Κολαστήριο για τα παιδιά το ISIS

Οι τζιχαντιστές τα βιάζουν και το καταγράφουν, ώστε να τα εκβιάζουν με το υλικό για να μη λιποτακτήσουν

Με την απειλή ότι θα τα βιάσουν, οι τρομοκράτες του ISIS αναγκάζουν παιδιά να ενταχθούν στις τάξεις τους.

Ομως, μόλις γίνουν στρατιώτες του Χαλιφάτου, τα κακοποιούν σεξουαλικά ούτως ή άλλως, καταγράφοντας μάλιστα τον βιασμό, ώστε να μπορούν να τα εκβιάζουν και να είναι σίγουροι ότι δεν θα λιποτακτήσουν.
Την αποκάλυψη κάνει στο πρακτορείο FNA πηγή που ζει στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ της Συρίας. Οπως λέει, οι τρομοκράτες πλησιάζουν τα παιδιά της περιοχής και τα απειλούν ότι θα τα κακοποιήσουν σεξουαλικά, αν δεν δεχθούν να περάσουν από στρατιωτική εκπαίδευση, για να γίνουν μαχητές του ISIS.

Οταν όμως βρεθούν στα μέτωπα του πολέμου για να πολεμήσουν δίπλα στους ενήλικες τρομοκράτες, εκείνοι τα βιάζουν, καταγράφοντας την κακοποίηση σε βίντεο και βγάζοντας φωτογραφίες. Στη συνέχεια, απειλούν τα παιδιά-πολεμιστές ότι σε περίπτωση που προσπαθήσουν να το σκάσουν από το πεδίο της μάχης, θα δημοσιεύσουν το υλικό.

Τα παιδιά υποκύπτουν στην απειλή των τζιχαντιστών για βιασμό, καθώς γνωρίζουν ότι οι τρομοκράτες του ISIS απάγουν παιδιά για να τα μετατρέψουν σε σκλάβους του σεξ και να τα πουλήσουν. Καθένα από αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Al-Chourouk» της Τυνησίας, κοστίζει 10.000 δολάρια (8.860 ευρώ). Μάλιστα, η τιμή τους είναι πολύ υψηλότερη από των γυναικών, τις οποίες πουλούν ως σκλάβες του σεξ.

Εκθεση του ΟΗΕ

Το μέγεθος του προβλήματος αποκάλυψε έκθεση του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι μόνο το 2014 οι τζιχαντιστές αιχμαλώτισαν πάνω από 25.000 παιδιά και γυναίκες στη Συρία, με προορισμό τα σκλαβοπάζαρα.

Πηγές από τις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι τρομοκράτες καταγγέλλουν ότι οι τζιχαντιστές κάνουν και εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πουλούν τα παιδιά σε μεσάζοντες, οι οποίοι τα δίνουν με το αζημίωτο σε οικογένειες του εξωτερικού προς υιοθεσία.

Λίγο πριν γίνουν οι αποκαλύψεις για τον βιασμό των παιδιών που μάχονται στο πλευρό των τρομοκρατών το ISIS δημοσίευσε προπαγανδιστικό βίντεο, στο οποίο δείχνει τα παιδιά-στρατιώτες της Ντέιρ αλ Ζορ εν δράσει.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ