Δεν είναι αδίκημα ο δημόσιος αυνανισμός

Ο αυνανισμός σε δημόσιο χώρο έπαψε να είναι ποινικό αδίκημα στην Ιταλία, έπειτα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, και πλέον επιβάλλεται μόνο πρόστιμο. Οι δικαστές εφάρμοσαν πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης, ο οποίος αποποινικοποιεί μια σειρά από αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η προσβολή δημοσίας αιδούς, αλλά μόνο στην περίπτωση που δεν γίνεται εις βάρος ανηλίκου.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε για την υπόθεση του 69χρονου Πιέτρο Λ., ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών, ποινή που ήταν εξαγοράσιμη.

Ο 69χρονος σύχναζε στους δρόμους γύρω από το πανεπιστήμιο της Κατάνια και έστηνε καρτέρι στις φοιτήτριες. Οταν τον πλησίαζαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «αφού έβγαζε το πέος του, αυτοϊκανοποιούνταν μπροστά τους». Επειτα από σειρά καταγγελιών, οι αστυνομικοί τον έπιασαν στα πράσα ένα απόγευμα και του πέρασαν χειροπέδες. Κατά τη διάρκεια της δίκης ο 69χρονος υποστήριξε ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό, γεγονός που απορρίφθηκε από τους δικαστές.

Τώρα το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας ακύρωσε την ποινή, χωρίς τη δυνατότητα έφεσης, με το σκεπτικό ότι «η πράξη δεν προβλέπεται από τον νόμο ως ποινικό αδίκημα».

Η υπόθεση του ηλικιωμένου εμπίπτει πλέον στο αστικό δίκαιο και θα του επιβληθεί πρόστιμο, το ύψος του οποίου, σύμφωνα με τον νόμο, θα κυμαίνεται μεταξύ 5.000 ευρώ και 30.000 ευρώ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ