Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Οι εισαγγελείς κατά Μαρινάκη

Ανακοίνωση της ένωσής τους κάνει λόγο για «βάναυση προσβολή» και «αναίτια επίθεση» σε βάρος των λειτουργών πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών

Δίχτυ προστασίας άπλωσε η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος γύρω από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο και τον εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο, μετά την επίθεση που δέχθηκαν από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», που λυμαινόταν τον χώρο του ποδοσφαίρου, Βαγγέλη Μαρινάκη. Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος κάνει λόγο για «βάναυση προσβολή» και «αναίτια επίθεση» σε βάρος των εισαγγελέων από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο τελευταίος μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης του κ. Δασκαλόπουλου προς το Συμβούλιο Εφετών, με την οποία ζητεί τη σύλληψη του Βαγγέλη Μαρινάκη για παραβίαση περιοριστικού όρου και την παραπομπή του σε δίκη για τέσσερα κακουργήματα, καταφέρθηκε κατά των εισαγγελέων κάνοντας λόγο για «διατεταγμένη υπηρεσία» και «εκτελέση συμβολαίου».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Μία σειρά από ενέργειες του Στ. Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου, ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου».

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σε μια πρωτοφανή κίνηση, προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης και νέα πειθαρχική αναφορά σε βάρος του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου.

Από την πλευρά της, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος στη χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει λόγο για δηλώσεις του προέδρου του Ολυμπιακού και βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», οι οποίες «συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών, πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο ακροατήριο».

Με γνώμονα τον νόμο

Παράλληλα, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπενθυμίζει πως «οι εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα τον νόμο και τη συνείδηση του εισαγγελέως στη δικονομική βάση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές, λεκτικές και άλλες, δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».

4r3qa4twar 1Αγωγή του Νίκου Πατέρα στον Γιάννη Κουρτάκη

Για «μεθοδευμένη, οργανωμένη και συντονισμένη συκοφαντική εκστρατεία» εναντίον του κάνει λόγο ο εφοπλιστής Νίκος Πατέρας (φωτό) στο δικόγραφο της αγωγής που κατέθεσε κατά της εταιρίας Παραπολιτικά εκδόσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας της εφημερίδας «Παραπολιτικά», και του εκδότη και διευθυντή της Γιάννη Κουρτάκη.

Η αγωγή του εφοπλιστή κατατέθηκε στις 8 Αυγούστου 2016 διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του εφοπλιστή Γιάννη Απατσίδη και αφορά 15 δημοσιεύματα της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Ο Νίκος Πατέρας ζητά αποζημίωση 300.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη από τα δημοσιεύματα.«Για τα εν λόγω επίδικα 15 δημοσιεύματα, άκρως συκοφαντικά, εξυβριστικά και ονειδιστικά και αναμφισβήτητα προσβλητικά της προσωπικότητάς μου, ευθύνονται οι εναγόμενοι, οι οποίοι περιέλαβαν συκοφαντικά στοιχεία για το άτομό μου, “ενδεδυμένα” με το “άλλοθι” της ψευτοείδησης και με εξόφθαλμο εξυβριστικό τόνο και χροιά και με αποκλειστικό σκοπό την προσβολή της προσωπικότητάς μου και την εν γένει ηθική μου βλάβη» τονίζει ο Νίκος Πατέρας στην αγωγή του, η οποία πρόκειται
να συζητηθεί τον Απρίλιο του 2017.

«Με τα εν λόγω δημοσιεύματα καταφέρθηκαν εναντίον μου με πρόδηλο στόχο τους την παραπλάνηση της κοινής γνώμης σχετικά με το ήθος και τη δημόσια εικόνα μου, και την στοχοποίησή μου, αφού δεν δίστασαν να υιοθετήσουν μυθιστορηματικής βάσεως υποτιθέμενα και κατασκευασμένα γεγονότα» υποστηρίζει ακόμα ο εφοπλιστής, τονίζοντας ότι ενδεικτικό των αναληθών αναφορών στα δημοσιεύματα είναι όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσης με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.

Eξυβριστικό ύφος

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αγωγή: «Ενδεικτικό της κακοπιστίας και του εν γένει σκοπού εξυβρίσεώς μου και κατασυκοφάντησής μου είναι το γεγονός ότι επανειλημμένως χρησιμοποιούν απόλυτα εξυβριστικό ύφος και τόνο, με διάθεση υποτίμησης της προσωπικότητάς μου, τόσο ως ανθρώπου όσο και ως επιχειρηματία, αλλά και ότι δεν δίστασαν να με παρουσιάσουν, εσχάτως, λόγω της ασυδοσίας τους, ως δήθεν διαπλεκόμενο με τη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».

Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο κ. Πατέρας προανήγγειλε την κατάθεση νέας αγωγής και μήνυσης σε βάρος του κ. Κουρτάκη για όσα υποστήριξε στην Εξεταστική Επιτροπή.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...