«Ο Φώτης Μπόμπολας βύθισε το ΜEGA»

Πυρά κατά του μετόχου του σταθμού της Μεσογείων και αποκαλύψεις από τον πρώην διευθυντή ειδήσεων Χρ. Παναγιωτόπουλο

Πυρά στον μέτοχο του Mega και πρώην εργοδότη του Φώτη Μπόμπολα εξαπέλυσε χθες από το aixmiradio ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, κατηγορώντας τον ευθέως για το κλείσιμο του σταθμού. Ο πρώην διευθυντής ειδήσεων του μεγάλου καναλιού μίλησε για βρόμικο πόλεμο, κωλοτούμπες και προδιαγεγραμμένο σχέδιο.

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος άρχισε την εκπομπή με το «μαύρο» στην ενημέρωση που έριξε το κανάλι έπειτα από 27 χρόνια κυριαρχίας και έκανε αναφορά στα 23 χρόνια της τηλεοπτικής πορείας του, τα μισά ως διευθυντής, με τις ευλογίες του Βαρδή και του Γιώργου Βαρδινογιάννη, του Χρήστου Λαμπράκη, του Κίτσου Τεγόπουλου. «Ο Γιώργος Μπόμπολας ήταν ο μόνος που το 2003 δεν υποστήριξε την υποψηφιότητά μου για τη διεύθυνση ειδήσεων, όμως οι σχέσεις μας αποκαταστάθηκαν πλήρως και με στήριξε έως την τελευταία μέρα, παρά τον βρόμικο και ελεεινό πόλεμο που δεχόμουν από τον γιο του, Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος έπαιζε προκαταβολικά το παιχνίδι του κόμματος που προέλαυνε προς την εξουσία, του ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε, για να συνεχίσει: «Μήπως ο ίδιος δεν αποκάλυψε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι φέτος την άνοιξη πήρε 80.000.000 ομολογιακό δάνειο;

«Κωλοτούμπα»

Ξέρετε καμία τράπεζα να δίνει δάνειο έστω και ένα ευρώ σε επιχειρήσεις; Πώς δόθηκαν τόσα χρήματα;» Ομως, ο πρώην διευθυντής του Mega αιτιολόγησε: «Αλλά εκείνος (ο Φώτης Μπόμπολας, εννοεί) έκανε εγκαίρως την κωλοτούμπα, πολύ πριν διεξαχθούν οι εκλογές το 2015 και έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία. Η αξίωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν να φύγω από το Mega. Θα τα πούμε άλλη φορά τι απίθανα σχέδια έκανε ο Φώτης Μπόμπολας για να με εξωθήσει σε παραίτηση και πόσο χυδαίο ρόλο έπαιξαν άνθρωποι που βοήθησα, ευεργέτησα, ανέδειξα».

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε τη σχέση τους με τους άλλους μετόχους: «Δεν έχουν την ίδια ευθύνη όλοι. Πολλούς μήνες ο Φώτης Μπόμπολας, που είναι ο κύριος υπεύθυνος της τραγωδίας του Mega, κορόιδευε. Ελεγε “θα βάλω πέντε, αλλά θα πάρω έξι πίσω”. Διότι το Mega, του οποίου ήταν βασικός μέτοχος με 32,5%, χρώσταγε στην άλλη του εταιρία παραγωγής Ανωση, δηλαδή στην άλλη του τσέπη, 13.000.000 ευρώ. Παρέλειπε να θυμίσει ότι η τρίτη του εταιρία, η Πήγασος, χρωστάει στο Mega 5.500.000 ευρώ».

____

Από ξενοδοχεία και καταστήματα θα πληρωθούν τα δικαιώματα ηθοποιών

Από τα ξενοδοχεία θα πληρωθούν τα δικαιώματα ηθοποιών που πρωταγωνίστησαν σε σειρές του Mega! Τη σημαντική δικαστική απόφαση πέτυχε η δικηγόρος Ελλη Ρούσσου, με αποτέλεσμα ο οργανισμός συλλογικής διαχείρισης των δικαιωμάτων των ηθοποιών Διόνυσος να εξασφαλίσει δύο προσωρινές διαταγές για κατάσχεση εις χείρας τρίτου σε βάρος του σταθμού.

Ειδικότερα ο οργανισμός, σε μια προσπάθεια να μειώσει την ήδη μεγάλη οφειλή του Mega, που έως το 2015 άγγιζε τα 560.000 ευρώ, έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου τα χρήματα που λαμβάνει το κανάλι της Μεσογείων ως δικαιώματα από ξενοδοχεία και καταστήματα για να παίζουν το πρόγραμμά του να πηγαίνουν κατευθείαν στον Διόνυσο. Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», η πρώτη προσωρινή διαταγή για δέσμευση 190.000 ευρώ εκδόθηκε στις αρχές Αυγούστου και η δεύτερη, ύψους 370.000 ευρώ, πριν από λίγες ημέρες!

Πηγές εσόδων

«Προσπαθούμε να προλάβουμε κάτι σε ένα χάος οφειλών. Παλεύουμε να βρίσκουμε πηγές εσόδων του Mega και από πού μπορεί να παίρνει χρήματα από δικαιώματα ή άλλες πηγές, που δεν έχουν εκχωρηθεί σε τράπεζες, προκειμένου να πάρουμε οφειλόμενα ποσά» εξηγεί ο γενικός γραμματέας του Διόνυσου Ρήγας Αξελός. Με την προσωρινή διαταγή ο οργανισμός εξασφάλισε 190.000 ευρώ προς αποπληρωμή μέρους των χρεών του Mega, τα οποία θα λάβει απευθείας από την εταιρία Τηλεοπτικά Δικαιώματα Α.Ε., που διαχειρίζεται και εισπράττει τα χρήματα για τα δικαιώματα από την αναπαραγωγή του προγράμματος των εθνικής εμβέλειας ιδιωτικών σταθμών (Alpha, ANT1, Μακεδονία TV, Mega, Star και Σκάι). Ο Διόνυσος έχει καταθέσει και αγωγή σε βάρος του Mega, αλλά, όπως αναφέρεται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε στις 20 Ιουλίου 2016: «Η συνολική οφειλή της καθ’ ης προς εμάς ανέρχεται στο ποσό των 184.624,53 ευρώ, αλλά η καθ’ ης δεν έχει καταβάλει το ως άνω οφειλόμενο σε εμάς ποσό, αλλά ούτε και έχει προβεί σε κάποια συγκεκριμένη έμπρακτη ενέργεια για να μας εξοφλήσει και παντελώς αδιαφορεί ως προς τις υποχρεώσεις της απέναντί μας, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας».

Στην αίτηση γίνεται αναφορά και στο τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο το κανάλι παίζει επαναλήψεις σειρών και προγραμμάτων, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα το χρέος, ενώ γίνεται λόγος και για τη βιωσιμότητα του Mega: «Πλέον συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση και άμεσος και βάσιμος κίνδυνος να απολεσθεί η απαίτησή μας, εφόσον είναι πανελληνίως γνωστό ότι η καθ’ ης, λόγω των τεράστιων και σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, οφείλει υπέρογκα ποσά (…), η δε περιουσία είναι πλέον ουσιωδώς ελαττωμένη και η λειτουργία της καθίσταται αμφίβολη, αφού τα ίδια κεφάλαιά της κατέστησαν αρνητικά, οι υπάλληλοί της έχουν μειωθεί δραματικά (…) και συνεπώς αυτή τη στιγμή είναι όλως αβέβαιη και μετέωρη η λειτουργία του Mega».

Κατά τη διαδικασία, η πλευρά του σταθμού υποστήριξε: «Δεν κινδυνεύει καμία απαίτηση. Δεν έχουμε απολύσει κανέναν. Αν δεν πάρουμε τα χρήματα, δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε».

ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

____

Αντεπίθεση από Ιβάν Σαββίδη με μήνυση κατά του Alpha

Μήνυση σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρίας ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης κατέθεσε χθες ο δικηγόρος του Ιβάν Σαββίδη (φωτό) Αλέξανδρος Λυκουρέζος στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε απάντηση της μήνυσης που είχε υποβάλει πρώτος ο ALPHA κατά της εταιρίας Dimera, συμφερόντων Σαββίδη, για τον τρόπο με τον οποίο ο επιχειρηματίας λειτούργησε κατά τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αλ. Λυκουρέζου: «Μετά το πέρας της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, η εταιρία ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., έχοντας πια αποκλεισθεί, είχε την ατυχή έμπνευση να υποβάλει σε βάρος του κ. Σαββίδη μια -ουσιαστικά αβάσιμη και νομικά αθεμελίωτη- μηνυτήρια αναφορά για τέλεση δήθεν κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων εκ μέρους του, ευελπιστώντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα τορπίλιζε τη σχετική διαδικασία και θα ακύρωνε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Ο κ. Σαββίδης κατανοεί την απελπισία των νομίμων εκπροσώπων της εταιρίας ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., δεν είναι όμως διατεθειμένος να επιτρέψει τέτοιες αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπό του, γι’ αυτό και κατέφυγε στην προστασία της ελληνικής Δικαιοσύνης».

____

30 Σεπτεμβρίου η διάσκεψη του ΣτΕ για τις άδειες

Η κρίσιμη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών που θα κρίνει εάν είναι συνταγματικός και νόμιμος ο τρόπος χορήγησής τους θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού θα κρίνει τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, AΝΤ1, Αlpha, Σκάι, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Eνωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Πρόκειται για 23 προσφυγές οι οποίες συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας στις 4 Ιουλίου 2016, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Eπικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου.

Κατά της απόφασης

Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, 3.000.000 ευρώ καθεμία, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Οι προσφεύγοντες στρέφονται, μεταξύ άλλων, κατά της απόφασης από 1/3/2016 του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

____

Μια πληροφορία που μετέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου από τη ραδιοφωνική εκπομπή του περί συνεργασίας του ΣΚΑΪ με τον Alpha ανάγκασε τα δύο κανάλια να εκδώσουν ανακοινώσεις διαψεύδοντας το ενδεχόμενο.

Ο ΣΚΑΪ τονίζει: «Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στον διαγωνισμό και την ανακήρυξή του ως οριστικού υπερθεματιστή, πορεύεται αυτοτελώς και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Alpha, που διαψεύδει «όλες τις φήμες περί συνεργασίας, εντός της Ελλάδας, με άλλους μιντιακούς ομίλους ή επιχειρηματίες-επενδυτές.

Ο Alpha εξακολουθεί να πορεύεται αυτόνομος και δυνατός, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Για οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με το μέλλον του θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον ίδιο τον σταθμό».

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Συγκλονίζει ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας που ξεψύχησε στην άσφαλτο σε τροχαίο στην Αμαλιάδα

Θρήνος επικράτησε χθες στην Αμαλιάδα, καθώς η τοπική κοινωνία είπε το...

Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ σκότωσε κατά λάθος τον συνάδελφο και αδελφό του στο Πέραμα

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Ελληνική Αστυνομία από την ασύλληπτη οικογενειακή...

Δουλέμπορος μετέφερε λαθρομετανάστες στην Καβάλα με όλα τα… κομφόρ

Τις ανέσεις μιας Πόρσε Καγιέν, η οποία είχε κλαπεί πριν από...

Χολιγουντιανή καταδίωξη παπά «Σουμάχερ» στο Αγρίνιο!

Σκηνές βγαλμένες από χολιγουντιανή ταινία εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στους...

Ξανθιά καλλονή πόζαρε γυμνή χωρίς να σεβαστεί τα θύματα του ναυαγίου «Ηράκλειον» στα Χανιά

Άφωνοι έμειναν οι περαστικοί από το μνημείο του ναυαγίου «Ηράκλειον» στην...

Ο καθηγητής και ο έρωτας για μαθήτρια

Στο σκαμνί ο σάτυρος καθηγητής. Στις 25 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη του...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Espresso Girl: Μαρία Βαρσαμα

Διδάκτωρ με φιλοδοξίες Με πλούσιο επιστημονικό έργο, ασχολείται με τα κοινά στον Ευοσμο και λατρεύει τη zumba Η Μαρία, εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση, έχει και εντυπωσιακό...

Παιδόφιλος έπεισε ανήλικη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και την ανάγκασε να χαρακώσει τα χέρια της

Τον τρόμο έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Ρόδου η καταγγελία-σοκ των γονιών μιας 12χρονης για την άκρως επικίνδυνη δράση ενός παιδόφιλου, ο οποίος...

Συγκλονίζει ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας που ξεψύχησε στην άσφαλτο σε τροχαίο στην Αμαλιάδα

Θρήνος επικράτησε χθες στην Αμαλιάδα, καθώς η τοπική κοινωνία είπε το τελευταίο αντίο στην 23χρονη φοιτήτρια η οποία τα ξημερώματα του Σαββάτου άφησε την...

Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ σκότωσε κατά λάθος τον συνάδελφο και αδελφό του στο Πέραμα

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Ελληνική Αστυνομία από την ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία που γράφτηκε προχθές τη νύχτα, όταν ένας 21χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ...

Δουλέμπορος μετέφερε λαθρομετανάστες στην Καβάλα με όλα τα… κομφόρ

Τις ανέσεις μιας Πόρσε Καγιέν, η οποία είχε κλαπεί πριν από μερικές ημέρες από τη Θεσσαλονίκη, απολάμβαναν δύο μετανάστες. Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, προχθές...

Χολιγουντιανή καταδίωξη παπά «Σουμάχερ» στο Αγρίνιο!

Σκηνές βγαλμένες από χολιγουντιανή ταινία εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στους δρόμους του Αγρινίου, όπου οι αστυνομικές Αρχές άρχισαν να καταδιώκουν έναν ραλίστα... ιερέα. Σύμφωνα...

Ξανθιά καλλονή πόζαρε γυμνή χωρίς να σεβαστεί τα θύματα του ναυαγίου «Ηράκλειον» στα Χανιά

Άφωνοι έμειναν οι περαστικοί από το μνημείο του ναυαγίου «Ηράκλειον» στην πλατεία Τάλω στα Χανιά, βλέποντας μια ξανθιά, αιθέρια ύπαρξη να ποζάρει προκλητικά στον...

OPAP ARENA από ψηλά-Αποκλειστικά πλάνα από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο υπεύθυνος του έργου Πάνος Παναγιωτίδης αποκαλύπτει στον ΟΠΑΠ πότε θα είναι έτοιμο και εξηγεί γιατί θα αποτελεί «καυτή» έδρα Το όνειρο των φίλων της...

Ραντεβού και δοκιμαστικά στον Σκάι για το νέο ριάλιτι «Makeover» που θα αναλάβει η Έλενα Χριστοπούλου

Αυτοί που κάνουν τους σταρ να λάμπουν είναι έτοιμοι για... μεταμορφώσεις στον Σκάι από τον προσεχή Ιανουάριο! Το κανάλι του Φαλήρου, μάλιστα, δίνει γην και...

Εξελίξεις στις «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1! Ο Κωνσταντής ανακαλύπτει τη Δρόσω στην Τρούμπα

Spoilers που κόβουν την ανάσα! Όσο προχωρούν οι «Άγριες μέλισσες» στην κορύφωση του δράματός τους τόσο περισσότερα spoilers βγαίνουν στη φόρα για τη σειρά-φαινόμενο...