Αγέλες από αγριογούρουνα στο δάσος του Σέιχ Σου!

Σε κλοιό… αγριογούρουνων έχει βρεθεί η Θεσσαλονίκη, με τις αγέλες να έχουν θεαθεί μέχρι και στον περιφερειακό της!

Σε κλοιό… αγριογούρουνων έχει βρεθεί η Θεσσαλονίκη, με τις αγέλες να έχουν θεαθεί μέχρι και στον περιφερειακό της! Ο πληθυσμός των ζώων (κάποτε ζούσαν μόνο στον Χορτιάτη) έχει αυξηθεί κατακόρυφα και τα αγριογούρουνα έχουν φτάσει μέχρι το δάσος του Σέιχ Σου αναζητώντας τροφή.

Θέλοντας να προλάβει τυχόν… επισκέψεις από αγέλες στην πόλη, το Δασαρχείο φέρεται ότι εξετάζει μέτρα για να αποκόψει την κάθοδο των αγριογούρουνων με φράκτη στη βόρεια πλευρά του περιφερειακού που συνορεύει με το δάσος. «Τα αγριογούρουνα ζούσαν πάντα στον Χορτιάτη, όπως και σε πολλές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης. Ομως, τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί και πλέον έχουν κατεβεί πιο κοντά στην πόλη. Σε ορισμένες περιοχές, μάλιστα, προκαλούν καταστροφές, όπως, για παράδειγμα, στη Βόλβη και στον Λαγκαδά, όπου έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε καλλιέργειες» επιβεβαιώνει εκπρόσωπος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης. Ο Δημήτρης Παντελάκης, πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, λέει στην «Espresso»: «Και δεν είναι μόνο τα αγριογούρουνα! Υπάρχουν και αγέλες τσακαλιών και αλεπούδων». Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται περίφραξη στον δρόμο που οδηγεί στο Ασβεστοχώρι και στο Φιλίππειο.

Προς το παρόν δεν έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα επίθεσης αγριογούρουνου σε άνθρωπο. Υπάρχουν μόνο αναφορές για την παρουσία ζώων που ξεδιψούσαν στην κοίτη του Ξηροπόταμου, στις παρυφές του δάσους, που είναι γεμάτη με νερό. Σύμφωνα με τους κυνηγούς, τα ζώα αυτά δεν είναι επιθετικά και μόνο αν αντιληφθούν ότι κινδυνεύουν υπάρχει περίπτωση να επιτεθούν. Ομως, αν βάλουν στόχο, δύσκολα γλιτώνει, αφού μπορούν να τρέξουν και με 50 χιλιόμετρα την ώρα. Το ζήτημα των αγριογούρουνων είχε τεθεί και επισήμως σε σύσκεψη που αφορούσε την αντιπυρική προστασία στο δάσος-πνεύμονα της Θεσσαλονίκης, όπου ενημερώθηκαν για την παρουσία των άγριων ζώων η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Ν. ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ