Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ποιον κρύβουν στην τραγωδία της Αίγινας

Η αίτηση για συμπληρωματική απολογία του 77χρονου κατηγορούμενου οδηγού. Κούγιας: «Να εξηγήσει γιατί δεν βρέθηκαν αποτυπώματά του στο τιμόνι του σκάφους»

Το όργιο φημών για πρόσωπα που εξαφανίστηκαν άρον άρον από το ταχύπλοο (ώστε να μην αποκαλυφθούν ποτέ τα ονόματά τους), αμέσως μόλις κόπηκε στα δύο η τουριστική λάντζα, οι μαρτυρίες-φωτιά για το νεαρό ζευγάρι και την 35χρονη μελαχρινή, και το μυστήριο με τα δακτυλικά αποτυπώματα στο σκάφος-πύραυλο πυκνώνουν το «σκοτάδι» στο θρίλερ της Αίγινας. Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία με τέσσερις νεκρούς, ο εκπρόσωπος των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών Αλέξης Κούγιας ζητεί «σοβαρή έρευνα από το μηδέν»!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΛΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ

Οπως αποκαλύπτει μάλιστα η «Espresso», αναμένεται να κατατεθεί (πιθανότατα σήμερα) στην ανακρίτρια της υπόθεσης αίτηση για συμπληρωματική απολογία του 77χρονου κατηγορούμενου οδηγού του ταχυπλόου Θρασύβουλου Λυκουρέζου, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος. «Εμφανίζεται ως χειριστής του σκάφους κάποιος που δεν το οδηγούσε. Να εξηγήσει ο κατηγορούμενος γιατί δεν βρέθηκαν αποτυπώματά του στο τιμόνι» λέει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας. Ο ίδιος, λίγες ημέρες μετά το αίτημά του προς την ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Πειραιά για τη διενέργεια έξι συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων (λήψη αποτυπωμάτων από το ταχύπλοο κ.λπ.), κατέθεσε νέο έγγραφο, με το οποίο αμφισβητούνται ευθέως όσα υποστήριξε ο 77χρονος για μόνο τρεις ηλικιωμένους συνεπιβάτες του στο «Ντουέντε». Οι συγγενείς των νεκρών αλλά και όσοι επέζησαν από τη σύγκρουση των σκαφών στα ανοιχτά της Αίγινας στις 16 Αυγούστου εξακολουθούν να ζητούν απάντηση στο ποιος είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για το δυστύχημα, καθώς και γιατί και πώς τον «έκρυψαν»!

Οπως ξεκαθαρίζει, πάντως, ο κ. Κούγιας, «από την πλευρά μας δεν δίνουμε σημασία σε φήμες για την ταυτότητα των πραγματικών επιβατών, αλλά σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν πλέον ότι στο ταχύπλοο βρισκόταν κάποιος ή κάποιοι, τα ονόματα των οποίων, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, δεν έπρεπε να βγουν στη δημοσιότητα». Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, η συμπληρωματική απολογία του 77χρονου είναι απαραίτητη ώστε να συμπληρωθούν τα κενά στην υπόθεση, ιδίως μετά την αποκάλυψη ότι το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που ερεύνησε το «Ντουέντε» εντόπισε μόνο ένα παλαμικό αποτύπωμα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στα χειριστήρια των μηχανών.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον τρεις μαρτυρίες-βόμβα «δένουν» το σενάριο της παρουσίας κι άλλου προσώπου πάνω στο ταχύπλοο, δευτερόλεπτα μετά τη μοιραία σύγκρουση. Οπως έχει δημοσιεύσει η «Espresso», στην κατάθεσή του ο Α.Α., που επέβαινε στη λάντζα, έδωσε στοιχεία για το θηλυκό «φάντασμα» του σκάφους, που φέρεται ότι φυγαδεύτηκε: «Επιβαίνοντες ήταν ο κατηγορούμενος και μια κοπέλα η οποία είχε μαύρα μαλλιά, όχι μεγαλύτερη από 35 χρόνων. Από το σημείο όπου βρισκόμουν δεν διέκρινα ποιος ήταν ο χειριστής του σκάφους εκείνη τη στιγμή».

Ακόμα δύο μάρτυρες, ένας άνδρας και μια γυναίκα (επίσης επιβάτες του «Αντωνία»), σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν λόγο για επιπλέον επιβάτες, πέραν των τριών που κατονόμασε εξαρχής ο κατηγορούμενος.

Κοπέλα 30 ετών

Ειδικότερα, ο ένας φέρεται ότι μίλησε στις Αρχές για «ζευγάρι μη προχωρημένης ηλικίας», ενώ η γυναίκα κατέθεσε ότι είδε μια κοπέλα ηλικίας περίπου 30 ετών να κάθεται δίπλα σε άνδρα περίπου 70 ετών.

Οσον αφορά τη συνέχεια των ερευνών, οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ορίσει δικό τους πραγματογνώμονα (τον υποναύαρχο εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος Νικόλαο Σπανό) για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ιδιαίτερο βάρος ρίχνουν στην άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...