης αξίας βραχιόλι που ανήκε στην αδικοχαμένη κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση, αποκαλύπτοντας και την τιμή εκκίνησης.

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται κόσμημα που ανήκε στη θυγατέρα του πανίσχυρου μεγιστάνα. Ηρθε στα χέρια μου από τον πρώην ευκατάστατο ιδιοκτήτη του, ο οποίος το απέκτησε το 2008 σε δημοπρασία του οίκου Christie’s. Συνοδεύεται από επίσημα χαρτιά γνησιότητας τόσο από την εταιρία Van Cleef & Arpels όσο και του λονδρέζικου οίκου -μαζί με επίσημη επιστολή-, τα οποία διαθέτουν “ταυτότητα” και σειριακούς αριθμούς αυθεντικότητας. Ο κάτοχός του, που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, το αγόρασε τότε προς 11.000 δολάρια, ωστόσο σήμερα, λόγω οικονομικών προβλημάτων, μου το εμπιστεύτηκε. Υπογράψαμε ήδη συμβόλαιο συνεργασίας και η τιμή εκκίνησης θα είναι τα 16.000 ευρώ» μας λέει ο Διομήδης Διαλυνάς και συνεχίζει: «Είναι σπάνιας ομορφιάς! Και οι γνωρίζοντες θα καταλάβουν την αξία του εύκολα, τόσο από το περίτεχνο σχέδιο όσο και από τις πολύτιμες πέτρες του. Σας ενημερώνω ότι ένα αντίστοιχο κόσμημα, χωρίς την υπεροχή και την ιστορία που συνοδεύει το βραχιόλι που θα παρουσιάσω στην εκπομπή μου, έχει τιμή “βιτρίνας” στο κατάστημα του γνωστού κοσμηματοπωλείου τουλάχιστον 40.000 δολάρια. Μην ξεχνάτε πως αυτός ο οίκος αποτελεί προτίμηση των βασιλέων ακόμα και για τα στέμματά τους».

Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι το κόσμημα φυλάσσεται σε θυρίδα του ιδιοκτήτη με 24ωρη φύλαξη, την οποία ανέλαβε ιδιωτική εταιρία security. Πώς βρέθηκε, όμως, αυτό το κομμάτι στην ιδιοκτησία του ανώνυμου σήμερα ιδιοκτήτη του; Το 2008, η Αθηνά Ωνάση εμπιστεύθηκε στον οίκο Christie’s την πώληση 45 κοσμημάτων της μητέρας της -μεταξύ των οποίων και ένα διαμάντι 38 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού-, που διηγούνταν τον μύθο της πιο πλούσιας και -χωρίς αμφιβολία- της πιο δυστυχισμένης γυναίκας του κόσμου, όπως έγραφε την εποχή εκείνη ο γαλλικός Τύπος.

Ενα από αυτά, το διαμαντένιο βραχιόλι, πέρασε σε ελληνικά χέρια και τώρα αναζητά νέο ιδιοκτήτη, όπως ισχυρίζεται ο γνωστός αντικέρ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...