Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Κιλτίδης jr εν δράσει!

Προδιαγραφές Χόλιγουντ στην πρώτη ταινία μεγάλου μήκους «Κακή αρχή» με την υπογραφή του γιου του πρώην υπουργού

Λατρεύει τις ταινίες δράσης, και δη τους πρωταγωνιστές τους, όπως ο Σβαρτζενέγκερ, ο Σταλόνε και ο Στέιθαμ. Δεν «μασάει» τα λόγια του και υποστηρίζει ότι τα σύγχρονα φιλμ περιπέτειας είναι αλλοιωμένα, χωρίς νόημα, με σκηνές γεμάτες εφέ, πυροβολισμούς και εντυπωσιακά ακροβατικά.

Ο Βασίλης Κιλτίδης (γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Κώστα Κιλτίδη) είναι ο παραγωγός και σκηνοθέτης της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας δράσης που γυρίστηκε στην Ελλάδα με δεδομένα Χόλιγουντ.

Ο τίτλος της ταινίας είναι «Κακή αρχή» («Bad Start»), έχει ως φυσικό σκηνικό τα πανέμορφα τοπία του Κιλκίς και έκανε ντεμπούτο την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου σε αίθουσα του κινηματογράφου Ster στη Θεσσαλονίκη!

Ο Βασίλης είναι λάτρης των ταινιών δράσης, είδος το οποίο έχει εκλείψει από το «μενού» του ελληνικού κινηματογράφου. «Υπάρχουν ελάχιστα αξιόλογα παραδείγματα ταινιών δράσης, με πρωταγωνιστές τον Νίκο Κούρκουλο και τον Φαίδωνα Γεωργίτση.

Περιπέτεια

Η κατάσταση βαίνει προς το χειρότερο και στο εξωτερικό, καθώς τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ έχουν εγκαταλείψει τις κλασικές, υπέροχες ταινίες δράσης με νόημα και “πουλάνε” μόνο εφέ. Για παράδειγμα, η τελευταία ταινία με τον Τζέισον Μπορν είναι ένα δείγμα αυτού του είδους.

Από την άλλη, ο “Εξολοθρευτής” με τον Σβαρτζενέγκερ ήταν μια εκδοχή για το τέλος του κόσμου, ο “Ρόκι” ένα κοινωνικό φιλμ για την καθημερινή πάλη των φτωχών τάξεων, ενώ τα “Ράμπο” αποτύπωναν την αντιμετώπιση των βετεράνων του Βιετνάμ από την αμερικανική κοινωνία…» σημειώνει.

Το σενάριο της ταινίας, το οποίο επίσης έχει γράψει ο Βασίλης Κιλτίδης, πηγάζει από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα της κρίσης. Πραγματεύεται την απαξίωση των κοινωνικών και ηθικών αξιών και τις τρομερές οικονομικές δυσκολίες στη σύγχρονη Ελλάδα.

4rfweryhd 1

Η ιστορία της ταινίας αφορά έναν νεαρό αγρότη από το Κιλκίς που χάνει την περιουσία του από χρέη. Οταν φτάνει η ώρα που κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι του, αντιδρά με ακραίο τρόπο. Η Αστυνομία τον καταδιώκει στην περιοχή του Κιλκίς. Ο ήρωας δεν παραδίδεται. Η δράση εντείνεται όταν η τοπική κοινωνία αποφασίζει να τον στηρίξει, οπότε και η ιστορία λαμβάνει κοινωνικές διαστάσεις…

Μια ομάδα κακοποιών, που έχει προϊστορία με τον ήρωα, βρίσκει την ευκαιρία μέσα στη γενικευμένη εμπόλεμη κατάσταση και επιχειρεί να κλείσει τους λογαριασμούς της μαζί του. Η ιστορία παίρνει άλλη τροπή όταν οι κρατικοί αξιωματούχοι συγκρούονται με έναν βάναυσο παρακρατικό φορέα, τον οποίο μέχρι πρότινος είχαν με το μέρος τους.

Το… τετράγωνο των καλών, των κακών, του κράτους και του παρακράτους έχει πλέον στηθεί όταν φτάνουμε στο αποκορύφωμα της δράσης.

Γυρίσματα στο Κιλκίς και σε μέρη της Θεσσαλονίκης

Η καταγωγή της οικογένειας Κιλτίδη από το Κιλκίς ενέπνευσε τον νεαρό παραγωγό και αποφάσισε να γυρίσει την ταινία στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Οι σκηνές εκτυλίσσονται στον Μικρόκαμπο, στους Κάτω Αποστόλους, στη λίμνη Πικρολίμνη, στο Πολύκαστρο και στο Βαφειοχώρι.

Μέρος των γυρισμάτων έχει γίνει και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστής είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος Αντώνης Ζαφειρόπουλος, με σπουδές στη Νέα Υόρκη γύρω από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ο Βασίλης Κιλτίδης υπογράφει την παραγωγή της ταινίας, ενώ έχει κι έναν μικρό ρόλο.
«Στα άμεσα σχέδιά μου είναι η έναρξη των γυρισμάτων ενός δεύτερου φιλμ, ανάλογα με την απήχηση που θα έχει η πρώτη προσπάθειά μου στο κοινό. Υπάρχουν δύο διαθέσιμα σενάρια και ελπίζω μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχω καταλήξει. Στην Ελλάδα της κρίσης ευτυχώς υπάρχουν ακόμη αξιόλογοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την τέχνη του κινηματογράφου» τονίζει.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...