Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χαμός για τα… βοσκοτόπια (στην Ιθάκη) του «καναλάρχη» Καλογρίτσα

Χαμός για τις εκτάσεις στην Ιθάκη που εμφάνισε (για να καλύψει το «πόθεν έσχες») ο καναλάρχης Καλογρίτσας

Νέες αποκαλύψεις, που περιπλέκουν ακόμη περισσότερο το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το «πόθεν έσχες» του Χρήστου Καλογρίτσα.

Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται για τις… δανεικές εκτάσεις (βοσκοτόπια), με τις οποίες προσπάθησε να καλύψει τα αναγκαία ποσά, είναι εντυπωσιακές, γεννώντας πολλά ερωτήματα και για την κυβέρνηση καθώς και για την αρμόδια επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.

Ο κ. Καλογρίτσας αναμένεται να βρεθεί σε δύσκολη θέση και για ακόμη έναν λόγο: η τοποθέτηση του Θεόδωρου Πανταλάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Αττικής δημιουργεί καινούργια δεδομένα, καθώς ο κ. Καλογρίτσας είχε λάβει από τη συγκεκριμένη τράπεζα όχι μόνο την εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, αλλά και πολλά δάνεια, για τα οποία επικρατεί θολή εικόνα.

Αποστάσεις

Δεν θεωρείται τυχαίο, άλλωστε, ότι αποστάσεις αρχίζουν να λαμβάνουν από τον κ. Καλογρίτσα ακόμη και κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης, που φέρεται ότι είχαν έως τώρα προνομιακές σχέσεις μαζί του ή ακόμη και κουμπαριές.

Η αρχική αποκάλυψη ότι ο κ. Καλογρίτσας εμφάνισε, στην προσπάθειά του να καλύψει το «πόθεν έσχες» για την επένδυση στο τηλεοπτικό κανάλι, εκτάσεις που του παραχώρησε ένας φίλος του συμπληρώνονται τώρα από νέα στοιχεία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν από τον Alpha και το Star, η εγγύηση που δίνει ο κ. Καλογρίτσας για την αγορά της τηλεοπτικής άδειας με 52.600.000 ευρώ δεν είναι παρά ένα αγροτεμάχιο-βοσκοτόπι στην Ιθάκη, το οποίο δεν του ανήκει.

Το βοσκοτόπι έχει έκταση πέντε στρεμμάτων, βρίσκεται στην Περαχώρη Ιθάκης και ανήκει στην εταιρία ΑΓΥΙΑ Α.Ε., ιδιοκτησίας Σπύρου Καραπάτσου και της οικογένειάς του, η οποία έχει έδρα στην Αθήνα. Ενα μέρος του εν λόγω οικοπέδου, μάλιστα, διεκδικεί και ο δήμος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τοπικοί παράγοντες, όταν έμαθαν από τον Alpha ότι προσφέρεται ως εγγύηση από τον κ. Καλογρίτσα για να αποκτήσει τηλεοπτικό κανάλι, περιορίστηκαν στο να γελάσουν ειρωνικά!

Η εκτιμώμενη αξία της συγκεκριμένης έκτασης ανέρχεται στα 100.000.000 ευρώ, με τιμές που ίσχυαν όμως το 2011. Λόγω της κρίσης, η αξία της είναι σαφώς χαμηλότερη από την προ πενταετίας εκτίμηση, ενώ είναι άγνωστο ποια τράπεζα θα μπορούσε να δώσει δάνειο -και πότε- με ένα τέτοιο αμφισβητούμενο οικόπεδο-βοσκοτόπι…

Ανταλλαγή μετοχών μέσα στην οικογένεια

«Σκιές» στο «πόθεν έσχες» Καλογρίτσα προκύπτουν επίσης και από αγοραπωλησίες μετοχών ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς του. Ο Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, φέρεται ότι έχει πουλήσει μετοχές εταιριών του πατέρα του στον πατέρα του, χωρίς μάλιστα να παρουσιάζει καταθετήρια σε τράπεζα.

Οπως ανέφερε το Star, ακόμη και αυτές οι αγοραπωλησίες πάντως δεν καλύπτουν παρά το μισό της προκαταβολής που πρέπει να καταβληθεί για την άδεια. Στο «πόθεν έσχες» του περιλαμβάνονται και τρία ακίνητα – ένα εκ των οποίων είναι το… βοσκοτόπι. Μάλιστα, το πόρισμα έγκρισης των «πόθεν έσχες» δεν υπογράφεται από εμπειρογνώμονες, και ειδικότερα από την εταιρία Grant Thornton, που ήλεγξε τις δηλώσεις. «Το θέμα είναι συνολικό, είναι νομικό» δήλωσε η νομική εκπρόσωπος του Star Μαρία Κατζουράκη, ενώ ήδη έχει γίνει σαφές ότι δεν θα μπορούσε να γίνει έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των προσωρινών υπερθεματιστών μέσα σε δύο ημέρες.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...