Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον...

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στον… παράδεισο της «νεράιδας της Ρόδου»

Η Αναστασία Κορινθίου παρουσίασε το νέο βιβλίο της και τιμήθηκε για το συγγραφικό έργο της

Η Αναστασία Κορινθίου παρουσίασε το νέο βιβλίο της και τιμήθηκε για το συγγραφικό έργο της

Σε μια όμορφη βραδιά, που θύμιζε σύναξη αγαπημένων φίλων και «φανατικών» αναγνωστών της, μας «σύστησε» την περασμένη Παρασκευή το νέο της λογοτεχνικό «παιδί» η συγγραφέας και παρουσιάστρια Αναστασία Κορινθίου.

Από τη
Γιώτα Βαζούρα
Φωτό: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

Πρόκειται για το μυθιστόρημα img 6708«Φλόγες στον παράδεισο», που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες από την Εμπειρία Εκδοτική (μέλος του ομίλου Νίκη Εκδοτική), τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και παρουσιάστηκε στο «στέκι» του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι, στον Μαγεμένο Αυλό του Παγκρατίου.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η «νεράιδα της Ρόδου» -όπως την αποκαλούν- τιμήθηκε από τον Ομιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά της στη λογοτεχνία αλλά και για την πολύτιμη παρέμβασή της το 2014, όταν κατάφερε να αποτρέψει από την αυτοκτονία έναν απεγνωσμένο Ροδίτη.

Παρόντες στη «μαγική» αυτή βραδιά ήταν πολλοί φίλοι της συγγραφέα, μιας δημιουργού την οποία οι περισσότεροι γνωρίσαμε από το best seller της «Για την καρδιά ενός αγγέλου», βιβλίο που είχε μεταφερθεί και στην τηλεόραση. Ανάμεσά τους οι Στράτος Τζώρτζογλου, Σταμάτης Τζελέπης, Μένιος Σακελλαρόπουλος, Δήμητρα Παπαδήμα αλλά και η Νατάσα Ράγιου. Η τελευταία μάλιστα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη φίλη της, το «πιο αγαπησιάρικο πλάσμα που έχει γνωρίσει ποτέ». Στην εκδήλωση βρέθηκαν ακόμη και αναγνώστριες, οι οποίες ταξίδεψαν από τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη ειδικά για τη βραδιά αυτή.

Υπό τους ήχους του πιάνου διαβάστηκαν αποσπάσματα -τόσο από τη Νανά Δόμβρου όσο και από τη Σταυρίνα Πρεβαδώρου- από το εξαιρετικά επίκαιρο βιβλίο της συγγραφέως, στο οποίο θίγεται το θέμα της αυτοχειρίας.

img 6782

Στοιχεία

«Αυτό το βιβλίο “πατάει” ουσιαστικά στην ιστορία του παλιότερου έργου μου με τίτλο “Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο”» εξηγεί στην «Εspresso» η ταλαντούχα συγγραφέας. «Πρόθεσα νέα στοιχεία αλλά και κάποιες δικές μου σκέψεις, και έτσι δημιουργήθηκε το “Φλόγες στον Παράδεισο”. Ηρωας του βιβλίου είναι ένας πετυχημένος γιατρός, ο Νικόλας, οποίος τα κάνει όλα λάθος στις σχέσεις του. Απομονωμένος σε ένα νησί του Αιγαίου, λίγο πρoτού βάλει τέλος στη ζωή του, προσπαθεί να επικοινωνήσει με αυτούς για το τελευταίο “αντίο”, αλλά εκείνοι του αρνούνται. Είναι μια ιστορία η οποία περιλαμβάνει στιγμιότυπα και εικόνες από όσα βλέπω γύρω μου».

img 6746

Η συγγραφέας, η οποία εδώ και 10 μήνες έχει αφήσει τη Ρόδο και ζει μόνιμα στην Αθήνα με τα τρία της παιδιά, έχει ήδη στα σκαριά το νέο της βιβλίο. Θα είναι ένα εγχειρίδιο για τον χωρισμό, ένα θέμα που μας «αγγίζει» όλους. Παράλληλα, εργάζεται ως υπεύθυνη επικοινωνίας και συντονίστρια επιτροπής αξιολόγησης νέων έργων στη Νίκη Εκδοτική.

Οταν έσωσε τον 41χρονο Ροδίτη

Το 2014 χάρη στη διαμεσολάβησή της κατάφερε να αποτρέψει από την αυτοκτονία έναν 41χρονο Ροδίτη. Ο παρολίγον αυτόχειρας και αναγνώστης του βιβλίου της «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο», με τον ήρωα του οποίου είχε ταυτιστεί, είχε κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήσεις στα οποία φανέρωνε την πρόθεσή του να βάλει τέρμα στη ζωή του. Οταν συγγραφέας το κατάλαβε, άρχισε να μιλάει μαζί του για να τον αποτρέψει, ζητώντας του να συναντηθούν από κοντά. Τελικά ο 41χρονος βρέθηκε σε μια στάση λεωφορείου, απ’ όπου τον παρέλαβαν οι Αρχές και τον οδήγησαν στο νοσοκομείο. Ο άνδρας είχε επιχειρήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν να βάλει τέρμα στη ζωή του, ενώ στο σπίτι του είχε βρεθεί ένα στρατιωτικό όπλο τύπου G3-A3 με 200 φυσίγγια.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...