15.000 Πόντιοι για Γκίνες!

Ο κόσμος δεν είπε «όχι» στο κάλεσμα για τον χορό ομάλ και κατάφερε να συμπληρώσει τον χρόνο για το μεγάλο ρεκόρ

Ο κόσμος δεν είπε «όχι» στο κάλεσμα για τον χορό ομάλ και κατάφερε να συμπληρώσει τον χρόνο για το μεγάλο ρεκόρ

Πιάστηκαν χέρι με χέρι και περικύκλωσαν πέντε φορές τη ΔΕΘ χορεύοντας ομάλ και διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

Το βράδυ της Τρίτης, η Θεσσαλονίκη έζησε συγκλονιστικές στιγμές, όταν περισσότεροι από 15.000 Πόντιοι -και όχι μόνο- ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αδερφών Τσαχουρίδη και χόρεψαν τον μεγαλύτερο σε μήκος και αριθμό συμμετεχόντων ποντιακό χορό ομάλ στον κόσμο (που χορεύεται αργά και έχει έξι βήματα).

f4 2592045

Τα αδέρφια Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης έδωσαν το σύνθημα για να ξεκινήσει ο ποντιακός χορός λίγο πριν από το τέλος της συναυλίας τους «Μαζί με… ψυχή», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.
Ο Κωνσταντίνος ζήτησε από τον κόσμο να βγει έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ώστε να ξεκινήσει η προσπάθεια για το ρεκόρ Γκίνες.

Με το έναυσμα των καλλιτεχνών ξεκίνησε ο χορός. Οι ανθρώπινες αλυσίδες που δημιουργήθηκαν περιμετρικά της ΔΕΘ έσφυζαν από ενθουσιασμό και δεν έσπασαν ούτε όταν συμπληρώθηκαν τα 20 λεπτά χορού που απαιτούνταν για να επιτευχθεί το ρεκόρ.
Χαρακτηριστικό της ανταπόκρισης του κόσμου είναι ότι τα 10.000 καρτελάκια που μοιράστηκαν από τη ΔΕΘ-Helexpo και την ομάδα των αδελφών Τσαχουρίδη εξαντλήθηκαν μόλις σε δέκα λεπτά!

f2 2592057

Οταν ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης ανακοίνωσε ότι η καταγραφή ολοκληρώθηκε παρότρυνε τον κόσμο να συνεχίσει να χορεύει, κι έτσι όλοι μαζί χόρεψαν και το μεγαλύτερο τικ, τον πλέον διαδεδομένο ποντιακό χορό, που έχει πολλές παραλλαγές αργού, αλλά και γρήγορου ρυθμού!
Η ΔΕΘ-Helexpo θα στείλει τον φάκελο με τα στοιχεία για τον χορό στην επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ