Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 28 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΑναζητήστε τα αίτια αν κάποιες στιγμές αισθανθείτε ανεπαρκείς σε...

Τώρα και η Λάρισα έχει την ΑΚΜΗ της!

Το εντυπωσιακό παράρτημα στη θεσσαλική πόλη με μία απίστευτη επένδυση του Ομίλου ΑΚΜΗ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Ελλάδας, στο πλαίσιο της ηγετικής πορείας του, μετά την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, επεκτάθηκε τώρα και στη Λάρισα δημιουργώντας ένα νέο εντυπωσιακό παράρτημα σε μια έκταση 2.100 τ.μ. στο 6 χλμ. Λάρισας – Νίκαιας.

rqw4rtw4r 3

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Campus της Θεσσαλίας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Οι πύλες των εγκαταστάσεων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Λάρισα άνοιξαν πριν από λίγες μέρες σε μια λαμπρή τελετή, παρουσία πλήθους κόσμου. To όραμα του Ομίλου ΑΚΜΗ κατέθεσε σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ Κωνσταντίνος Ροδόπουλος τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οραμά μας είναι να στηρίζουμε την Παιδεία και την ελληνική οικονομία, γιατί πιστεύουμε ότι ο τόπος μας θα ανακάμψει. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα νέα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο πλέον πολύτιμο αγαθό, αυτό της εκπαίδευσης. Και γι’ αυτό φροντίζουμε εμείς να είμαστε παντού για να είμαστε δίπλα σας!»

rqw4rtw4r 1

Σε σύντομη ομιλία του ο σύμβουλος Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βαγγέλης Ροδόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Θεσσαλικός κάμπος ήταν εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες μας προτεραιότητες. Ομως δεν βρίσκαμε έναν χώρο ανάλογο των υψηλών standards που θέτει ο Ομιλος ΑΚΜΗ σε κάθε επενδυτικό βήμα του για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών. Μόλις βρήκαμε τον χώρο που πληροί τις προδιαγραφές μας, δημιουργήσαμε το νέο μέλος μας, αυτό το στολίδι, εδώ, στην καρδιά της Ελλάδας».

rqw4rtw4r 2

Στην τελετή αγιασμού χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος. Τη σημαντικότητα της λειτουργίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλία επεσήμανε σε χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος υπογράμμισε: «Eίναι σημαντικό να επενδύει στον τόπο μας ένας εκπαιδευτικός φορέας του κύρους του Ομίλου ΑΚΜΗ. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σήμερα πρέπει να έχουν προσανατολισμό στην αγορά εργασίας και αυτό το πετυχαίνει ο Ομιλος ΑΚΜΗ με μεγάλη συνέπεια εδώ και πολλές δεκαετίες». Τέλος, την ηγετική επένδυση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σχολίασε σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών Αχιλλέας Νταβέλης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να νικήσουμε το τέρας της ανεργίας χρειαζόμαστε μορφωμένους και εμπνευσμένους επιστήμονες και σύνδεση εκπαίδευσης – αγοράς. Η παρουσία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ εδώ στη Λάρισα αποτελεί ελπίδα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης στον τόπο μας».

rqw4rtw4r 6

Στο πλαίσιο του έργου κοινωνικής ευθύνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρθηκαν πέντε υποτροφίες σπουδών σε νέους, και συγκεκριμένα σε παιδιά μελών των Συλλόγων Πολυτέκνων, Τριτέκνων και Μονογονεϊκών Οικογενειών Λάρισας καθώς και σε δύο αθλητές της ΠΑΕ ΑΕΛ της πρωταθλήτριας του Θεσσαλικού Κάμπου.

rqw4rtw4r 5

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας Αλέξης Κούγιας δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημαντικότητα των επενδύσεων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε διάφορα κομβικά σημεία της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι «μόνον έτσι επιτυγχάνουμε την αποκέντρωση, δίνουμε ζωή στην Περιφέρεια και στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, όταν οι νέοι δεν εγκαταλείπουν τους τόπους τους γιατί μπορούν και εξασφαλίζουν την ποιοτική εκπαίδευση που επιθυμούν εκεί που γεννήθηκαν». Η εκδήλωση έκλεισε με ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και στα εργαστήρια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ καθώς και γευστικές δημιουργίες από τον Φαρσαλινό μετρ του είδους Γιάννη Μπαξεβάνη και το πολυβραβευμένο τμήμα γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Τον συντονισμό έκανε ο εκδότης και δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι των επαγγελματικών και των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλίας, γονείς, σπουδαστές και πλήθος κόσμου.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...