Τέλος εποχής

Κατεβάζει ρολά και το τελευταίο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης

Κατεβάζει ρολά και το τελευταίο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης 

Επειτα από δεκαετίες το ιστορικό βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης κατεβάζει ρολά! Η επιχείρηση λύγισε υπό το βάρος της κρίσης, της πολιτικής αστάθειας και τωνfdsfds 0 capital controls και στις 30 Σεπτεμβρίου βάζει λουκέτο στο κατάστημα της οδού Πανεπιστημίου στην καρδιά της Αθήνας.

Ωστόσο, η εταιρία θα συνεχίσει τις πωλήσεις μέσω ίντερνετ και υπόσχεται να επανέλθει με νέο κατάστημα, εφόσον βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα στη χώρα. Μετά τη διακοπή λειτουργίας μεγάλων βιβλιοπωλείων (Παπασωτηρίου κ.λπ.), στην Ιστορία περνάει και το βιβλιοπωλείο που ιδρύθηκε από τον Κώστα Ελευθερουδάκη. «Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 θα σημάνει για το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη ένα τέλος και ταυτόχρονα μία (νέα) αρχή.

Μετά από λειτουργία πάνω από 100 χρόνια στο χώρο του βιβλίου και 21 χρόνια στην οδό Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας, κλείνουμε το βιβλιοπωλείο μας και σκεφτόμαστε “έξω από το κουτί”» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι f1 65ιδιοκτήτριες της επιχείρησης Σοφίκα και Μαρίνα Ελευθερουδάκη. Οπως διευκρινίζουν, η εταιρία θα συνεχίσει τις εκδόσεις βιβλίων και τις πωλήσεις μέσω ίντερνετ, αλλά θα περιμένει «την κατάλληλη στιγμή» για να επανέλθει με κάποιο νέο φυσικό κατάστημα.

Το βιβλιοπωλείο της Πανεπιστημίου είναι ο τελευταίος Ελευθερουδάκης που κλείνει, καθώς είχαν προηγηθεί τα άλλα καταστήματα της εταιρίας σε Γλυφάδα, Κηφισιά, Πύργο Αθηνών κ.α. Σύμφωνα με τη Σοφίκα Ελευθερουδάκη, η απόφαση για το λουκέτο ελήφθη λόγω του κακού επιχειρηματικού κλίματος και της οικονομικής κρίσης που γονάτισαν την επιχείρηση.

Πωλήσεις στο ίντερνετ

Οπως επισημαίνει, ενώ το έτος 2008 το βιβλιοπωλείο είχε τζίρο 24.000.000 ευρώ, το 2015 έκλεισε με μόλις 500.000 ευρώ! Η δραστική μείωση των εσόδων έφερε αντίστοιχη μείωση των θέσεων εργασίας, καθώς οι 130 εργαζόμενοι έγιναν σταδιακά 10! Από αυτούς, μόλις τέσσερις θα συνεχίσουν να εργάζονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας books.gr. Πάντως, η ίδια δεν χάνει την αισιοδοξία της και ελπίζει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον οι φίλοι του βιβλίου θα δίνουν ραντεβού στον Ελευθερουδάκη: «Οταν αλλάξουν τα πράγματα, θα είμαστε έτοιμοι». Ως τις 26 Σεπτεμβρίου, στο κατάστημα της Πανεπιστημίου 15 θα λειτουργεί bazaar με βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ