Για λίγο φως δημοσιότητας με την ντίβα!

Η κοινή συνέντευξη του (ξεχασμένου) Βενιζέλου με τη Ζωή Λάσκαρη σε περιοδικό κυριακάτικης εφημερίδας

Ο πολιτικός (σε απόγνωση) που ψάχνει κάθε ευκαιρία για να προβληθεί Ευάγγελος Βενιζέλος και η ντίβα του ελληνικού κινηματογράφου Ζωή Λάσκαρη έδωσαν μία κοινή συνέντευξη, μιλώντας για τη μακροχρόνια φιλική σχέση που έχουν και την πολιτική.

Η ηθοποιός και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκαν αρχικά στην απροσδόκητη φιλία τους. «Με τον Βαγγέλη είμαι πολλά χρόνια φίλη, από την εποχή που δούλευα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος» ανέφερε η κυρία Λάσκαρη, για να προσθέσει:

«Τον αγαπώ, τον εκτιμώ, θεωρώ το μυαλό του σπουδαίο, όπως τον θεωρώ και πολύ φίλο. Ξέρω ότι σε μια δύσκολη στιγμή θα μου σταθεί». Ο κ. Βενιζέλος, στην ίδια συνέντευξη, σε περιοδικό κυριακάτικης εφημερίδας, είπε: «Οταν γνωριστήκαμε, εδώ και πολλά χρόνια, με τη Ζωή, νιώσαμε μια πολύ μεγάλη οικειότητα, ίσως επειδή διαθέτουμε έναν κοινό παρονομαστή που είναι το ρίσκο και η δημόσια δράση».

Από τη φιλία τους πέρασαν στο θέμα της πολιτικής, με την ηθοποιό να «καρφώνει» αρκετούς συναδέλφους της λέγοντας: «Οι περισσότεροι καλλιτέχνες σε σχέση με αυτούς που γνωρίζουμε ασχολούνται με την πολιτική γιατί αυτό τους εξυπηρετεί». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το θέατρο και ο κινηματογράφος είναι πολιτική πράξη, διαφοροποιώντας όμως την κομματική ενασχόληση «ή τη δήλωση ότι ανήκω κι εγώ κάπου μαζί με την πλατιά μάζα, ώστε να γίνομαι συμπαθής επειδή είμαι του συρμού».

Προβληματισμός

Και οι δυο αναφέρθηκαν στην προσφυγική κρίση, με την κυρία Λάσκαρη να εκφράζει τους προβληματισμούς της: «Ετσι κι αλλιώς δεν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι όπως είναι οι πρόσφυγες, με μια άλλη κουλτούρα και με μία άλλη θρησκεία, να ενσωματωθούν ποτέ στον ευρωπαϊκό κορμό».

«Δεν μπορεί ο Ευρωπαίος να τακιμιάσει με την Ανατολή. Είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει όχι η Ελλάδα, δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Και φυσικά δείχνει την πολιτική ανυπαρξία όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του διεθνούς συστήματος, των διεθνών θεσμών» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ