Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Συνταγές μάσκας με υλικά από την κουζίνα

Συνταγές μάσκας με υλικά από την κουζίνα • ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΜΑ ΦΡΥΔΙΑ • Δοκιμή πρώτα στο χέρι του προϊόντος ομορφιάς • ΜΑΚΙΓΙΑΖ «ΦΡΕΣΚΑΔΑΣ» • «Detox» επί κεφαλής μετά το καλοκαίρι

Φυσικούς τρόπους για να απαλλαγεί κανείς από τα μαύρα στίγματα στη μύτη και στο πρόσωπο προτείνουν οι ειδικοί σε θέματα ομορφιάς. Πρόκειται για προϊόντα που βρίσκονται στα περισσότερα σπίτια, τα οποία είναι αποτελεσματικά και ασφαλή για την επιδερμίδα. Πράσινο τσάι, μαγειρική σόδα και κρόκος αβγού μπορεί να αποτελέσουν βέλη στη φαρέτρα για την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων.

Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού εμποδίζουν τον σχηματισμό των στιγμάτων. Γι’ αυτό οι ειδικοί συστήνουν να τοποθετείται με βρεγμένο βαμβάκι πράσινο τσάι στην επιδερμίδα και, αφού στεγνώσει, να πλένεται με νερό. Αν η μαγειρική σόδα αναμειχθεί με μικρή ποσότητα νερού, μετατρέπεται σε αλοιφή, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στα επίμαχα σημεία. Οταν έπειτα από 2-3 λεπτά ξεπλυθεί, αφαιρεί τα μαύρα στίγματα. Ο κρόκος αβγού καθαρίζει τους πόρους του δέρματος και οι ειδικοί προτείνουν να χτυπήσει κανείς δύο κρόκους, να τους απλώσει στο πρόσωπο και να ξεπλύνει έπειτα από 10 με 15 λεπτά.

ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΜΑ ΦΡΥΔΙΑ

Τα περιποιημένα με τον κατάλληλο τρόπο φρύδια μπορεί να κάνουν μια γυναίκα να φαίνεται νεότερη, επισημαίνει η γνωστή Ιταλίδα μακιγιέζ Βαλεντίν Γκράσι. Εξηγεί ότι οι γραμμές τους παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εικόνα του προσώπου και παρουσιάζει τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες, με αποτέλεσμα τα φρύδια «να τις μεγαλώνουν».

Ειδικότερα, τα υπερβολικά λεπτά φρύδια κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο γερασμένο, διότι κάνουν πιο σκληρές της γραμμές του. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται επίσης τα φρύδια που σχηματίζουν έντονη γωνία ή που έχουν μεγάλη καμπύλη, καθώς και τα υπερβολικά πυκνά.

Δοκιμή πρώτα στο χέρι του προϊόντος ομορφιάς

Πώς μπορεί να επιλέξει κανείς καλύτερα ένα καινούργιο προϊόν ομορφιάς για το πρόσωπο; Οι ειδικοί συνιστούν να ζητείται η γνώμη ειδικού στο κατάστημα και να γίνεται δοκιμή πρώτα στο δέρμα του χεριού. Καλό θα ήταν να δοκιμάζει κανείς ένα νέο προϊόν τη φορά και όχι πολλά μαζί, έτσι ώστε, σε περίπτωση δερματικού ερεθισμού, να γνωρίζει ποιο το προκάλεσε.

Τέλος, να το χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 15 ημέρες, καθώς αυτός είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να γίνουν εμφανή τα ευεργετικά αποτελέσματα.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ «ΦΡΕΣΚΑΔΑΣ» 

Ποιο είναι το κατάλληλο μακιγιάζ για το φετινό φθινόπωρο; Την απάντηση αναλαμβάνουν να δώσουν οι ειδικοί, αναλύοντας τις τάσεις για το μακιγιάζ όπως αποκαλύφθηκαν μέσα από τις πασαρέλες των πιο διάσημων οίκων μόδας.

Τα χρώματα για το βάψιμο των ματιών ποικίλλουν, από το θαμπό ώχρα και τα μεταλλικά χρώματα ως το γαλάζιο serenity και το ροζ του χαλαζία (rose quartz). Για βάση κυριαρχεί το flawless make up, το οποίο κάνει το πρόσωπο να φαίνεται φρέσκο και αψεγάδιαστο. Οσον αφορά τα χείλη, οι ειδικοί προτείνουν nude-ροδακινί κραγιόν ή το κλασικό κόκκινο.

«Detox» επί κεφαλής μετά το καλοκαίρι

Τα ταλαιπωρημένα από τον καλοκαιρινό ήλιο και την αλμύρα μαλλιά καλό θα ήταν να φροντίσει κανείς να τα αναζωογονήσει, προτού σκεφτεί να τα κόψει, συστήνουν οι ειδικοί. Γι’ αυτό συμβουλεύουν να αποφεύγονται όσο δυνατόν το πιστολάκι και το ισιωτικό ψαλίδι.

Να ακολουθείται, επίσης, διατροφή με ελάχιστα λιπαρά, πλούσια σε φρούτα και χορταρικά, και να καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα νερού. Τέλος, προτείνουν επίσκεψη στο κομμωτήριο για μια εξειδικευμένη κούρα αναζωογόνησης της τρίχας.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...