Στον Alpha το video με τους «έγκλειστους» καναλάρχες

Εντολή της Εισαγγελίας να δοθεί στον σταθμό ό,τι κατέγραψαν οι κάμερες με τους «έγκλειστους» καναλάρχες στη δημοπράτηση των αδειών

Δεκτό έγινε το αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA να του χορηγηθούν οι κασέτες από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν επί 66 ώρες όσα έγιναν κατά τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.

Την αίτηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε χθες για λογαριασμό του ALPHA ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος. Η εισαγγελέας Ροζαλία Λάλη έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αλλά και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μην καταστραφεί το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας (κάτι που θα έπρεπε να γίνει έως την Παρασκευή) και να παραδοθεί άμεσα στον τηλεοπτικό σταθμό «λόγω συντρέχοντος εννόμου συμφέροντος, αφαιρουμένων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων». Ο τηλεοπτικός σταθμός ζήτησε επίσης από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ώστε να λάβει γνώση όλων όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, με στόχο «να θεμελιώσει την αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη», την οποία ο σταθμός έχει ήδη καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, ζητώντας να αποβληθεί από τον διαγωνισμό ως πρώτη επιλαχούσα και να ακυρωθεί εξ αυτού του λόγου όλη η δημοπρασία.

Κινητικότητα

Στον απόηχο της εξέλιξης αυτής, ιδιαίτερα έντονη είναι η κινητικότητα στο τηλεοπτικό τοπίο, καθώς δημιουργούνται νέες συμμαχίες.

Χθες συναντήθηκαν για δεύτερη φορά ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς και ο επιχειρηματίας και προσωρινός κάτοχος πλέον τηλεοπτικής αδείας Χρήστος Καλογρίτσας, χωρίς να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, με τους δύο επιχειρηματίες να φαίνονται έτοιμοι να συμπράξουν σε μια κοινή προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου τηλεοπτικού προϊόντος. Ωστόσο, κάθε πλευρά διεκδικεί για τον εαυτό της την πλειονότητα των μετοχών, αλλά και το management του νέου τηλεοπτικού σταθμού, και, παρά το γεγονός ότι το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν θερμό, δεν κατόρθωσαν να βρουν κοινή φόρμουλα.

Ομως, συμφώνησαν οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, ενώ ο κ. Καλογρίτσας θα επιχειρήσει ταυτόχρονα να διευρύνει τον κύκλο των συμμαχιών του, ξεκινώντας επαφές και με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ