Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Δήλωση «βόμβα» από Ιβάν Σαββίδη

Θέλει να συνεργαστεί (με τον Καλογρίτσα ή τον Μαρινάκη) για να πάρει τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha; Αλλος δρόμος δεν υπάρχει

Θέλει να συνεργαστεί (με τον Καλογρίτσα ή τον Μαρινάκη) για να πάρει τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha; Αλλος δρόμος δεν υπάρχει

«Πουλήστε μου οποιοδήποτε κανάλι και εγγυώμαι όλες τις θέσεις εργασίας». Ο Ιβάν Σαββίδης με μια δήλωση-βόμβα τοποθετήθηκε εκ νέου στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να ασχοληθεί ενεργά με τον χώρο των media.

Και, απ’ ό,τι φαίνεται, όχι μόνο δεν κρατά στάση αναμονής, καθώς είναι ο πρώτος επιλαχών, αλλά έχει ήδη plan B προκειμένου να εισχωρήσει στον χώρο της τηλεόρασης. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, αμέσως μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό την περασμενη Κυριακή, ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους σχετικά, αποκάλυψε τις προθέσεις του τονίζοντας την προθυμία του να αγοράσει ακόμη και κάποιον έτοιμο σταθμό, αναφερόμενος στον Alpha.

Εγγυάται

Το ερώτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι: Τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις του αυτές και σε ποιον κάνει ανοιχτή πρόσκληση για αγορά καναλιού και συνεργασίας; Στον Χρήστο Καλογρίτσα ή στον Βαγγέλη Μαρινάκη, με δεδομένο ότι και οι δύο έχουν άδεια αλλά όχι κανάλι; Διαφορετικά, άλλη άδεια διαθέσιμη δεν υπάρχει. Αρα τι να τον κάνει τον Alpha! Οι ιδιοκτήτες του ΑΝΤ1 και του Σκάι είναι δύσκολο να θέλουν συνέταιρο. Τι έχει στο μυαλό του;

Από την πλευρά του, ο κ. Σαββίδης, σε περίπτωση που γίνει τελικά καναλάρχης, υποστήριξε ότι εγγυάται όλες τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τη δήλωσή του:
«Τη σοβαρότητα των προθέσεών μου την έδειξα όταν η πρότασή μου έφτασε στα 61,5 εκατ. ευρώ (…) Eίμαι έτοιμος να δείξω και στη συνέχεια τη σοβαρότητά μου. Επιβεβαιώνω εκ νέου ότι ο χώρος των media στην Ελλάδα με ενδιαφέρει και θέλω να έχω συμμετοχή. Είμαι έτοιμος στο πλαίσιο της προστασίας των εργαζομένων να προτείνω σε οποιοδήποτε κανάλι από αυτά που έχασαν τον διαγωνισμό και στον Αlpha και στον κ. Κοντομηνά να πουλήσουν το κανάλι τους κι εγώ εγγυώμαι ότι οι θέσεις εργασίες θα διατηρηθούν και θα μπορέσω να βρω έναν αλγόριθμο και θα προσπαθήσω να μπω σε μια συνέργεια με άτομα που κέρδισαν την άδεια. Είμαι έτοιμος να προσφέρω τέτοιους όρους σε αυτούς που έχασαν την άδεια, που θα μου επιτρέψουν να διατηρήσω τις θέσεις εργασίας. Μπορεί να είμαι ο πρώτος που λέει ότι δεν πρέπει να μειώνονται οι θέσεις εργασίας, θα ψάξω να βρω τη λύση του προβλήματος με τη δική μου συμμετοχή στα media κι αυτή την ανακοίνωσή μου ας τη λάβουν όλοι σαν επίσημη προσφορά προς όλους αυτούς οι οποίοι, χάνοντας την άδεια, είναι έτοιμοι να προβούν σε απολύσεις».

Προδίκαση απόφασης (του ΣτΕ) λέει η Ν.Δ.

Σε συγκρουσιακό επίπεδο εξακολουθούν να κινούνται κυβέρνηση και Ν.Δ. λίγες ώρες μετά την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και την αναφορά του στο ΣτΕ, εν όψει της απόφασης για τη νομιμότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η Ν.Δ. μιλά για «ωμή, προκλητική και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη», τονίζοντας ότι «προδίκασε το αποτέλεσμα των προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου Παππά για την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες». Από τη μεριά του, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στον Real Fm τόνισε: «Είμαστε βέβαιοι ότι οι σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους και θα λειτουργήσουν κατά συνείδηση και όχι κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα». Από τη μεριά του, το Μαξίμου χαρακτηρίζει όψιμη την ανησυχία της Ν.Δ. για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την κατηγορεί ότι εξακολουθεί να λειτουργεί ως γραφείο Τύπου των καναλαρχών.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...