Κοντονής: «Οι Ελληνες θέλουν να χαίρονται ένα πρωτάθλημα χωρίς επεισόδια, στησίματα»

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε και ο Σταύρος Κοντονής μίλησε από τη Θεσσαλονίκη για τα δρώμενα στο ποδόσφαιρο, τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των νόμων, με αφορμή τις παραιτήσεις των μελών της ΕΠΟ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού αρνήθηκε ότι θεωρεί προσωπική νίκη τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο: «Δεν το αντιλαμβάνομαι έτσι. Είναι μια νίκη με τη συνολική προσπάθεια όλων των υγιών δυνάμεων του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού να επικρατήσουν η νομιμότητα, η ισονομία και η δικαιοσύνη. Αυτό είναι που ζητά ο Ελληνας φίλαθλος, ανεξαρτήτως τού ποια ομάδα υποστηρίζει, εκτός από ορισμένους που είναι αμετανόητοι και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίζει η ομάδα τους. Εγώ πιστεύω πως οι Ελληνες φίλαθλοι θέλουν ένα πρωτάθλημα που να χαίρονται οι ίδιοι, χωρίς βία και χωρίς στησίματα».

«Απόλυτη νομιμότητα»

Για τη συναίνεση FIFA – UEFA δήλωσε: «Συναίνεσαν γιατί ήταν πασιφανές το δίκαιο των προσπαθειών μας και κατάλαβαν ότι εμείς δεν έχουμε σκοπό να χειραγωγήσουμε το ποδόσφαιρο, ούτε να καταπατήσουμε το αυτοδιοίκητο. Το σημαντικό που θέλαμε είναι να επικρατήσουν οι κανόνες που ισχύουν διεθνώς. Εκεί κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι θέλουμε την απόλυτη νομιμότητα που ισχύει σε όλον τον κόσμο».

Για τις παραιτήσεις των μελών της ΕΠΟ είπε: «Οι παραιτήσεις ήταν προϊόν της εφαρμογής του νόμου. Είναι μια υπόθεση που θα ολοκληρωθεί στα δικαστήρια με τους κατηγορουμένους να έχουν τη δυνατότητα της αθώωσης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ