Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εξώδικη δήλωση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso»

Με εξώδικη δήλωση που απέστειλαν στην εφημερίδα «Espresso» και...

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεγχος-express στα «πόθεν έσχες»

Οι αρμόδιοι δεν βρήκαν τίποτα το μεμπτό στους τέσσερις υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών

Με συνοπτικές διαδικασίες, που -αν μη τι άλλο- προκαλούν αρκετά ερωτήματα, ελέγχθηκαν (;) τα «πόθεν έσχες» των τεσσάρων υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών. Οπως έγινε γνωστό, σε κανένα από αυτά δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό κι έτσι οι «τέσσερις» θα πρέπει να θεωρούνται -και τυπικά- καναλάρχες, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα καταβάλουν τις χρηματικές δόσεις, με την πρώτη έως τις 25 του μήνα.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι οι αρμόδιοι κατάφεραν (κυριολεκτικά) σε χρόνο-ρεκόρ να ελέγξουν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων επιχειρηματιών, τη στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός δεν φημίζεται για την ταχύτητά του αλλά και την αποτελεσματικότητά του. Για να αντιληφθεί κανείς πώς (υποτίθεται) λειτούργησαν οι ελεγκτές, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Μάιο δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Βουλή τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών του 2013, δηλαδή της οικονομικής χρήσης του 2012! Παρ’ όλα αυτά, μέσα λίγα εικοσιτετράωρα κατέστη δυνατός ο έλεγχος των «πλούσιων» δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των εν λόγω επιχειρηματιών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, «με την υπ’ αρ. 239/9-9-2016 απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (ΑΔΑ: 7Φ2Ξ465ΙΧΦ-9ΑΛ), ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου. Με την παραπάνω απόφαση ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΪ Α.Ε.) με τίμημα 43.600.000 ευρώ.
2. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΤΠΚ μαε) με τίμημα 52.600.000 ευρώ.
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τίμημα 75.900.000 ευρώ.
4. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.), με τίμημα 73.900.000 ευρώ».

Στους τέσσερις υπερθεματιστές εξετάστηκε αν από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης.

Ωστόσο, το μέγα ερώτημα που παραμένει είναι αν, εκτός από τους «ξερούς» αριθμούς, ελέγχθηκαν (όπως θα έπρεπε) ο… βίος και η πολιτεία των προσώπων που θα κρατούν στα χέρια τους την τηλεοπτική ενημέρωση της χώρας. Προφανώς όχι…

Επίθεση από Ν.Δ. 

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά η Ν.Δ. να έρθουν τα «πόθεν έσχες» των τεσσάρων υπερθεματιστών. Μάλιστα, προχωρά σε σφοδρή επίθεση προς το Μαξίμου, τονίζοντας ότι «κυβέρνηση και διαπλοκή είναι το ένα και το αυτό».

«Ο διαγωνισμός-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες εξελίσσεται σε βατερλό του κ. Νίκου Παππά και μνημείο αδιαφάνειας της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα» αναφέρει η Ν.Δ. και προσθέτει: «Αντί να δώσουν στη δημοσιότητα τα “πόθεν έσχες” των τεσσάρων υπερθεματιστών, αρκούνται σε μια απλή δήλωσή τους ότι καλύπτουν το τίμημα που πλειοδότησαν για να λάβουν μία από τις τέσσερις άδειες».

«Οι πολίτες απαιτούν από την κυβέρνηση και τον κ. Παππά να αποδεχθούν το αίτημα της Ν.Δ. και να προσκομίσουν το σύνολο των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων υπερθεματιστών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από τα οποία να αποδεικνύεται η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων τους. Αρκετά πια με τα αστεία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...