Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Κέρδισε το «σκότος»

«Εφυγε» στα 49 του χρόνια νικημένος από καρκίνο στα οστά ο ιδρυτής των Διάφανων Κρίνων Θάνος Ανεστόπουλος, ο οποίος εδώ και ενάμιση χρόνο έδινε μάχη για τη ζωή

«Εφυγε» στα 49 του χρόνια νικημένος από καρκίνο στα οστά ο ιδρυτής των Διάφανων Κρίνων Θάνος Ανεστόπουλος, ο οποίος εδώ και ενάμιση χρόνο έδινε μάχη για τη ζωή

Ενας πληγωμένος κρίνος, ο Θάνος Ανεστόπουλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο. Ο ιδρυτής μίας από τις σημαντικότερες μπάντες της ελληνικής ροκ σκηνής, των Διάφανων Κρίνων, έπασχε από μεταστατικό καρκίνο των οστών και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έδινε παλικαρίσια τη μεγάλη μάχη.

Τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, μουσικός και σκιτσογράφος, ο πολυπράγμων Θάνος Ανεστόπουλος είχε ένα μεγάλο πάθος για την ποίηση. Λάτρευε τη μελαγχολία και τον άκρατο ρομαντισμό των «καταραμένων ποιητών» (όπως του Μποντλέρ και του Ρεμπό), γι’ αυτό και ασχολήθηκε και με τη μελοποίηση ποιημάτων τους. Ξεχώριζε το «σκότος» των ιστοριών τους, ενώ και για ένα μεγάλο διάστημα ζούσε κι εκείνος «βυθισμένος» στον ζοφερό κόσμο του αλκοόλ.

f1 61

Γεννημένος το 1967 στην Αλεξανδρούπολη, ο Θάνος Ανεστόπουλος ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειάς του. Μεγάλωσε στο Περιστέρι και, παρότι πέρασε περάσει στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς, εγκατέλειψε τις σπουδές του για να αφοσιωθεί στη μουσική.

Οι πρώτοι δίσκοι

Το 1991 μαζί με τον Τάσο Μπαχά ίδρυσε το συγκρότημα Διάφανα Κρίνα, μια μπάντα που έμελλε να γίνει μία από τις σημαντικότερες της ελληνικής ροκ σκηνής. Η πρώτη κυκλοφορία τους ήταν το single «Λιώνοντας μόνος/Κάτω από το ηφαίστειο», ενώ δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος της μπάντας «Εγινε η απώλεια συνήθειά μας», ένα άλμπουμ που θεωρείται ανάμεσα στα κορυφαία της δεκαετίας. Σε αυτόν περιλαμβάνεται και το τραγούδι «Μέρες αργίας», ένα μελοποιημένο ποίημα του Διονύση Καψάλη.

Ακολούθησαν το άλμπουμ «Κάτι σαράβαλες καρδιές», «Ευωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές», «Ο,τι απόμεινε από την ευτυχία», «Κι η αγάπη πάλι θα καλεί». Η μπάντα ανακοίνωσε την οριστική διάλυσή της το 2009, ωστόσο εκείνος συνέχισε σόλο καριέρα. Τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι πραγματοποιήθηκε για τον Θάνο Ανεστόπουλο μια μεγάλη συναυλία συμπαράστασης και ενίσχυσης, με την παρουσία των Διάφανων Κρίνων -τα οποία επανενώθηκαν για μία και μόνο βραδιά»- καθώς και πολλών ακόμη καλλιτεχνών.

Η τελευταία εμφάνισή του ήταν στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, όπου καταβεβλημένος από τη σοβαρή ασθένεια ερμήνευσε με τη χαρακτηριστική φωνή του αγαπημένα κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας του. Το καμάρι του, όπως έλεγε και ο άνθρωπος που αγαπούσε περισσότερο στη ζωή του, ήταν ο γιος του Γιάννης.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 16.30, από το Νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι.

f2 135
Η αποκάλυψη της ασθένειάς του

Τον Μάιο του 2015 ο Θάνος Ανεστόπουλος δημοσιοποίησε ο ίδιος το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε: «Η πρακτική της συγκάλυψης της ασθένειάς μου περισσότερο κακό μου κάνει ψυχολογικά παρά καλό. Επιθυμώ να αρθρώσω αυτήν την ασθένεια και να το μοιραστώ μαζί σας, παρά να συνεχίσω να αποφεύγω την αλήθεια. Πάσχω από μεταστατικό καρκίνο των οστών, ο οποίος στη διάγνωσή του είναι αρκετά επιθετικός. Βρίσκομαι σε θεραπεία εδώ και τρεις μήνες περίπου. Προσπαθώ να ακούσω και να γνωρίσω το σώμα μου στη νέα αυτή κατάσταση» είχε γράψει σε μια συγκινητική ανάρτησή του, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

«Θέλω να σας στείλω όλη τη θετική μου ενέργεια. Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια, έρωτα, αγώνα και δημιουργία. Ζήστε την κάθε μέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας. Γιατί συχνά στην καθημερινότητά μας μεγεθύνουμε μικρά προβλήματα παραμερίζοντας και ξεχνώντας τι σπουδαίο και μεγάλο δώρο είναι η ζωή που μας δόθηκε».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...