Ζουν το όνειρο στην Ελλάδα της κρίσης!

Ζευγάρι άφησε το παγωμένο Τορόντο, εγκαταστάθηκεμε τα παιδιά του στις Βούτες Ηρακλείου Κρήτης και σκοπεύει να ασχοληθεί με βιολογικές καλλιέργειες

Ζευγάρι άφησε το παγωμένο Τορόντο, εγκαταστάθηκεμε τα παιδιά του στις Βούτες Ηρακλείου Κρήτης και σκοπεύει να ασχοληθεί με βιολογικές καλλιέργειες

Η οικονομική κρίση που υποχρεώνει Ελληνες να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό λειτούργησε ανάποδα για ένα ζευγάρι από τον Καναδά, που άφησε το παγωμένο Τορόντο για να ζήσει το όνειρό του κάτω από τον ζεστό ήλιο της Κρήτης!

Η Μέλανι Χόκο και ο ελληνικής καταγωγής σύζυγός της Αντριαν-Μανώλης Ζαφειρίου (με ρίζες από Εβρο και Κωνσταντινούπολη) κοιτούν μπροστά με αισιοδοξία και βλέπουν μόνο ευκαιρίες.

Μαζί με τα δύο παιδιά τους, τη 12χρονη Λίλι και τον δίχρονο Λίο (τον οποίο βάφτισαν αλά… κρητικά πριν από μία εβδομάδα) αγόρασαν ένα σπίτι στις Βούτες Ηρακλείου με θέα τις κατάφυτες πλαγιές με τα αμπέλια και τις ελιές. «Εχουμε μόνο μια ζωή» λένε με ένα στόμα. «Αυτή η θέα είναι θαυμάσια. Δεν θα την άλλαζα για τίποτα» αναφέρει στην εφημερίδα «Πατρίς» η Μέλανι, η οποία εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της πριν από περίπου δυόμισι μήνες στον οικισμό. «Πέντε χρόνια στο Τορόντο, δεν γνωρίζαμε ποιοι έμεναν δίπλα μας. Εδώ ζούμε κάτι το ανεπανάληπτο, αφού οι άνθρωποι είναι δοτικοί και ανοίγουν τις καρδιές τους» συμπληρώνει.

Πάντα έλεγαν ότι κάποια μέρα θα άφηναν το Τορόντο για πάντα, καθώς ήθελαν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Ανακάλυψαν τον προορισμό τους όταν έκαναν για πρώτη φορά διακοπές στην Κρήτη πριν από τέσσερα χρόνια. «Είμαι πολύ δεμένη με την Κρήτη. Από την πρώτη φορά που ήρθα ένιωσα δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια μου. Είπα: “Αυτό είναι. Σε αυτό το μέρος θέλω να ζήσω”» λέει συγκινημένη η Μέλανι.

Σχολή μαγειρικής και γιόγκα

Το ζευγάρι έχει ιδρύσει μια σχολή μαγειρικής για την κρητική κουζίνα και την κρητική διατροφή, την οποία ήδη παρακολουθούν ομάδες από τη Βρετανία και τον Καναδά, ενώ η Μέλανι διδάσκει και γιόγκα. Τα μεγάλα σχέδιά τους, όμως, θα τεθούν σε εφαρμογή τον Οκτώβριο, αφού σκοπεύουν να ασχοληθούν συστηματικά με τις βιολογικές καλλιέργειες καρυδιών, λεμονιών, πορτοκαλιών σε εκτάσεις που ήδη έχουν βρει, προσδοκώντας να διαθέτουν στο μέλλον τα προϊόντα σε επιλεγμένα εστιατόρια του εξωτερικού.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

Η οικονομική κρίση που υποχρεώνει Ελληνες να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό λειτούργησε ανάποδα για ένα ζευγάρι από τον Καναδά, που άφησε το παγωμένο Τορόντο για να ζήσει το όνειρό του κάτω από τον ζεστό ήλιο της Κρήτης! Η Μέλανι Χόκο και ο ελληνικής καταγωγής σύζυγός της Αντριαν-Μανώλης Ζαφειρίου (με ρίζες από Εβρο και Κωνσταντινούπολη) κοιτούν μπροστά με αισιοδοξία και βλέπουν μόνο ευκαιρίες.

Μαζί με τα δύο παιδιά τους, τη 12χρονη Λίλι και τον δίχρονο Λίο (τον οποίο βάφτισαν αλά… κρητικά πριν από μία εβδομάδα) αγόρασαν ένα σπίτι στις Βούτες Ηρακλείου με θέα τις κατάφυτες πλαγιές με τα αμπέλια και τις ελιές. «Εχουμε μόνο μια ζωή» λένε με ένα στόμα. «Αυτή η θέα είναι θαυμάσια. Δεν θα την άλλαζα για τίποτα» αναφέρει στην εφημερίδα «Πατρίς»η Μέλανι, η οποία εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της πριν από περίπου δυόμισι μήνες στον οικισμό. «Πέντε χρόνια στο Τορόντο, δεν γνωρίζαμε ποιοι έμεναν δίπλα μας. Εδώ ζούμε κάτι το ανεπανάληπτο, αφού οι άνθρωποι είναι δοτικοί και ανοίγουν τις καρδιές τους» συμπληρώνει.

Πάντα έλεγαν ότι κάποια μέρα θα άφηναν το Τορόντο για πάντα, καθώς ήθελαν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Ανακάλυψαν τον προορισμό τους όταν έκαναν για πρώτη φορά διακοπές στην Κρήτη πριν από τέσσερα χρόνια. «Είμαι πολύ δεμένη με την Κρήτη. Από την πρώτη φορά που ήρθα ένιωσα δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια μου. Είπα: Αυτό είναι. Σε αυτό το μέρος θέλω να ζήσω» λέει συγκινημένη η Μέλανι.

Το ζευγάρι έχει ιδρύσει μια σχολή μαγειρικής για την κρητική κουζίνα και την κρητική διατροφή, την οποία ήδη παρακολουθούν ομάδες από τη Βρετανία και τον Καναδά, ενώ η Μέλανι διδάσκει και γιόγκα. Τα μεγάλα σχέδιά τους, όμως, θα τεθούν σε εφαρμογή τον Οκτώβριο, αφού σκοπεύουν να ασχοληθούν συστηματικά με τις βιολογικές καλλιέργειες καρυδιών, λεμονιών, πορτοκαλιών σε εκτάσεις που ήδη έχουν βρει, προσδοκώντας να διαθέτουν στο μέλλον τα προϊόντα σε επιλεγμένα εστιατόρια του εξωτερικού.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ