Καμπανάκι για το σεξ στους άντρες τρίτης ηλικίας

Ολοι λίγο πολύ θα ήθελαν να κάνουν συχνά σεξ μέχρι τα γεράματά τους και μάλιστα να το απολαμβάνουν

Ολοι λίγο πολύ θα ήθελαν να κάνουν συχνά σεξ μέχρι τα γεράματά τους και μάλιστα να το απολαμβάνουν. Κάτι τέτοιο μπορεί ωστόσο να εγκυμονεί κινδύνους για την καρδιαγγειακή υγεία, ιδίως στην περίπτωση των αντρών, οι οποίοι κινδυνεύουν με έμφραγμα και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα. Οι γυναίκες, αντίθετα, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Health and Social Behavior», δείχνει ότι το σεξ ύστερα από κάποια ηλικία κρύβει και κινδύνους. Οπως διαπιστώθηκε, οι άντρες που έκαναν σεξ μία φορά την εβδομάδα ή συχνότερα είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα ή άλλο καρδιαγγειακό επεισόδιο μέσα σε διάστημα μιας πενταετίας, σε σχέση με όσους ήσαν σεξουαλικά αδρανείς.

Ομως για τις γυναίκες που έκαναν συχνότερα σεξ ο καρδιαγγειακός κίνδυνος δεν ήταν αυξημένος. Αντίθετα, στην περίπτωσή τους το σεξ φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης. Οι γυναίκες που έκαναν σεξ εμφάνιζαν μικρότερο κίνδυνο υπέρτασης μέσα στην επόμενη πενταετία, σε σχέση με όσες δεν είχαν ανάλογη εμπειρία.

Καρδιαγγειακά

Σύμφωνα με τους ερευνητές, επειδή οι άντρες έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να φτάσουν σε οργασμό ύστερα από κάποια ηλικία, για ιατρικούς ή για συναισθηματικούς λόγους, πιέζουν τον εαυτό τους σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τους νεότερους, με συνέπεια να εξαντλούνται περισσότερο σωματικά και να προκαλούν πιο έντονο στρες στο καρδιαγγειακό σύστημά τους. Εξάλλου, τα φαρμακευτικά σκευάσματα που βοηθούν στη σεξουαλική λειτουργία μετά τη μέση ηλικία μπορεί να αυξήσουν περαιτέρω τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ