Η αγάπη έκανε το θαύμα της και ο μικρός Κωνσταντίνος δίνει τη μάχη του στις ΗΠΑ

Στην εξειδικευμένη ογκολογική κλινική του Σιάτλ στις ΗΠΑ βρίσκεται από τις 7 Σεπτεμβρίου ο εξάχρονος Κωνσταντίνος Τσίμπος προκειμένου να αντιμετωπίσει την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία από την οποία πάσχει

Στην εξειδικευμένη ογκολογική κλινική του Σιάτλ στις ΗΠΑ βρίσκεται από τις 7 Σεπτεμβρίου ο εξάχρονος Κωνσταντίνος Τσίμπος προκειμένου να αντιμετωπίσει την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία από την οποία πάσχει. Χάρη στην ανθρωπιά των συμπολιτών του από το Αργος αλλά και από ολόκληρη τη χώρα υποβάλλεται σε μια πειραματική θεραπεία που αποτελεί τη μοναδική ελπίδα του.

Οταν στις αρχές του μήνα οι γονείς του παιδιού έκαναν έκκληση για να συγκεντρωθεί το ποσό των 455.000 δολαρίων που απαιτούνταν για το ταξίδι, την παραμονή και τη νοσηλεία του Κωνσταντίνου δεν περίμεναν την ανταπόκριση που θα έβρισκαν. Κι όμως, απλός κόσμος, γνωστοί και άγνωστοι, ο δήμος και η Μητρόπολη Αργολίδος, που κινητοποίησε την τοπική κοινωνία, κατάφεραν το ακατόρθωτο.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης οι γονείς του μικρού, που ταλαιπωρείται από τη νόσο από την ηλικία των τεσσάρων ετών, έγραψαν στο λογαριασμό τους στο facebook μια συγκινητική επιστολή προς όλους όσοι βοήθησαν να συγκεντρωθεί τόσο γρήγορα αυτό το μεγάλο ποσό. Τώρα το μόνο που ζητούν είναι μια προσευχή για το αγγελούδι τους: «Το “ευχαριστούμε” είναι ελάχιστο, αλλά βγαίνει από τα βάθη της καρδιάς. Δεν σας ζητάμε τίποτα πια, παρά μονάχα την προσευχή σας». Στο προφίλ της η μητέρα του μικρού, η Αγγελική Νικολακοπούλου, έγραψε: «Μακάρι να μπορούσα όλους εσάς να σας κάνω μια μεγάλη αγκαλιά, όπως κάνατε εσείς εμάς!».

Στο θαύμα της ανταπόκρισης αναφέρεται σε μια συγκινητική επιστολή του και ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος: «Στις 7 Σεπτεμβρίου το ποσό των 450.000 δολαρίων θα έπρεπε να κατατεθεί στον λογαριασμό του νοσοκομείου. Παρόλο που ανθρωπίνως ήταν αδύνατο, η αγάπη έκανε το θαύμα της, το αδύνατο έγινε δυνατό».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ