Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

«Ντου» στη διαφημιστική της συζύγου του Στουρνάρα

Kατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία τα οποία αφορούν δαπάνες που φέρεται ότι έλαβε η διαφημιστική από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Υπό άκρα μυστικότητα, με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, έγινε χθες αιφνιδιαστική έφοδος στα γραφεία της εταιρίας Mindwork Business Solutions, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΕΠΕ στην Κηφισιά, η οποία συνδέεται με τη Σταυρούλα (Λίνα) Νικολοπούλου, σύζυγο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Η έφοδος έγινε από κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία διενεργείται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ και αφορά παρατυπίες στη διαχείριση των διαφημιστικών δαπανών. Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία διενεργείται από τον επίκουρο εισαγγελέα Διαφθοράς Ιωάννη Σέβη, κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία τα οποία αφορούν διαφημιστικές δαπάνες που φέρεται ότι έλαβε η εταιρία από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του κ. Στουρνάρα ζήτησε από τους εισαγγελείς και τους αστυνομικούς που μπήκαν στα γραφεία της εταιρίας να της δώσουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους και εκείνοι -όπως ήταν φυσικό- αρνήθηκαν. Την ίδια στιγμή ο κ. Στουρνάρας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε για τον έλεγχο στα γραφεία της συζύγου του. Τσίπρας και Στουρνάρας ανέφεραν στη μεταξύ τους επικοινωνία (σύμφωνα με τις διαρροές) ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη «και επανέλαβαν ότι η συνεργασία τους είναι ικανοποιητική».

Ανακοίνωση

Αργά το απόγευμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυρία Νικολοπούλου υπογράμμισε ότι η δραστηριότητα της εταιρίας της «κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας» και τόνισε: «Ολοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές».

Η έφοδος στα γραφεία της εταιρίας έγινε στο πλαίσιο δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης η οποία αφορά οικονομικές ατασθαλίες στη διαχείριση των διαφημιστικών δαπανών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της επίμαχης εισαγγελικής έρευνας έγιναν κι άλλες αιφνιδιαστικές έρευνες των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες, συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2016, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των μελών του Δ.Σ. και του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που αφορά τη διαφημιστική δαπάνη για τον καρκίνο κι άλλα κονδύλια. Προς το παρόν κατηγορία αντιμετωπίζουν μόνο τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ωστόσο η Εισαγγελία Διαφθοράς εξακολουθεί να ερευνά το θέμα της διαφημιστικής δαπάνης από το ΚΕΕΛΠΝΟ προς την ένωση εταιριών Agenda A.E. – Mindwork Business Solutions, η οποία αφορούσε το έργο για την πρόληψη του καρκίνου, με αφορμή και κάποιες παρατηρήσεις που περιλαμβάνονται σε πόρισμα του ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας) για τον επανέλεγχο των διαφημιστικών δαπανών του κέντρου.

Καμπάνια για καρκίνο ύψους 1.602.652,83 €

Ο χθεσινός έλεγχος που έγινε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς στα γραφεία της εταιρίας της Σταυρούλας Νικολοπούλου (σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα) πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την Εισαγγελία, στο πλαίσιο της δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στο Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σημειώνεται ότι πριν από εννέα μήνες έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα το πόρισμα των Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας για τις διαφημιστικές εκστρατείες του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2012-2014.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στις 15 διαφημιστικές επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματικά ποσά ύψους 3.026.000 ευρώ για τέσσερις καμπάνιες ενημέρωσης (πρόληψη εποχικής γρίπης, γενόσημα, ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τον καρκίνο) ήταν και η εταιρία της κυρίας Νικολοπούλου, που είχε αναλάβει την καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου, ύψους 1.602.652,83 ευρώ. Μόνο που ο καρκίνος δεν είναι μεταδοτικό νόσημα, όπως είχε καταγγείλει τον Δεκέμβριο του 2015 η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το πόρισμα των «Ράμπο» της Υγείας εστάλη στον εισαγγελέα.Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2016 ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς ποινικές διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διετία 2011-2013, καθώς «όλες οι συμβάσεις που παρατέθηκαν αναλυτικά στο εισαγγελικό πόρισμα ήταν παράτυπες».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...