Κουτάβι εκπαιδευτής για μωρό τσιτάχ!

Μεγαλώνουν σαν αδέλφια, αλλά το λαμπραντόρ καθοδηγεί από τις πρώτες ημέρες το μικρό τσιτάχ

Μεγαλώνουν σαν αδέλφια, αλλά το λαμπραντόρ καθοδηγεί από τις πρώτες ημέρες το μικρό τσιτάχ

Εναν πολύ ξεχωριστό σύντροφο στα παιχνίδια του απέκτησε ένα μικρό τσιτάχ σε ζωολογικό κήπο των ΗΠΑ. Μόνο που το κουτάβι με το οποίο μεγαλώνει σαν να πρόκειται για αδέλφια είναι κάτι πολύ περισσότερο, καθώς θα γίνει δάσκαλος ζωής.

Ο Εμετ, το 10 εβδομάδων τσιτάχ, και ο Κόλεν, το εφτά εβδομάδων λαμπραντόρ, περνούν όλες τις ώρες μαζί παίζοντας στον ζωολογικό κήπο Columbus του Οχάιο. Το τσιτάχ βρίσκεται στη ζωή σαν από θαύμα. Αμέσως μετά τη γέννησή του αρρώστησε με πνευμονία και οι υπεύθυνοι του προγράμματος φροντίδας άγριων ζώων The Wilds αναγκάστηκαν να το ταΐζουν οι ίδιοι. Ακολούθως το μετέφεραν στον ζωολογικό κήπο, όπου τέθηκε το θέμα της ανατροφής του.

Τα τσιτάχ είναι από τη φύση τους ντροπαλά και δύσκολα εμπιστεύονται άλλα ζώα. Μεγαλώνουν στη φύση με τα αδέλφια τους, αποκτώντας την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ώστε να επιβιώσουν και να μη γίνονται βίαια χωρίς λόγο.

Ο Εμετ, όμως, δεν είχε αδέλφια, γι’ αυτό οι υπεύθυνοι του γνώρισαν τον Κόλεν. Οπως εξηγούν, όταν βάλει κανείς ένα μικρό τσιτάχ και ένα κουτάβι δίπλα δίπλα έπειτα από λίγο το τσιτάχ δεν συνειδητοποιεί τη διαφορά και νομίζει ότι είναι αδέλφια. Ο Κόλεν θα του διδάξει πώς να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε όταν μεγαλώσει, να είναι ήρεμος και να ταξιδεύει ανά τον πλανήτη στο πλαίσιο της προώθησης προγραμμάτων για την προστασία των τσιτάχ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ