Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ τραγουδιστής και οι δύο συνεταίροι του!

Ακόμα μία ηχηρή περίπτωση εκτεταμένης φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι... Ράμπο...

Γιάννης Φέρτης: «Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός!

«Ηθοποιός σημαίνει φως» ερμήνευε κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν,...

Από την πασαρέλα στην ντουλάπα

Η νέα τάση στον χώρο του shopping θέλει τους καταναλωτές να μπορούν να αγοράζουν τις καινούργιες κολεξιόν απευθείας μετά τις επιδείξεις μόδας

Το βλέπεις, το παίρνεις! Τέλος στην πολύμηνη αναμονή από τη μέρα της παρουσίασης μιας κολεξιόν στην εκάστοτε Εβδομάδα Μόδας έως τη διάθεσή της στα καταστήματα βάζουν Αμερικανοί σχεδιαστές.

ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ 

Η νέα τάση στον χώρο του shopping, που ξεκινά δειλά δειλά από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, θέλει τους καταναλωτές να μπορούν να αγοράσουν τα νέα σχέδια απευθείας από την πασαρέλα.

Ο Tom Ford, ο Tommy Hilfiger, ο Christian Siriano και ο Thakoon είναι μεταξύ των Αμερικανών σχεδιαστών που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα χνάρια του οίκου Burberry, και να έχουν τα ρούχα από τις νέες τους κολεξιόν άμεσα διαθέσιμα, αρχής γενομένης από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, που μόλις ολοκληρώθηκε. Η παράδοση χρόνων, που ήθελε τους σχεδιαστές να παρουσιάζουν κολεξιόν όχι της επόμενης, αλλά της μεθεπόμενης σεζόν στα σόου τους, άρχισε ήδη να αλλάζει, με πολλούς οίκους να επιλέγουν την παρουσίαση ρούχων για τη σεζόν φθινόπωρο – χειμώνας 2016/17 αντί για τη σεζόν άνοιξη – καλοκαίρι 2017, όπως θα περίμενε κανείς.

Πελάτες

«Σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο άμεσος, η πρακτική της παρουσίασης μιας κολεξιόν μήνες προτού διατεθεί προς πώληση στους πελάτες αποτελεί ξεπερασμένη ιδέα, που δεν έχει πια κανένα νόημα. Αντιθέτως, η παρουσίαση της κολεξιόν λίγο προτού φτάσει στα καταστήματα θα αυξήσει τις πωλήσεις και θα ικανοποιήσει τους πελάτες» δήλωσε ο Tom Ford, ο οποίος υιοθέτησε τη νέα τάση στην παρουσίαση τόσο της ανδρικής όσο και της γυναικείας κολεξιόν του.

Αντίστοιχα, ο Tommy Hilfiger παρουσίασε την πρώτη του in season συλλογή με τίτλο #TommyNow σε live streaming, επιτρέποντας στους πιστούς πελάτες του να αγοράσουν αμέσως όλα τα νέα κομμάτια από την προσεχή χειμερινή κολεξιόν του, με μερικά κλικ, απευθείας από την πασαρέλα.

Δεν ήταν λίγοι μάλιστα οι σχεδιαστές που εγκατέλειψαν πλήρως τα παραδοσιακά shows σε πασαρέλα, κάνοντας λιτές παρουσιάσεις, όπως η Diane von Furstenberg.

Σορτσάκια και από πάνω γούνες

Με δεδομένο ότι οι μισοί σχεδιαστές παρουσίασαν φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα ρούχα και οι άλλοι μισοί καλοκαιρινά, δύσκολα μπορεί να μιλήσει κανείς συνολικά για τις νέες τάσεις της μόδας.

Το σίγουρο είναι ότι τον προσεχή χειμώνα την τιμητική τους θα έχουν τα loafers σε όλες τις βερσιόν τους, από απλά flat έως flatforms και από μυτερά μέχρι με κρόσσια. Οι μπότες παραμένουν over the knee, ενώ τα πολύ ψηλά τακούνια παύουν να κυριαρχούν, γεγονός που αποτυπώνεται και στις καλοκαιρινές κολεξιόν. Ακόμα και η Βικτόρια Μπέκαμ, άλλωστε, εμφανίστηκε στην πασαρέλα μετά το τέλος του σόου της για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2017 φορώντας ίσια παπούτσια.

Σε ό,τι αφορά τα ρούχα πάλι, ακριβώς εξαιτίας του μπερδέματος των εποχών, είδαμε παλτό να φοριούνται πάνω από λεπτά σατέν φορέματα, αλλά και σορτσάκια μέσα από γούνες, για τον χειμώνα. Το καλοκαίρι τα αέρινα φορέματα σε όλα τα μήκη παραμένουν το απόλυτο must.

Δείτε τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...