Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακήρυξε «αγία» τη Μητέρα Τερέζα

Η «αγία των φτωχών» είναι πλέον και επισήμως αγία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Η «αγία των φτωχών» είναι πλέον και επισήμως αγία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακήρυξε τη Μητέρα Τερέζα σε αγία, προκαλώντας ρίγη ενθουσιασμού στους πιστούς της, ιδιαίτερα στην Ινδία, όπου έζησε και προσέφερε για πολλά χρόνια. Εκατοντάδες πιστοί, κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια, έσπευσαν στον τάφο της Μητέρας Τερέζας, στην Καλκούτα, για να γιορτάσουν την αγιοποίηση.

Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο κτίριο της ιεραποστολής όπου αναπαύεται, σε έναν τάφο που οι μοναχές διακοσμούν καθημερινά με ένα απόφθεγμά της, γραμμένο με πέταλα λουλουδιών.
Λίγη ώρα πριν από την επίσημη τελετή στη βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, τελέστηκε στην Καλκούτα μια ειδική λειτουργία στη μνήμη της Μητέρας Τερέζας. Οι πιστοί άναψαν κεριά και εναπόθεσαν λουλούδια στον τάφο, ενώ οι μοναχές έψελναν ύμνους.

Η Μητέρα Τερέζα, αλβανικής καταγωγής, γεννήθηκε στα Σκόπια τον Αύγουστο του 1910 και πέθανε στις 5 Σεπτεμβρίου 1997 στην Καλκούτα. Το 1950 ίδρυσε στην Ινδία το Τάγμα των Ιεραποστόλων της Φιλανθρωπίας, που σήμερα αριθμεί 5.000 μοναχές οι οποίες έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία των φτωχών και ζουν με αυστηρή λιτότητα. Το 1979 η Μητέρα Τερέζα τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης. Σε γραπτά της που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία χρόνια αποκάλυψαν ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της αισθανόταν ότι ο Θεός την είχε απορρίψει και η πίστη της είχε κλονιστεί τόσο, που είχε φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί την ύπαρξή του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ