Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι… ηττημένοι κρατούν (;) «άσους» στα μανίκια τους

Ο Κοντομηνάς περιμένει το ΣτΕ, ο Ιβάν θέλει να παίξει μπάλα στα media και η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει κλειστά τα χαρτιά της

Θα είναι τελικά οι «ηττημένοι» της μεγάλης αναμέτρησης; Ο χρόνος θα δείξει! Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε το βάπτισμα του πυρός και απέδειξε τόσο με τις προσφορές του στα «χτυπήματα» όσο και με τις δηλώσεις του ότι σύντομα θα παίξει μεγάλη μπάλα στα media.

Το ενδιαφέρον του αναμένεται να στραφεί στον διαγωνισμό για τις περιφερειακές άδειες, αφού η Μακεδονία είναι η περιοχή όπου δραστηριοποιείται.

Εντυπωσιακό είναι ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν έχασε το χιούμορ του έπειτα από 66 ώρες εγκλεισμού, ενώ ως πρώτος επιλαχών της διαδικασίας ποντάρει ίσως και σε… κάποιο ατύχημα (βλέπε «πόθεν έσxες»).

Τηλεθέαση

Ο ευπατρίδης Δημήτρης Κοντομηνάς, παρότι ο Alpha είναι ο πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση τον τελευταίο καιρό, δεν κατάφερε να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Ο ίδιος έχει το μυαλό του στο ΣτΕ και στην απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί. Διαφορετικά θα εξετάσει σενάρια είτε θεματικών αδειών (όποτε και αν δοθούν) είτε περιφερειακών, με ταυτόχρονη παραμονή στα συνδρομητικά μπουκέτα της NOva και του ΟΤΕ TV που διαθέτουν 920.000 τηλεθεατές και μάλιστα δυναμικούς οικονομικά αφού πληρώνουν για να τα έχουν στην τηλεόρασή τους. Οπως διαβεβαίωσε τους εργαζομένους στο κανάλι του, ο Alpha δεν τελειώνει εδώ.

Η πανίσχυρη οικογένεια Βαρδινογιάννη προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της και να κάνει προσφορές κοντά στα πραγματικά οικονομικά δεδομένα της αγοράς.

Κάτι που δεν της επέτρεψε να εξασφαλίσει μία από τις άδειες, που με τα χρήματα που έπεσαν στο τραπέζι έφτασαν στον… Θεό. Το βέβαιο είναι ότι, εάν ήθελε, θα εξασφάλιζε άδεια, με την οικονομική επιφάνεια που έχει, αλλά μάλλον κάτι άλλο έχει στο μυαλό του ο όμιλος. Θα περιμένουμε να δούμε συμμαχίες που πιθανόν να υπάρξουν και κυρίως τι θα πράξει με το Star. Και εκείνοι θα περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους στον χώρο.

«Η πορεία του Alpha δεν τελειώνει εδώ! Θα έρθει η δικαίωση»

Με μια ανακοίνωση που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των εργαζομένων του Alpha τοποθετήθηκε ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Δημήτρης Κοντομηνάς λίγο μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. «Ο Ομιλος Alpha, με τη δύναμη και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του, έχει κατακτήσει την κορυφή, δίνοντας πάντα πολλές και σκληρές μάχες. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και τώρα, σε πείσμα όσων θα ήθελαν να δουν τον πρώτο σε τηλεθεάσεις, αξιοπιστία και εγκυρότητα σταθμό να κλείνει. Ο Alpha είναι οικονομικά ο πιο υγιής και διάφανος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας και η πορεία του δεν τελειώνει εδώ. Τα όπλα στη φαρέτρα του είναι πολλά και η δικαίωση θα έρθει σύντομα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, θερμά, για τα μηνύματα αγάπης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Ενωμένοι, όπως πάντα, συνεχίζουμε». 

«ΤΟ STAR ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ»

Υγιής επιχείρηση που λειτουργεί αδιαλείπτως με νόμιμη άδεια, η οποία ανανεώνεται συνεχώς από το 1993, και καταβάλλοντας τη φορολογία της χαρακτηρίζεται το Star στην επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης: «Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες προκηρύχθηκε στη βάση μιας αμφιλεγόμενης και ελλιπούς μελέτης, που αυθαίρετα περιόριζε τις προς διάθεση άδειες, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς διαβούλευση. Επιπλέον, διεξήχθη σε ένα πλαίσιο τουλάχιστον ασαφές και ιδιότυπο. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εξαντλήσουμε κάθε νομική οδό στην Ελλάδα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας. Το Star συνεχίζει τη λειτουργία του».

fqwerfwerfef 1

«Σκοτσέζικο ντους», selfies και αμηχανία για τους εργαζομένους

Οι πλάκες και τα αστεία από τις ατελείωτες ώρες αναμονής δημοσιογράφων και τεχνικών κατά τη διάρκεια της κάλυψης του σημαντικού «θέματος», που αυτή τη φορά αφορούσε ακόμη πιο άμεσα και τις δικές τους ζωές, έδωσαν τη θέση τους στην παγωμάρα και την αμηχανία. Από τη μια, εκείνοι που «προκρίθηκαν». Χαμόγελα ανακούφισης για τη δική τους «σωτηρία», μάγκωμα για το αβέβαιο μέλλον των συναδέλφων και φίλων τους. Από την άλλη, οι «κομμένοι». Θλιμμένα πρόσωπα. Το πρωινό της δεύτερης μέρας του Σεπτεμβρίου μπορεί να βρήκε τους περισσότερους από τους 2.700 εργαζομένους των ιδιωτικών καναλιών στα πόστα τους, ωστόσο 1.650 από αυτούς (και οι οικογένειές τους) βρίσκονται πλέον σε θολό τοπίο όσον αφορά το επαγγελματικό τους αύριο. Και αυτό γιατί, εκτός από τον ΑΝΤ1 και τον Σκάι, οι υπάλληλοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί) των Alpha, Star, Mega και Ε είναι στον «αέρα» – και αυτή τη φορά όχι τον τηλεοπτικό.

Οι περισσότεροι ξημέρωσαν στα γραφεία τους περιμένοντας με αγωνία τα αποτελέσματα. Κάποιοι στον Alpha ανέβαζαν selfies από την αίθουσα σύνταξης. Το εύθυμο κλίμα άλλαξε απότομα όταν συνειδητοποίησαν ότι τελικά ο όμιλός τους δεν είναι μεταξύ των υπερθεματιστών.

fqwerfwerfef 2Στο Star επικρατούσε το ίδιο σκηνικό. Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις και αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ, οι εργαζόμενοι με αναρτήσεις τους στα social media εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη διαδικασία, επισημαίνοντας το γεγονός ότι υγιείς επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο και οι εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους.

Ανεργία

Χιλιάδες είναι αυτοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωποι με το φάσμα ανεργίας, καθώς θα πρέπει να πέσει «μαύρο» στις εκπομπές τους, τουλάχιστον μέσω της Digea, εντός του επόμενου τριμήνου, όπως διεμήνυσε η κυβέρνηση ρητά και αμετάκλητα. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που δεν γνωρίζουν αν αύριο θα έχουν δουλειά παρακολούθησαν έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης όλες αυτές τις ημέρες βήμα βήμα τη διαδικασία της αδειοδότησης και μετέφεραν με ιδιαίτερη ψυχραιμία τον παλμό των εξελίξεων.

«Τοπίο στην ομίχλη» για σειρές, συμβόλαια, shows κι εκπομπές

Και ενώ ένα ολόκληρο καλοκαίρι χύθηκαν τόνοι μελάνης για μεταγραφές, νέα τηλεοπτικά προγράμματα, καλλιτέχνες που θα στελεχώσουν κριτικές επιτροπές, τάλεντ σόου, σειρές που πήραν το πράσινο φως από πέρυσι και άλλες, καινούργιες, που διεκδικούν μια θέση στην καρδιά των τηλεθεατών… τώρα, τι;

Ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι στο νέο τηλεοπτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται, αφού σε τρεις μήνες από τώρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πέσει «μαύρο» σε όσους σταθμούς δεν πήραν τηλεοπτική άδεια. Αυτό τουλάχιστον διαμηνύει η κυβέρνηση.

Διαφημιζόμενοι

Βέβαια, οι καναλάρχες και τα επιτελεία τους έχουν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους, έχουν βγάλει budget, έχουν συζητήσει με συνεργάτες, έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις με διαφημιζομένους, κι αυτό δείχνει ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να παραδώσουν τα «όπλα» εύκολα και ανώδυνα.

Ολα είναι έτοιμα για την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα. Στον Alpha, οι σειρές έχουν ήδη μπει στη σκαλέτα του προγράμματος και έχουν ξεκινήσει γυρίσματα, και οι ψυχαγωγικές εκπομπές, όπως το «Happy day στον Alpha» της Σταματίνας Τσιμτσιλή (Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου), θα κάνουν κανονικά πρεμιέρα. Και στο Star η προετοιμασία των εκπομπών συνεχίζεται κανονικά. Βέβαια, οι τηλεθεατές έχουν πάθει μια σύγχυση, και δικαίως, καθώς δεν ξέρουν αν τα αγαπημένα τηλεοπτικά προγράμματά τους θα βγουν στον «αέρα», και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αρχίσει να στέλνουν μηνύματα στους αγαπημένους τους παρουσιαστές, όπως η Ελένη Μενεγάκη, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Λάκης Λαζόπουλος, διερωτώμενοι πού θα τους δουν.

Η νέα σεζόν, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται να αρχίσει κανονικά από όλα τα κανάλια, πλην του Mega. Σειρές που έχουν κερδίσει την αγάπη του κοινού, όπως «Το σόι σου» και το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», ήδη έχουν μπει στο πλατό για τα νέα επεισόδια. Από εκεί και πέρα, αν πέσει το «μαύρο», οι παραγωγές (σίριαλ και εκπομπές) είτε θα πουληθούν σε νέους κατόχους καναλιών ύστερα από νέα συμφωνία και νέα συμβόλαια είτε θα πάψουν να υπάρχουν.

Οσο για τα πολύ ακριβά προγράμματα, όπως το «The Voice» και το «Survivor», που είχε διεκδικήσει το Star, το πιθανότερο είναι ότι ο Τούρκος παραγωγός Ατζούν Αλιτζαλί θα τα αποσύρει από τον σταθμό και θα τα διαθέσει σε άλλον ενδιαφερόμενο καναλάρχη.

____

Η «ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ 23 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκονται οι χαμένοι του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών! Η κρίση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες. Η συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας των 23 προσφυγών (έχουν κατατεθεί από όλους τους υφιστάμενους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, μεταξύ των οποίων ο ΑΝΤ1 και ο Σκάι), οι οποίες είχαν κατατεθεί κατά των υπουργικών αποφάσεων που προηγήθηκαν της προκήρυξης του διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου του 2016.

Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων ως αντισυνταγματικών. Από την άλλη, οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου που παραστάθηκαν στη συζήτηση υποστηρίζουν τη νομιμότητα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για τη χορήγηση των τεσσάρων αδειών.

Παράλληλα, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2016 πρόκειται να συζητηθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί από μετέχοντες στον διαγωνισμό και αφορούν ελλείψεις σε προϋποθέσεις ορισμένων εκ των υποψηφίων, αλλά και θέματα νομιμότητας της διαδικασίας.

Βάσω Παλαιού

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...