Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ο πέμπτος νεκρός από τις πλημμύρες

Το πτώμα του 30χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας στο Ξυλόκαστρο βρέθηκε στη Φόνισσα

Το πτώμα του 30χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας στο Ξυλόκαστρο βρέθηκε στη Φόνισσα

Ενας νέος άνθρωπος, μόλις 30 ετών, είναι το πέμπτο θύμα της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Ο γνωστός στο πανελλήνιο ιδιοκτήτης ταβέρνας Σπύρος Βαλιμήτης από τις Βρυσούλες Ξυλοκάστρου βρήκε τον θάνατο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, όταν παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο.

Ο αδικοχαμένος άνδρας, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συγχωριανούς του, είχε γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα χάρη στα πρωτότυπα βίντεο με τα οποία διαφήμιζε στο ίντερνετ την ταβέρνα του «Ο Ξενύχτης», ενώ την περασμένη άνοιξη είχε παρουσιάσει και το πρόγραμμα του μουσικού φεστιβάλ Rockwave στο πλαίσιο χιουμοριστικής τηλεοπτικής εκπομπής

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Παρασκευής στο χωριό Βρυσούλες στην ορεινή Κορινθία, όπου κατοικούσε ο άτυχος άνδρας. Ηταν γύρω στις 8 το βράδυ όταν ο Σπύρος Βαλιμήτης επιχείρησε να διασχίσει με το αυτοκίνητό του έναν χείμαρρο που είχε φουσκώσει από την καταρρακτώδη βροχή, η οποία έπεφτε από το απόγευμα στην περιοχή. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο άτυχος επιχειρηματίας κατόρθωσε να βγει από το αυτοκίνητό του, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, αλλά δεν μπόρεσε να σωθεί. Ο αγριεμένος χείμαρρος παρέσυρε και τον ίδιο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το άψυχο κορμί του βρέθηκε στις 10.30 τη νύχτα στο ποτάμι Φόνισσα, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Καμάρι του Ξυλοκάστρου και απέχει πολλά χιλιόμετρα από το σημείο όπου παρασύρθηκε από τα νερά!

Αντληση υδάτων

Η φονική καταιγίδα κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και, εκτός από τον θάνατο του γνωστού επιχειρηματία, είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν χείμαρροι και να προκαλέσουν πλημμύρες σε αρκετά χωριά της Κορινθίας, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για αντλήσεις υδάτων. Ο Σπύρος Βαλιμήτης ήταν το πέμπτο τραγικό θύμα της άγριας κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες μέρες τη χώρα και ιδιαίτερα την Πελοπόννησο. Επίσης, κανένα αποτέλεσμα δεν είχαν έως χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης Σταρούλας Πιπεριά, η οποία αγνοείται από τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Μεσσηνία: Εσωσαν (με κανό) παιδί

Μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων εικοσιτετραώρων. Το πιο συγκλονιστικό περιστατικό διαδραματίστηκε στον Πάμισο της Μεσσηνίας, όπου μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν… κανό (!) για να απεγκλωβίσουν ένα μικρό παιδί που είχε παγιδευτεί σε πλημμυρισμένο σπίτι! Το πλήγμα από τη θεομηνία ήταν ιδιαίτερα βαρύ για τη Μεσσηνία, όπου μετατράπηκαν σε λίμνες μεγάλες εκτάσεις, με αποτέλεσμα να υποστούν ανυπολόγιστες καταστροφές οι περιουσίες πολιτών, οι υποδομές και η αγροτική παραγωγή.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια ήταν το αποτέλεσμα της νεροποντής που έπληξε και το Αργος, όπου η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων. Μάλιστα, οι πυροσβέστες κλήθηκαν να διασώσουν και δύο ανθρώπους, στην πρώτη περίπτωση έναν ηλικιωμένο με κινητικά προβλήματα που κινδύνευσε μέσα στο σπίτι του και στη δεύτερη μία ηλικιωμένη με προβλήματα όρασης.

Πλημμύρες καταγράφηκαν επίσης σε Καστοριά και Κοζάνη, ενώ ιδιαίτερα μεγάλα ήταν τα προβλήματα σε περιοχές του νομού Τρικάλων, όπου ξεχείλισαν ρέματα και έγιναν κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να καταστραφούν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και να υποστούν ζημιές οι δρόμοι μέσα σε οικισμούς, αλλά και στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ο Δήμος Τρικκαίων ζήτησε να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση ανάγκης. Σύμφωνα, πάντως, με την ΕΜΥ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από αύριο.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...