Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Η συμφωνία αλήθειας με τους Ελληνες

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε χθες (στη Θεσσαλονίκη) το κοστολογημένο πρόγραμμα του κόμματος, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσει

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε χθες (στη Θεσσαλονίκη) το κοστολογημένο πρόγραμμα του κόμματος, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσει

Τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση ή, αλλιώς, «τη συμφωνία αλήθειας με τους Ελληνες» παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο κοστολογημένο πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιλαμβάνονται ο περιορισμός του κράτους και φορολογικές μειώσεις ύψους 1,9 δισ. ευρώ εντός δύο ετών. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις, λέγοντας με νόημα: «Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα Μαδούρο δεν χωρούν».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας: «Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη δείχνοντας ότι δεν έμαθε τίποτα από τη συντριβή, ότι συνεχίζει να διχάζει και ότι όσο και να προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή δεν μπορεί. ΣΥΡΙΖΑ ίσον φτώχεια».

mitsotakis2

Μάλιστα, ανεβάζοντας τους τόνους, υποστήριξε ότι η απομάκρυνση του κ. Τσίπρα από την εξουσία «είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο». «Πρέπει να φύγει γιατί, εκτός από την παράταση της ύφεσης, σπέρνει και τον διχασμό στην κοινωνία» τόνισε, ενώ σημείωσε ότι «μια Ελλάδα που παραμένει δικαστήριο για το χθες δεν μπορεί να γίνει εργοτάξιο για το αύριο».

«Η χώρα χρειάζεται μία επενδυτική έκρηξη ύψους 100 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία. Και οι ρυθμοί ανάπτυξης πρέπει να πάνε στο 4% από το 2018, με στόχο τη δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ παρουσίασε μια σειρά φοροελαφρύνσεων, όπως:

  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος δύο ετών (20% τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο).
  • Μείωση του φόρου επιχειρήσεων κατά 9%. Από 29% που είναι σήμερα στο 24% στον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο.
  • Μείωση του φόρου μερισμάτων από το 15% στο 5%.
  • Κατάργηση της αύξησης του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και επαναφορά του στο 13%.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στο κρασί.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι είναι βούλησή του να γίνει μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και να καθιερωθούν δύο συντελεστές ΦΠΑ.
Οσον αφορά τις περικοπές των κρατικών δαπανών, οι παρεμβάσεις της Ν.Δ. προβλέπουν, μεταξύ άλλων: 200.000.000 ευρώ από μείωση καταναλωτικών δαπανών στο Δημόσιο, 400.000.000 ευρώ από βελτίωση αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ και των νομικών προσώπων της κυβέρνησης, 150.000.000 ευρώ από την αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους, 300.000.000 ευρώ την τετραετία από τη διατήρηση της υπάρχουσας θέσης προσλήψεων και αποχωρήσεων στο Δημόσιο, και 100.000.000 τον πρώτο χρόνο και 400.000.000 την τετραετία από κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2015.

Η ΕΡΤ

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει στο μισό το τέλος της ΕΡΤ, ενώ είπε ότι η κρατική τηλεόραση πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως όργανο προπαγάνδας.
Τέλος, στην κοινωνική πολιτική εξήγγειλε κουπόνι 180 ευρώ τον μήνα σε όσες οικογένειες δεν μπορούν να βάλουν το παιδί τους σε παιδικό σταθμό και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους όσοι το έχουν ανάγκη.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...