Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Που χάθηκε η Μελίνα Κυριακοπούλου

Το πτυχίο της στη δραματική σχολή και η ολοκλήρωση των μουσικών σπουδών
Η «Φρίντα» του «ΤηλεΒΟΑ» και η πρόταση από τη Νία Βαρντάλος

Η ελαφρόμυαλη ξαδέλφη του Φώτη (Αργύρης Αγγέλου) και συμπαρουσιάστριά του στα προγράμματα του «TηλεΒΟΑ» έγινε τραγουδίστρια! Η Μελίνα Κυριακοπούλου, που έγινε γνωστή στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό ως «Φρίντα Παπαπαρασκευά» στην κωμική σειρά «Στο παρά πέντε», που άφησε εποχή, εννέα χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή της στο «γυαλί» έκανε μια ελαφριά στροφή στην καριέρα της και ανέβηκε στο πάλκο. Αυτό ήταν και το όνειρό της, αφού από μικρή σπούδαζε μουσική. Με την αισθαντική φωνή της σήμερα τραγουδάει για την αγάπη και τον έρωτα. Δεν απαρνήθηκε την υποκριτική, όμως μέχρι να της γίνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση απολαμβάνει τις νότες και τις μαγικές βραδιές μπροστά στο κοινό της, σε μικρές, «ψαγμένες» σκηνές της Αθήνας, όπου αποθεώνεται.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Η Μελίνα Κυριακοπούλου, η μπριόζα ηθοποιός, που φοιτούσε με τον Γιώργο Καπουτζίδη, την Αγγελική Λάμπρη και τον Μάριο Αθανασίου στο ίδιο τμήμα της δραματικής σχολής, η λαμπερή αρτίστα με το αστείρευτο χιούμορ, «ανοίχτηκε» σε μελωδικά μονοπάτια. Παρά τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα που της χάρισε για δύο χρόνια (2005-2007) η επιτυχημένη κωμική σειρά του συμφοιτητή της, η ηθοποιός δεν εξαργύρωσε την επιτυχία της με συμμετοχές σε αδιάφορους ρόλους σε τηλεοπτικές παραγωγές του… συρμού. Είπε αρκετά «όχι» σε επόμενες συνεργασίες, γεγονός που της βγήκε σε καλό, αφού η χάρη και το ταλέντο της έφτασαν μέχρι το Χόλιγουντ.

Η επιστροφή στα θρανία του Εθνικού Ωδείου «Μανώλης Καλομοίρης» για την ολοκλήρωση των μουσικών σπουδών της στο σύγχρονο τραγούδι (ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο), με καθηγήτρια τη Φιλιώ Επιφανείου, της χάρισε τον περασμένο Ιούνιο το πτυχίο της στο τραγούδι, γεγονός που η ίδια ανακοίνωσε περιχαρής στα social media. Εκτός από ένα γλυκό πρόσωπο, η ηθοποιός διαθέτει και μεγάλη καρδιά, πίστη στη φιλία, αλλά και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Προσφέρω εθελοντικά τη βοήθειά μου στον “Θεόφιλο” – Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας και Στήριξης στην Πολύτεκνη Οικογένεια, και επίσης είμαι μέλος δύο πολιτιστικών διαδημοτικών συλλόγων. Ο ένας είναι οικολογικού χαρακτήρα και ενεργεί για την προστασία της υγείας του πολίτη και του περιβάλλοντος από τις νέες τεχνολογίες, και ο άλλος αγωνίζεται και παίρνει πρωτοβουλίες σε θέματα πολιτισμού» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της η ερμηνεύτρια.

Η Μελίνα Κυριακοπούλου πήγε σχολείο στο Αρσάκειο και μετά την αποφοίτησή της παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή κινηματογράφου ΚΕΑ, ενώ το 1998 πήρε το πτυχίο της από τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Παράλληλα, σπούδαζε μουσική και εργαζόταν στον ΕΟΤ, στον τομέα συντονισμού και διοργάνωσης μουσικών παραστάσεων, στις οποίες και συμμετείχε, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εντός του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Special Olympics Athens 2011». Σε αντίθεση με τον τηλεοπτικό ρόλο της ως «Φρίντα Παπαπαρασκευά», που πάση θυσία ήθελε να ανέβει στην πυραμίδα του star system, πεπεισμένη για την ικανότητά της για λαμπρή καριέρα, η ηθοποιός δεν βιάστηκε ποτέ στην πραγματική καριέρα της.

Εναν χρόνο μετά το τέλος της σειράς «Στο παρά πέντε» ακολούθησε η συμμετοχή της στο σίριαλ «Ποιος μας πιάνει» και στις «Επτά θανάσιμες πεθερές», στο επεισόδιο «Η Ναυπλιώτισσα πεθερά». Κινηματογραφικά, το 2007 συμμετέχει στην αμερικανική ταινία του Αλκη Δαυίδ «Η ιστορία μιας γοργόνας» («Fishtales»), με τους Κέλι Μπρουκ και Μπίλι Ζέιν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τα γυρίσματα έγιναν στις Σπέτσες και μαζί της έπαιξε και η γνωστή «Θεοπούλα» Εφη Παπαθεοδώρου, αλλά η ταινία δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Το 2009, η Νία Βαρντάλος τής έκανε πρόταση να πάρει μέρος στην ταινία της «Ερωτας αλά ελληνικά» και η Μελίνα Κυριακοπούλου πέταξε από τη χαρά της. Ανάμεσα στις δύο γυναίκες γεννήθηκαν μια μεγάλη φιλία και οικογενειακοί δεσμοί: «Η Νία Βαρντάλος είναι πολύ απλός, ζεστός άνθρωπος. Το σταριλίκι δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της. Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση, αφού στο Χόλιγουντ θεωρείται σούπερ σταρ. Κάτι άλλο που με εντυπωσίασε ήταν το γεγονός ότι ήρθε μαζί με τους γονείς της, οι οποίοι ζουν μεν μόνιμα στον Καναδά, όμως δεν ξεχνούν τις ρίζες τους. Μάλιστα, μιλούν άριστα ελληνικά. Τιμούν την Ελλάδα όπου κι αν βρίσκονται, ενώ ο πατέρας της Νία έχει φοβερό χιούμορ» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η ηθοποιός.

«Elizabeth»

Επαιξε στο Ηρώδειο αλλά και σε αρκετές εμπορικές επιτυχίες, ωστόσο το 2011 έγινε μέλος της θεατρικής ομάδας BACK UP, της οποίας πρωτεργάτης είναι ο Δημήτρης Καρατζιάς. Η πρώτη παραγωγή τους ήταν μια κωμωδία σε κείμενα του Χάρη Ρώμα με τίτλο «Elizabeth». Τραγουδιστικά, ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων με τη Σοφία Βόσσου, ακολούθησε η συνεργασία της με τη Μαργαρίτα Γκινοσάτη, ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται στο Ενθύμιον και το wine bar Μπαρτσελόνα με τη συνοδεία του Γιάννη Μιχαήλ στο πιάνο. «Το τραγούδι είναι μια έκφρασή μου. Ο κόσμος με έχει αγαπήσει πολύ ως “Φρίντα” και, επειδή η σειρά έχει επαναληφθεί πολλές φορές, με θυμάται και μου δείχνει μεγάλη αγάπη. Αυτή είναι η ηθική ανταπόδοση» είχε εξομολογηθεί παλαιότερα η Μελίνα Κυριακοπούλου, που επιθυμεί πολύ να κάνει θέατρο, καθώς, όπως λέει, της έχει λείψει.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...