Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Γιάνης – Αλέξης! Το «gay» έργο του Κολλάτου

Ο Αλέξανδρος Κολλάτος παρουσιάζει τη φανταστική «ερωτική σχέση» ανάμεσα σε Τσίπρα και Βαρουφάκη

Μια ερωτική ιστορία με «καυτούς» διαλόγους για ένα πολιτικό ζευγάρι, τον Γιάνη και τον Αλέξη, σχεδιάζει να ανεβάσει στην Ελλάδα και στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης ο Αλέξανδρος Κολλάτος.

ΑΠΟ ΤΗ 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Οι δύο ήρωες του νέου του έργου με τίτλο «Me and Alexis» παραπέμπουν στους Γιάνη Βαρουφάκη και Αλέξη Τσίπρα, που κάνουν μέχρι και «ζουζουνιές», αν κρίνουμε από τους σπαρταριστούς διαλόγους τους, ένα μικρό μέρος από τους οποίους παραχώρησε αποκλειστικά στην «Espresso» o γνωστός σκηνοθέτης.

Alexis: «Δεν είχες λόγο να του κάνεις σκηνή του Ολλανδού μπροστά σ’ όλον τον πλανήτη, να τον ξεφτιλίσεις έτσι και να του πεις κατάμουτρα “fuck troika”, Giani μου…»

Gianis: «Τι λες, καλέ! Δεν μπορεί να με ακουμπάει και να μου λέει στ’ αυτί “you kill troika”. Η μπουκλού, η τσουλού, η Nταϊσελμπλού! Να μου κάνει μαθήματα εμένα η μικρή Ολλανδέζα!»

Το στόρι της νέας θεατρικής παράστασης του ασυμβίβαστου της τέχνης Αλέξανδρου Κολλάτου είναι προκλητικό και γεμάτο αθυροστομίες. «Ο Αλέξης είναι straight πρωθυπουργός και έχει κρυφή ερωτική σχέση με τον Γιάνη, τον gay υπουργό Οικονομικών του. Η ερωτική φωλιά τους είναι μια γκαρσονιέρα στα Εξάρχεια. O θυελλώδης έρωτας και το δημοψήφισμα θα βρεθούν στο επίκεντρο της μεγαλύτερης πολιτικής περιπέτειας μετά τη Μεταπολίτευση» αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης, ο οποίος θα κάνει μια πρώτη ανάγνωση-παρουσίαση του έργου την ερχόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στο θέατρο «Βρετάνια», με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ο Αλέξανδρος Κολλάτος θα ενσαρκώσει ο ίδιος και τους δύο ρόλους, γι’ αυτό και έπειτα από αρκετά χρόνια αποχωρίστηκε τα μακριά μαλλιά του, για να γίνει ένας «πειστικός» Γιάνης και Αλέξης, όπως δείχνουν άλλωστε οι φωτογραφίες του Ορέστη Εμιρζά.

«Η πολιτική σάτιρα, που μ’ ενδιαφέρει, είναι αυτή που κλέβει υλικό και εμπνέεται από την πολιτική επικαιρότητα. Είχα από καιρό τη διάθεση να γράψω ένα θεατρικό έργο για την περίοδο του 2015 μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο και από μια άλλη πλευρά. Σκέφτηκα, λοιπόν, μια φανταστική ερωτική ιστορία ενός πολιτικού ζευγαριού και τις προσωπικές στιγμές του» λέει στην «Espresso» ο γιος του εκκεντρικού σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου και συνεχίζει: «Το έργο έχει έντονους και προκλητικούς διαλόγους, και διαδραματίζεται σε μια περίοδο που η χώρα μας πρωταγωνιστούσε στην παγκόσμια σκηνή».

Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Ο Αλέξανδρος θέλει να ανεβάσει την παράσταση στην Αθήνα, αλλά και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

«Σκοπός του έργου είναι να προκαλέσει γέλιο με όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Η σύγχρονη γενιά πολιτικών ανήκει στο… star system: Νικολά Σαρκοζί, Μαρί Λεπέν, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ανγκελα Μέρκελ, Μπαράκ Ομπάμα, Ματέο Ρέντσι, Εμανουέλ Μακρόν» λέει με άνεση και χαμογελά, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στους διαλόγους της παράστασης.

Ολοι οι ήρωες των έργων του είναι ωραίοι, γοητευτικοί και επικίνδυνοι, ισχυρίζεται ο 37χρονος, που δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στη Γαλλία, όπου και διαμένει. «Η επιλογή των stars πολιτικών ανδρών, που θα διαμόρφωναν τους χαρακτήρες του έργου, ήταν εύκολη, με καλούσαν προκλητικά να γράψω μια σάτιρα γι’ αυτούς με τις δηλώσεις και τις συμπεριφορές τους, και ιδιαίτερα ο Γιάνης!» λέει ο Αλέξανδρος, που ετοιμάζει βαλίτσες για το Παρίσι, όπου θα παρουσιάσει το «Me and Alexis», ενώ τον ερχόμενο Ιανουάριο -χρονιά των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία- θα ανεβάσει και πάλι το θεατρικό του για την οικογένεια Λεπέν με τίτλο «Front Familial».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....