Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Η αθόρυβη ηθοποιός που «έφυγε» στα 75 της

Με… έναν μήνα καθυστέρηση έγινε γνωστός ο θάνατος μιας καλής ηθοποιού, γνωστής κυρίως μέσα από μικρούς χαρακτηριστικούς ρόλους, που όλη η ζωή της -προσωπική και επαγγελματική- ήταν πάντοτε διακριτική! Η Ντόρα Σιμοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 χρόνων και η είδηση για το ταξίδι της στη γειτονιά των αγγέλων έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες από τον φίλο της δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, ο οποίος στη σελίδα του στο facebook έγραψε πως «έφυγε τόσο αθόρυβα, δεν μπορέσαμε να την αποχαιρετήσουμε…». 

Στο ίδιο ύφος ήταν και η χθεσινή ανάρτηση στο διαδίκτυο του συναδέλφου της Πάνου Κατέρη, ο οποίος -αφού αναφέρθηκε στο χιούμορ και στην καλοσύνη της, όπως τα θυμάται από θεατρική συνεργασία τους στη «Γυναίκα της χρονιάς» με τη Σμαρούλα Γιούλη- καυτηρίασε το γεγονός ότι «δεν έγινε έστω μια αναφορά στο όνομά της για να θυμηθεί ο κόσμος τη μορφή της…».

«Ηταν ντροπαλή»

Πάντως, ακόμη και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος, πριν από 18 χρόνια, στη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» υποδυόταν τον γιο της και κατά καιρούς κρατούσε επαφή μαζί της λόγω της ιδιότητάς του ως προέδρου στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας των Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ), πληροφορήθηκε τον θάνατό της από την «Εspresso». 3eqw4tawt 1«Πότε πέθανε η Ντόρα και δεν το μάθαμε; Εχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που την είδα για τελευταία φορά στο Ταμείο μας και η αλήθεια είναι ότι, αν οι οικείοι κάποιου πρώην ή νυν μέλους μας δεν ειδοποιούν το σωματείο, εμείς πού να το ξέρουμε…» μας είπε και πρόσθεσε: «Ηταν ένας πρόσχαρος άνθρωπος -με πολύ χιούμορ- και θυμάμαι τα καλύτερα από τη συνεργασία μας».

Η Ντόρα Σιμοπούλου βγήκε στο θέατρο το 1962, δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή της από τη Σχολή Κατσέλη, «λόγω του ότι ήμουν ντροπαλή», όπως έχει δηλώσει η ίδια. Στα 56 χρόνια που είχε στο θέατρο κράτησε πάντα χαμηλούς τόνους, δεν επεδίωξε ποτέ την προβολή και δεν είχε φιλοδοξίες για μεγάλους ρόλους.

Μάλιστα, έλεγε ότι τη θεωρούσαν «χρυσή ηθοποιό των μικρών ρόλων». Το 1974 συμμετείχε στην τηλεοπτική μεταφορά του έργου του Α. Παπαδιαμάντη «Γυφτοπούλα» (ΥΕΝΕΔ), ενώ την ίδια χρονιά έπαιξε και πάλι σε έργο του Παπαδιαμάντη, στη «Φόνισσα».

Τελευταία φορά την είδαμε στο «γυαλί» το 2005, στη σειρά «Οδός Παραδείσου», που προβλήθηκε στον Alpha. Η συγγραφή ήταν η δεύτερη επαγγελματική πτυχή της. Στη δεκαετία του ’90 έγραψε με την ηθοποιό Αννα Μακράκη αρκετά σενάρια: «Χαραυγή», «Σκιές πάνω από την πόλη», «Ερωτας και πάθος», «Νέμεσις», «Οικογένεια», «Στενές επαφές τρύπιου τοίχου» κ.ά.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...