«Εξαφανίστηκαν» χίλιοι μετανάστες!

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί εγκατέλειψαν τα hot spots σε Σχιστό και Ελληνικό και, παρά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., δεν εντοπίστηκαν!

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί εγκατέλειψαν τα hot spots σε Σχιστό και Ελληνικό και, παρά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., δεν εντοπίστηκαν!

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί εγκατέλειψαν τα hot spots σε Σχιστό και Ελληνικό και, παρά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., δεν εντοπίστηκαν!Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες εβδομάδες στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., καθώς, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, έχουν εξαφανιστεί περισσότεροι από 1.000 μετανάστες από τα hot spots του Ελληνικού και του Σχιστού, και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται πλέον!

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν λάβει οι αρμόδιες υπηρεσίες, από τα δύο hot spots της Αττικής, όπου φιλοξενούνται τον τελευταίο χρόνο συνολικά περίπου 3.000 άνθρωποι (όλοι καταγεγραμμένοι), έφυγαν σταδιακά χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και, βέβαια με άγνωστο προορισμό όχι μόνο μεμονωμένοι αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους Αφγανοί και Πακιστανοί, αλλά και ολόκληρες οικογένειες με καταγωγή από τη Συρία.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκαν οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για αυτές τις απουσίες ξεκίνησαν διακριτικές έρευνες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρχικά σε καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας -ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων-, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι άνθρωποι αυτοί είχαν βρει καταφύγιο εκεί. Κατά τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τις έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές φέρεται ότι δεν κατέγραψαν οποιαδήποτε ουσιαστική μεταβολή στον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνταν.

Ανησυχία

Η διαπίστωση αυτή σκόρπισε ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. και στους αρμόδιους φορείς, και έτσι οι έρευνες των ειδικών υπηρεσιών επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές, όπου παρατηρείται συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων. Ούτε εκεί, όμως, διαπιστώθηκε μεταβολή του πληθυσμού από την έλευση νέων προσώπων.

Το ερώτημα σχετικά με το πού έχουν πάει οι περίπου 1.000 αλλοδαποί, οι οποίοι «το έσκασαν» απροειδοποίητα από τα σημεία φιλοξενίας στις περιοχές του Ελληνικού και του Σχιστού, παραμένει αναπάντητο. Αυτά που προβληματίζουν τους αστυνομικούς είναι πού έχουν βρει κατάλυμα πλέον και, κυρίως, με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Αν, δηλαδή, έχουν βρει στέγη ή και εργασία που θα τους παράσχουν τα αναγκαία ή θα πάρουν τον δρόμο της παρανομίας.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ