Όψεις του Διαλόγου στη σύγχρονη εποχή

Η Αστικη Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: Όψεις του Διαλόγου στη σύγχρονη εποχή

Η Αστικη Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:

Όψεις του Διαλόγου στη σύγχρονη εποχή

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο Εντευκτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (κτίριο Κωστής Παλαμάς, Ακαδημίας 48 και Σίνα) το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 από τις 10.00 μέχρι τις 17.00.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι μορφές και τα πλεονεκτήματα του διαλόγου στην καθημερινή ζωή, στην επιστήμη, στην τέχνη, στην εκπαίδευση, στην ποίηση και στην διαδικασία της αναζήτησης του εαυτού μας, δηλαδή στην αυτογνωσία. Θα εξεταστούν επίσης μορφές ή όψεις του διαλόγου που συναντάμε σε σύγχρονα μέσα επικοινωνίας όπως στο διαδίκτυο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής του Ε.Κ.Π.Α και διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας, ενώ εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι:

Κώστας Θεολόγου, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ – Μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ.
Σπύρος Τζόκας, Δρ. Ιστορικός της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.
Πέτρος Στεφανέας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ. Μαρία Μαλικιώση-Λοΐζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. Παύλος Ζαρογιάννης, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής. Κατερίνα Μανδρώνη, Δρ. Ιστορικός Τέχνης – Εκπαιδευτικός. Άρις Κουτούγκος, ποιητής – Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας ΕΜΠ. Μαρία Ντίνου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με το θεατρικό δρώμενο «φιλοσοφικοί διάλογοι» από το βιβλίο του Άρι Κουτούγκου Φιλοσοφικοί Τόποι (Παπαζήση, 2012) που θα αποδώσουν οι ηθοποιοί Μανώλης Μαυροματάκης και Αγγελική Τόμπρου σε σκηνοθεσία Κώστα Θεολόγου.

Μετά το πέρας της Ημερίδας θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.

Κόστος: 12 Ευρώ (Περιλαμβάνει το δικαίωμα συμμετοχής και τον φάκελο της ημερίδας). Φοιτητές και άνεργοι 5 Ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected] ή το τηλέφωνο 6971887372.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ