Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Το «πόθεν έσχες» ανάβει φωτιές!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο οι δύο από τους τέσσερις καναλάρχες έχουν φάκελο που δικαιολογεί το τίμημα που πρέπει να καταβάλουν

Το μπρα ντε φερ των καναλαρχών συνεχίζεται, αυτή τη φορά με αφορμή τα «πόθεν έσχες» τους, που πρέπει να ελεγχθούν, ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του διαγωνισμού και στη συνέχεια να καταβάλουν την πρώτη δόση που τους αναλογεί, με βάση την προσφορά που έκαναν στη δημοπρασία για τις άδειες.

Το σκηνικό έχει πάρει φωτιά, καθώς -κατά πληροφορίες- μόνο δύο από τους τέσσερις καναλάρχες έχουν ολοκληρωμένο φάκελο που να δικαιολογεί το τίμημα που πρέπει να καταβάλουν.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση μετά το φιάσκο της πρότασης «να ελεγχθούν μόνο για το κομμάτι της πρώτης δόσης» (κάτι που απορρίφθηκε!), τρέχει να δώσει προθεσμία έως την ερχόμενη Τετάρτη (θεωρητικά είχε προβλεφθεί ως περίοδος ενστάσεων), ώστε να προλάβουν και οι υπόλοιποι να συμπληρώσουν τα στοιχεία του «πόθεν έσχες».

Εξάλλου, με δηλώσεις του στους Ελληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν προχθές, ο Πάνος Καμμένος αμφισβήτησε εκ νέου την οικονομική δυνατότητα του (κουμπάρου του) κ. Καλογρίτσα να ιδρύσει τηλεοπτικό δίκτυο και να πληρώσει για την πανελλαδική άδεια που κέρδισε στη διαδικασία.

Αρχικά προβλεπόταν ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως σήμερα, ώστε η επιτροπή να εκδώσει το σχετικό πρακτικό, το οποίο θα επικυρώσει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Με αυτό το τυπικό οι προσωρινοί υπερθεματιστές θα χαρακτηρίζονται οριστικοί. Αμέσως μετά η απόφαση θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο (media.gov.gr και upepikrateias.gr) και θα αρχίσει να μετρά το δεκαπενθήμερο που προβλέπει ο νόμος, ώστε οι αδειούχοι να καταβάλουν την προκαθορισμένη προκαταβολή για το συνολικό τίμημα.

Παρέμβαση Ν.Δ.

Για το θέμα του «πόθεν έσχες» έκανε χθες παρέμβαση και η Ν.Δ., με δήλωση του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος τόνισε: «Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών εξελίσσεται σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Η προπαγάνδα τους μιλούσε για μάχη κατά της διαπλοκής και για διαφάνεια. Με τις πράξεις τους όμως χτίζουν διαπλοκή και φέρνουν σκοτάδι». Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ανέφερε ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος προαναγγέλλει «μαύρο» στα κανάλια, ο υπουργός Εργασίας επιβεβαιώνει «μαύρο» στους εργαζομένους, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μιλά -και επιμένει- για μαύρο χρήμα και τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αποδεκτό.

«Είμαστε απέναντι. Μαζί με όλους τους πολίτες απαιτούμε: Να δημοσιοποιηθούν μέσα στην ημέρα (σ.σ.: χθες) τα “πόθεν έσχες” για όλο το ποσό του τιμήματος. Εχουμε ήδη ζητήσει ο κ. Παππάς και οι υπερθεματιστές να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...