Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Θρίλερ που σε πάει στο νοσοκομείο

Τορόντο: Οι θεατές δεν άντεξαν την ωμή βία της γαλλικής ταινίας και χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες σε σκηνές κανιβαλισμού

Τορόντο: Οι θεατές δεν άντεξαν την ωμή βία της γαλλικής ταινίας και χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες σε σκηνές κανιβαλισμού

Σε θάλαμο νοσοκομείου μετατράπηκε κινηματογραφική αίθουσα στο Τορόντο, καθώς πολλοί θεατές δεν άντεξαν την ωμή βία της κανιβαλιστικού περιεχομένου ταινίας «Raw», που προβλήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ, και λιποθύμησαν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Στο σημείο της προβολής κατέφθασε ασθενοφόρο με γιατρούς, που πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στα μέλη του κοινού που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους.

Η γαλλόφωνη ταινία έγινε must για τους λάτρεις των ταινιών τρόμου, αφότου απέσπασε το βραβείο κριτικών FIPRESCI τον περασμένο Μάιο στο Φεστιβάλ των Κανών, όπου είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της, χωρίς «θύματα». Η ταινία, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει η Τζούλι Ντουκουρνό, αφηγείται τη ζωή μιας χορτοφάγου φοιτήτριας, την οποία υποδύεται η Γκαράνς Μαριλιέ και η οποία στρέφεται σταδιακά στον κανιβαλισμό, ύστερα από ένα τελετουργικό στη σχολή της, που περιελάμβανε αίμα και ωμό συκώτι.

Η Ντουκουρνό, μιλώντας προφητικά πριν από την πρεμιέρα της ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, είπε ότι ανυπομονούσε να δει τις αντιδράσεις του συγκεκριμένου κοινού. «Θέλω να δω σε ποια σημεία θα αντιδράσουν. Είμαι πολύ περίεργη» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνη είναι να κρατήσει το κοινό μέσα στην αίθουσα.

Συνδρομή γιατρών

Και όπως αποδείχτηκε, τα κατάφερε και με το παραπάνω, αφού πολλοί εξ αυτών χρειάστηκαν τη συνδρομή γιατρών για να εξέλθουν της αίθουσας. «Χρειάστηκε να κληθεί ασθενοφόρο, γιατί η ταινία αποδείχτηκε υπερβολική για κάποιους θεατές» επιβεβαίωσε ο Ράιαν Γουέρνερ, υπεύθυνος marketing της ταινίας, ο οποίος ήταν παρών στην προβολή της, προσθέτοντας ότι τέτοια σωματικού τύπου αντίδραση σε ταινία είχε να δει από τον «Αντίχριστο» του Λαρς φον Τρίερ.

3d

Η επόμενη προβολή του «Raw» έχει προγραμματιστεί για το Fantastic Fest, το Mayhem Film Festival, το Celluloid Screams και το Sitges Film Festival, όπου το κοινό αναμένεται να είναι πιο υποψιασμένο και ψυχολογικά προετοιμασμένο για να αντέξει.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...