Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σωφρονιστικός υπάλληλος με «βιογραφικό» ντιλάριζε ουσίες στις Φυλακές Κορυδαλλού!

Μια πληροφορία ότι σωφρονιστικός υπάλληλος βάζει ναρκωτικά μέσα στις...

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Στις φλόγες η Θάσος

Ανεξέλεγκτη έως αργά χθες το βράδυ η πύρινη λαίλαπα που ήδη έχει κάψει 13 σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες

Ανεξέλεγκτη έως αργά χθες το βράδυ η πύρινη λαίλαπα που ήδη έχει κάψει 13 σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί της Θάσου, καθώς η πύρινη λαίλαπα μαινόταν ανεξέλεγκτη έως αργά χθες το βράδυ. Οι φλόγες έχουν ήδη καταστρέψει δέκα σπίτια στο χωριό Μικρό και τρία στο Μεγάλο Καζαβίτι, ξενοδοχειακές μονάδες στο νότιο τμήμα του νησιού, ενώ απειλούσαν και τον οικισμό Θεολόγος.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου εκκενώθηκαν, ενώ σε πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου έχουν ξεσπάσει τεράστιας έκτασης πυρκαγιές σε ολόκληρο το νησί, οι οποίες κατακαίνε χιλιάδες στρέμματα δασών, πολλά από τα οποία σε περιοχές που αναδασώθηκαν μετά την επίσης καταστροφική πυρκαγιά του 1985. Τη μάχη με τη φωτιά δίνουν με αυτοθυσία από την πρώτη στιγμή επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οπως έγινε γνωστό, οι πυρκαγιές ξέσπασαν από κεραυνούς σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, οι οποίες κινούνται ανεξέλεγκτα στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου εκκενώθηκε το Καζαβίτι στον Πρίνο, ενώ λίγο έλειψε να εγκλωβιστούν μέσα στις φλόγες τουρίστες, όπως και δύο βουλευτές της Καβάλας, που είχαν σπεύσει στην περιοχή. Ωστόσο, με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν γρήγορα από τη φλεγόμενη περιοχή. Ενας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μετά τις πρώτες βοήθειες που του δόθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πρίνου.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, οι τέσσερις βουλευτές της Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και οι φορείς του νησιού. Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι το σύνολο σχεδόν των εναέριων δυνάμενων της χώρας επιχειρεί πάνω από τη φλεγόμενη Θάσο, όπου περισσότερα από 80 πυροσβεστικά οχήματα και πάνω από 120 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, συνεπικουρούμενοι από τους εθελοντές και τους κατοίκους του νησιού.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χθες το μεσημέρι η φωτιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο σε δασική έκταση στην περιοχή της Μονής Χιλανδαρίου, στο Αγιο Ορος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο έδιναν ως χθες αργά το βράδυ μάχη με τις φλόγες 34 άνδρες με 17 οχήματα και επιπλέον 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Οπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά ξεκίνησε από κεραυνό, ο οποίος χτύπησε σε πυκνή δασική έκταση. Αμεσα, οι διαθέσιμες δυνάμεις κινήθηκαν για να τη σβήσουν, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής δυσκόλευαν το έργο τους. Ευτυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ οι καταστροφικές φωτιές που καίνε τη Θάσο δεν επέτρεψαν την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην κατάσβεση.

(!)

 emmanouilidis

H αφασία στην οποία βρίσκεται ο κυβερνητικός μηχανισμός αποτυπώθηκε στο στιγμιότυπο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη, που από τη φλεγόμενη Θάσο προσπάθησε χθες το πρωί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα. Σχετικό βίντεο δείχνει τον βουλευτή να ζητά από κάποια κυρία στο γραφείο του κ. Τόσκα στην Αθήνα να μιλήσει με τον υπουργό «γιατί κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές». Οσο εξωφρενικό και αν ακούγεται, η απάντηση που φέρεται ότι πήρε ο κ. Εμμανουηλίδης από το γραφείο του υπουργού ήταν «καλέστε μας μετά τις τρεις»! Ο βουλευτής έμεινε «κάγκελο» και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση, καθώς η συνομιλία του καταγράφηκε από τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονταν εκεί.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...