Επιστολή σωτηρίας

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά από τον Τσίπρα να τους προστατεύσει από το «τσεκούρι» στις επικουρικές

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά από τον Τσίπρα να τους προστατεύσει από το «τσεκούρι» στις επικουρικές

Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες, από το «τσεκούρι» που πέφτει στις επικουρικές συντάξεις τους, ζητάει, με επείγουσα επιστολή της, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Η Συνομοσπονδία θέτει το αίτημα της εξαίρεσης των ατόμων με αναπηρία, των ασθενών με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους ΑμεΑ από τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων (άρθρο 96 ν. 4387/2016) και ιδιαίτερα των ανθρώπων με βαριές αναπηρίες.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΣΑμεΑ στην επιστολή της, «είναι δραματική η κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και οι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις στη χώρα μας, καθώς και όσων τους φροντίζουν. Πρέπει άμεσα να εξασφαλίσετε ότι αυτές οι μειώσεις θα καταργηθούν με ειδική νομοθετική διάταξη με αναδρομική ισχύ».

Σύμφωνα με τη συνομοσπονδία, οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις έχουν άμεση επίπτωση στο σύνολο των ατόμων με αναπηρία επηρεάζοντας ολόκληρη την οικογένεια, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της.

Διαχρονική φτώχεια

Προστίθενται στα μέτρα λιτότητας, στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας αλλά και στη διαχρονική φτώχεια των ατόμων με αναπηρία. «Οδηγούν στην εξαθλίωση μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα που ταυτόχρονα είναι αναγκασμένη να παλεύει για υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, περίθαλψη, αδικίες και διακρίσεις, ενάντια σε μια Πολιτεία που δεν έχει καταφέρει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της» αναφέρει η ΕΣΑμεΑ στην επιστολή της.

Παράλληλα η συνομοσπονδία καταγγέλλει ότι οι νέοι με αναπηρία αποκλείονται από τα «Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας» για ανέργους 18-24 και 25-29 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καθώς και από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ).

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ