Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

«Τένις» στο τοίχο! Νέα μανία

Αρχίζει μεθαύριο το φθινοπωρινό τουρνουά του «τένις με τοίχους» που έχει γίνει χόμπι για πολλούς Ελληνες και ξένους celebrities

Τι κοινό έχαν ο Γιάννης Χαρούλης με τον Νέρι Καστίγιο και η Αμαρυλλίς με τον Κώστα Σόμμερ; Το padel, ένα άθλημα που γνωρίζει τεράστια απήχηση σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία του τένις, του σκουός και της ρακέτας.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Την τελευταία τριετία το padel έχει αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές και στην Ελλάδα χάρη στον Κριστόφ Ανδρέου. Ο διορατικός επιχειρηματίας γνώρισε το εν λόγω σπορ στη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Ισπανία πριν από περίπου πέντε χρόνια και όχι μόνο το λάτρεψε, αλλά αποφάσισε να το φέρει και στη χώρα μας, δημιουργώντας αρχικά, το 2013, την Ελληνική Ακαδημία Padel (Greek Padel Academy) στη Βούλα και μόλις πέρυσι ένα παράρτημά της στην περιοχή του Αλίμου.

fwertye45 1«Τον πρώτο καιρό ο κόσμος στην Ελλάδα δεν ήξερε τι είναι το padel. Γι’ αυτό φτιάξαμε τα γήπεδα της ακαδημίας στο South Coast, στη Βούλα, κοντά στην παραλία. Περνώντας από εκεί οι λουόμενοι, οι οποίοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνούν τους 1.200.000, έβλεπαν κάποιους να παίζουν padel και δοκίμαζαν και εκείνοι» εξηγεί ο ίδιος στην «Espresso». Και κάπως έτσι το σπορ έγινε… μανία και στην Ελλάδα.

Μεθαύριο Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου αρχίζει πανηγυρικά το φθινοπωρινό τουρνουά padel στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας, στη Βούλα, με την υποστήριξη του Attica. «Στο Autumn Padel Tournament, που θα διαρκέσει fwertye45 3από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, θα πάρουν μέρος 120 ομάδες, δηλαδή 240 άτομα. Συνολικά, το Greek Padel Academy οργανώνει σε ετήσια βάση τρία τουρνουά στη Βούλα και ισάριθμα στον Αλιμο» αναφέρει ο Κριστόφ Ανδρέου.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες δεν αποκλείεται να βρεθούν και celebrities που έχουν αγαπήσει το άθλημα. «Συνήθως έρχεται να παίξει padel κάποιος που ξέρει ή έχει δοκιμάσει και φέρνει μαζί και τους φίλους του. Αυτό fwertye45 4ισχύει και για τους celebrities. H Αμαρυλλίς, ας πούμε, έφερε τον Γιάννη Χαρούλη. Εκείνη έχει φοβερή φυσική κατάσταση και ό,τι και να κάνει θα το κάνει σωστά. Ετσι είναι πολύ καλή και στο padel.»

Οι κανόνες

«Ο Χαρούλης είχε επαφή με τη ρακέτα και τα κατάφερε μια χαρά. Επίσης, ο Κώστας Σόμμερ είναι πολύ δυνατός στο padel, αλλά και ο Νέρι Καστίγιο, ο οποίος είναι τρομερά γρήγορος και έχει κερδίσει στο παρελθόν σε τουρνουά μας» σχολιάζει ο κ. Ανδρέου.

Το padel, που αναμένεται να γίνει και ολυμπιακό άθλημα, παίζεται συνήθως από δύο ομάδες των δύο ατόμων σε περιφραγμένο χώρο διαστάσεων μισού γηπέδου τένις. Το σκορ είναι το ίδιο με το τένις, όπως και οι μπάλες, πλην όμως με μικρότερη πίεση.

Η διαφορά τους έγκειται στο γεγονός ότι το padel περιφράσσεται με τοίχους, οι οποίοι… συμμετέχουν στο παιχνίδι, όπως στο σκουός. Με λίγα λόγια, κάθε παίκτης έχει αντίπαλό του τον… τοίχο!

fwertye45 2

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...